Monday, October 21, 2013

Disebalik kesusahan itu pasti ada kesenangan

Tidak mahu terlepas dari perkongsian untuk hari ini. Rasa bersyukur sgt bila segala urusan dimudahkan. Tidak sedikit pun rase kepayahan nya hari ini..

Bermula dr pagi hari, ada customer nak brg ingat nak berjumpa di cheras pass kan by hand. Tetibe tak jadi sebab customer kata tempat nk drop brg tu jauh dari dia. So dia mintak gadis pos kan barang tu pada dia saje esok. Alhamdulillah selesai satu urusan!!

Then, arini jgk ada seminar SNE  kat hotel seri petaling di mana tempat tu gadis sendiri tak jejak kaki tapi dulu masa muda2 bercinta dengan org bukit jalil gadis tau la jugak selok belok jalan area situ. Gerak dari shah alam jam 12 tgh ari pegi makan.. singgah solat and then terus cari jalan nak ke hotel. Gadis call sister yg invite me kat event tp dia busy tak pick up phone so gadis ingat2 je la direction yg sister tu bitau sblm ni.. ikut kan kata hati redah kasik jmpe tempat nya. Alhamdulillah Allah mudah kan lagi. Bru nak gune gps dah nampak sign board. Hikhik (tQ kat awak sebab dulu rajin ajar saya jalan jalan kat area sri petaling tu, jasamu dikenang) huhu

Then, sampai kat even tepat jam 2 Allah mudah kan lagi tempat dah ada org cop kan.. wah rezeki berganda ganda Alhamdulillah!! Nak dijadikan cerita gadis bertuah petang semalam.. menang cabutan bertuah dapat product! Actually tak sangka sebab dpt naik pentas. Allah beri peluang gadis gembira. TQ Allah masih beri peluang..
Seronok naik pentas and menang product harga RM 189.

And paling penting, dugaan dimudahkan,. Gadis mengelak dr jumpe mereka tapi Allah temukan juga. Mungkin ada sesuatu yg Allah suruh gadis belajar dr situ. Takpe gadis redha melepaskan semuanya.. gadis tak kisah pun. Moga mereka bahagia. Biar Allah saje yg membalas nya. Gadis nak hidup gembira tak mahu lagi berduka lara. Untuk apa? Sedangkan mereka bahagia, janji tak mahu lagi sedih..

Okeylah, last but not least...kete gadis dah siap diservis. Owh syg benar pada kete tu walaupun lama tapi dia sgt banyak berjasa. Selagi dia boleh berkhidmat selagi tu gadis akan terus guna dia. Tak mahu aihh mendua.. hahahaha.. tQ to ayah, abang and adik adik sebab banyak bantu uruskan kereta servis tu. Mereka sgt bnyk membantu. Tengok tu Allah mudahkan lagi urusan gadis!! Gadis syukur sgt2!!

Sampai sini dulu perkongsian gadis, mogaAllahredha!!!
#selamat malam blogger ;)

0 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...