Friday, April 20, 2012

4 bulan

Assalamualaikum

sungguh cepat masa berlalu, rasa macam baru je aku masuk keje kat tempat baru ni. tapi sebenarnye dah hampir sebulan pun.. 22042012 ni genap la sebulan aku kat sini.

ingat kereta swift ingatlah aku.. apesal pulak kan..?

yang sebenarnya, aku dah pun dapat keje baru kat suzuki malaysia automobile sdn bhd. keje biasa je. kerani cabuk je. hihi yang penting aku bersyukur kerana Allah dah beri yang terbaik pada diri ini. Alhamdulillah :)

dekat sini, biasa lah.. like office yang lain. bangunan dia kat sini...





so, dekat sini la hari-hari aku bekerja mencari rezeki.. termakbul juga doa dan hajat aku nak keje kat building besar cam gini. hehehe. mesti korang semua kata saya poyo kan. tapi semua ni rezeki Allah bagi. so aku syukur sangat-sangat.

dari segi team work pulak. okey lah from previous. terasa cam family di sini. cuma biasa lah mana-mana company pun mesti ada masalah mereka yang tersendiri kan. so we need to positive and buat je keje kita. tak payah nak pikir pasal orang lain.

dari segi benefit, alhamdulillah..semua nye bagus-bagus. merasa lah semua yg kawan-kawan sebelum ni merasa. tak rugi bersusah payah selama 3 tahun lepas.. akhirnya Allah balas dengan rezeki yang lebih besar.

Alhamdulillahhh syukur sangat.

Just nk pesan kat uolss ~ if kita mendapat kesusahan, jangan la bersedih sebab susah tu sebenarnye dugaan yang mengajar kita menjadi lebih kuat. memang masa susah kita akan sedih and rasa payah sangat dan confirm kita kan cemburu tengok orang lain. sebenarnye itu perasaan je. manusia kan normal lah ada perasaan macam tu.

tapi,

ingat lah. Allah menguji bukan saja-saja. DIA ada sebab tersendiri and ada hikmah disebalik semua tu. kita as umat nya harus tabah and terus berusaha. dan yang paling penting percaya pada Allah. DIA yang la maha mengetahui segala-gala NYA. sama ada yang baik atau yang buruk pada kita. teruskan berdoa.,usaha dan tawakal. InsyaAllah bila sampai masa ape yang kita hajati tu akan menjadi milik kita.



"perkara yang kita inginkan tidak menjadi milik kita sebab Allah tahu perkara itu tidak baik untuk kita.jadi belajar redha dan bersyukur dengan ape yang kita ada"

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...