Saturday, February 02, 2013

Talipon pintar idaman

Assalamualaikum

kecoh di facebook kawan kawan duk fight pasal had harga untuk tebus rebate smartphone a.k.a tepon pintar tu..yang aku ni bertahun pakai telephone cam ayam je kot baling kat dinding pun tak rosak okay!!

dulu penah la beli tepon mahal kat kedai cina apek area KL nun, tapi akibat kecuaian sendiri aku mengilis tepon sendiri dengan rasa sukarela nya dengan kereta. sob sob. kisah menyayat hati sungguh kan??


haa ni la tepon yang hanya tinggal kenangan je. masa mula hp ni keluar di pasaran, dikira hp paling canggih la kan. tapi lepas dah digilis sampai berkecai tu, aku taubat dah nak beli hp mahal mahal. biar lah hp cap ayam janji boleh call and sms teman teman..kalau rosak pun takde la terasa sangat kan..

lepas dari peristiwa tu, kebetulan jumpe balik henpon taun 2005 masa mula mula masuk uni dulu..aku guna henpon tu..then masa ada henpon mahal atas ni aku bg adik aku pinjam. terus rosak. at last adik pun beli henpon baru..dia pulangkan balik henpon buruk kat aku.

nak tau henpon cap ayam yg aku maksudkan tak???



tadaaaa.. canggih kan henpon aku.ada torch light lagi. hee ~ ape pun boleh. and masa nak betul kan henpon ni segan giler nak pegi kedai tepon sebab mane ada lagi dah software utk henpon ni jual kt kedai. tapi berbekal kan semangat yang gigih. aku terus cari dan mencari kedai yang available. at last aku dapat jugak.

RM 25.00 for format software only and aku boleh gune semula henpon ni. gembira tak terkata lah. biar ape orang nak kata janji aku ada henpon and tak putus hubungan dengan kawan kawan. untuk ape ada henpon mahal mahal kalau gune just untuk show off kat orang pastu bila suh miskol pun kredit takdok.. ape pun tak boleh. huhuhu

and now, after 3 years aku keje..Alhamdulillah aku mampu memiliki my baby boo ~~~



berkat saving duit gaji and jimat cermat akhirnya aku reward kan diri sendiri dengan ini.... so ada gaya tak? hee

and this thing nak guna untuk buat bisnes.. semoga Allah mudahkan. amin..

5 orang dah komen, anda bila lagi ?:

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg brgaya sggh..

dear, ni caranya ea bila nak bg melekat..awak publish pastu edit, betulkan pada tarikh dan time ya.. pastu dia kana melekat hingga trkh yg diteapkan..

faham tak? hihi.

sharmiza shahar said...

saya ambil banner awak! :D

BUNDA a.k.a KN said...

salam dari bunda

Pesta ulang tahun said...

nice post :D salam kenal yaaa

owez wish said...

best!,,kite ske awk yg sempoi 2,,,heee,,,truskn usaha,,weeeeeeee

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...