Wednesday, October 30, 2013

Make me strong

Assalamualaikum

ketika sibuk menjalankan tanggungjawab di ruangan pejabat, wasap masuk menegur.. tertanya dari siapa? mungkinkah dari  dia yang sangat diharapkan? mungkin tidak sebab dia dah bahagia..

Allah, lemah rasa bila terfikir akan hal itu. sedikit mengusik jiwa. tapi cepat cepat pujuk hati supaya jangan terlalu memikir nanti kecewa datang lagi. ketika ini Alhamdulillah...kekuatan dalam diri kembali mendapat tempat di dalam hati.

Ramai kawan yang perasan, dah banyak perubahan. tak lupa juga ramai yang ambil berat. Alhamdulillah Alhamdulillah.. syukur pada Allah.

Jadi kenapa "kau" mahu rasa sedih dan pilu lagi? orang sekeliling sudah seperti yang kamu doakan. semakin hari semakin bahagia Allah beri. Lepaskan....lepaskan...

Redha, Ia redha Allah itu lebih dari segala gala nya. Tabahkan hati lalui semua ini. Jangan cepat mengalah. mohon...mohon..mohon dan terus mohon.. Jangan biar hati mu kosong.

Allah, terima kasih kurniakan bahagia walaupun cara nya berlainan. Alhamdulillah.

sambil menaip mendengarkan lagu ini. dikenalkan oleh seorang teman ~ yang sangat supportive di alam maya. kata nya ini lagu tema bila rasa down...and after hear it will make u strong!

yes exactly, dengar dan baca lirik nya sekali. kamu akan dapat kekuatan dari situ. InsyaAllah !

moga Allah redha. Rezeki hari ini dari Allah. Alhamdulillah..Selamat malam semua Moga bahagia selalu :)

Jom dengar ;





Monday, October 28, 2013

Aku yang sekarang

Assalamualaikum

October bakal melabuhkan tirainya. 
setiap hari tak kan sama..
kalau ada yang sama pun pasti tak serupa.
masih lagi meniti hari..
menjalankan tanggungjawab sebagai hamba Illahi
mencari sinar buat diri 

Engkau diam
engkau sepi
tak lagi peduli
aku disini seksa menanti
biar lah aku pergi
kalau itu bisa mengubati
segala luka di hati
tak kan ada yang boleh rawati
melainkan kembali pada Illahi.

Engkau yang di sana pula
sudah bahagia
tapi masih tidak lupa 
masih ada hati yang terluka
terima kasih kerana masih ada cinta
buat diri yang hina

Moga semuanya bahagia ^_^




Monday, October 21, 2013

Disebalik kesusahan itu pasti ada kesenangan

Tidak mahu terlepas dari perkongsian untuk hari ini. Rasa bersyukur sgt bila segala urusan dimudahkan. Tidak sedikit pun rase kepayahan nya hari ini..

Bermula dr pagi hari, ada customer nak brg ingat nak berjumpa di cheras pass kan by hand. Tetibe tak jadi sebab customer kata tempat nk drop brg tu jauh dari dia. So dia mintak gadis pos kan barang tu pada dia saje esok. Alhamdulillah selesai satu urusan!!

Then, arini jgk ada seminar SNE  kat hotel seri petaling di mana tempat tu gadis sendiri tak jejak kaki tapi dulu masa muda2 bercinta dengan org bukit jalil gadis tau la jugak selok belok jalan area situ. Gerak dari shah alam jam 12 tgh ari pegi makan.. singgah solat and then terus cari jalan nak ke hotel. Gadis call sister yg invite me kat event tp dia busy tak pick up phone so gadis ingat2 je la direction yg sister tu bitau sblm ni.. ikut kan kata hati redah kasik jmpe tempat nya. Alhamdulillah Allah mudah kan lagi. Bru nak gune gps dah nampak sign board. Hikhik (tQ kat awak sebab dulu rajin ajar saya jalan jalan kat area sri petaling tu, jasamu dikenang) huhu

Then, sampai kat even tepat jam 2 Allah mudah kan lagi tempat dah ada org cop kan.. wah rezeki berganda ganda Alhamdulillah!! Nak dijadikan cerita gadis bertuah petang semalam.. menang cabutan bertuah dapat product! Actually tak sangka sebab dpt naik pentas. Allah beri peluang gadis gembira. TQ Allah masih beri peluang..
Seronok naik pentas and menang product harga RM 189.

And paling penting, dugaan dimudahkan,. Gadis mengelak dr jumpe mereka tapi Allah temukan juga. Mungkin ada sesuatu yg Allah suruh gadis belajar dr situ. Takpe gadis redha melepaskan semuanya.. gadis tak kisah pun. Moga mereka bahagia. Biar Allah saje yg membalas nya. Gadis nak hidup gembira tak mahu lagi berduka lara. Untuk apa? Sedangkan mereka bahagia, janji tak mahu lagi sedih..

Okeylah, last but not least...kete gadis dah siap diservis. Owh syg benar pada kete tu walaupun lama tapi dia sgt banyak berjasa. Selagi dia boleh berkhidmat selagi tu gadis akan terus guna dia. Tak mahu aihh mendua.. hahahaha.. tQ to ayah, abang and adik adik sebab banyak bantu uruskan kereta servis tu. Mereka sgt bnyk membantu. Tengok tu Allah mudahkan lagi urusan gadis!! Gadis syukur sgt2!!

Sampai sini dulu perkongsian gadis, mogaAllahredha!!!
#selamat malam blogger ;)

Wednesday, October 09, 2013

It's begin

Assalamualaikum

Sedar sedar je tinggal lagi 2 bulan bakal berakhirnya tahun 2013.. Tahun baru bakal menjelma.
masih sempatkah kita untuk terus melangkah ke sana? rasa nya bukan itu yang harus kita fikirkan...

usia meningkat seiring dengan pertambahan hari..Amalan kita bagaimana? Ya Allah, aku lupa yang aku masih lagi di takuk lama..asyik ingat dunia yang entah sampai bila diberi masa untuk terus singgah di sini.

Kehidupan kita tak pernah jauh dari mati..semakin hari semakin hampir. Ya Allah beri aku masa untuk perbaiki amalan dan tambahkan bekalan untuk bertemu MU di sana nanti.

hari ini ku belajar. yang yakin dengan Allah itu wajib dan percaya dengan qada & qadar nya. Aritu ada selisih faham dengan sahabat, dia terluka & kecewa dengan sikap ku. dua hari dia berdiam diri. aku tegur di wasap dia diam, aku tegur di facebook dia diam..aku buntu..

Aku muhasabah diri balik, aku fikir kenapa aku buat camtu pada dia walhal aku jugak manusia biasa yang tak pernah alpa dari kesalahan. Jadi siapa aku untuk hukum dia.. Wahh ~~~ bunyi nya macam aku dah kalah kan.. tapi takpe kerana yang baik itu ganjaran nya baik. Kita dia dan mereka sama saje di sisi DIA

kalau nak hukum biar Allah yang menghukum..bukan nya kita hamba yg kerdil lagi hina ni.

kalau kita ada buat salah, pastu rasa penyesalan..cepat cepat buat solat taubat..minta Allah ampunkan dosa.
satu je yang kita kene tahu, Allah tak kan biarkan HAMBA NYA yang sentiasa KEMBALI DI JALAN NYA. itu Janji ALLAH.

moga Allah redha ~~


Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...