Tuesday, January 31, 2012

blog uPdate .......

Assalamualaikum

Pagiiiii semua! rini seronok beronok di opis sebab boleh buat keje dengan aman damai. Boss takde anak boss pun takde jugak. takde lah stress sangat. tapi time mereka ni takde KEJE aku ADA lah pulak. tapi bila time mereka ADA keje aku manjang TAKDA jer. Haisshhh ~ sigh sigh =_="

Ape agaknya MOTIF pergi keje tapi takde keje? cukup tak berkenan situasi tu, kalo takde boss takpe jugak ni manjang kene perhatikan 8 jam sehari. dah ler takde keje terpaksa pulak buat-buat ada kerja.. Hahaha...

selalu nye aku akan , berjalan-jalan satu opis sambil bawak kertas. jumpe orang kat department lain even opis aku ni kecik je ponnn. konon macam ada keje la kan... dan bila dah bosan dan penat berlakon sangat aku akan melepak kat meja receptionist sambil borak-borak. Hahahahaha  

selesai dah update di waktu orang lain sibuk dengan acara bukak hamper . banyak woo hamper kat opis aku nie. nak snap picture malas pulak. so korang imagine je la erk. kene tutup dulu jap lagi kantoi ! Huhu 



padahal tadi dah kantoi berpesbuk di opis dengan senior, nasib dia xmarah just minimize kan page tu je. Haha larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ^^


Monday, January 30, 2012

terSemaT di HAti

Assalamualaikum

kenali cinta seawal umur 15 tahun, masa tu pun cikgu yang suka kenen kan dengan rakan sekelas. yang budak lelaki tu tersipu-sipu malu padahal diri ini tak merasa ape langsung. Iyelah, nak malu kenapa kita bukan ada perasaan kat awak pun. Haha

sampai lah naik 16 tahun, mula mengenal ape itu C I N T A ! cewahhh ~ masa tu diusik-usik oleh sekumpulan lelaki. tapi abaikan aje. konon jual mahal letewww.... saban hari diusik dengan kata-kata manis hati mula terpikat.. hahaha memang lawak. ^^

tapi hubungan tu tak lama pun, terkandas ditengah jalan. bagi diri ini itu cinta sejati konon nak bawak sampai mati. tapi dia pulak larikan diri. kononnya tak sedia lagi. nak enjoyyy lagi. Kuciwa nye hati.. sob sob ! haha

tapi masih ingat lagi peristiwa tu. kononnye cinta pertama di hati. Haks ! padahal cinta paling hakiki adalah cinta ILLAHI ... :) Jadi sebagai manusia perasaan cinta tu memang fitrah yang setiap orang perlu ada di hati. tapi biar lah ia menjadi kenangan hidup ini.

setiap insan yang pernah singgah dan bertahta di hati ini mempunyai tempat mereka yang tersendiri. They all will still remain in my heart even not in life ^^. Semoga anda semua begitu jua. jangan bersedih bila orang yang kita nak tu tak menjadi milik kita sepanjang hidup .. 



At some point, you have to realize that some people can stay in your heart, but not in your life

>.<

Sunday, January 29, 2012

tuding jari pada lelaki

Assalamualaikum



segalanya terletak di hati . ^^


esok mahu pegi kenduri kahwin.
mesti akan kuciwa lagi sebab masih single
ngeh3x :)

kawan lama

Assalamualaikum

Betul lah, belajar dari pengalaman. Kawan BOLEH jadi kekasih tapi kekasih TAK BOLEH jadi kawan. betul kan? kat sini bukan lah nak cerita pasal kekasih lama or kekasih baru. tapi perihal seorang kawan.

kami kenal sejak tingkatan 1 lagi, dia seorang yang ganas lagi brutal memang tak layan perempuan. kurus keding je. tapi kami sempat sekelas sampai tingkatan 3 je pastu dia pindah sekolah.

Masa tu budak tak mumayis lagi, so normal la if tak amik tahu sangat pasal kawan-kawan nie. Haha. pung pang pung pang belajar sampai la universiti. Jodoh tu kuat, kami jumpa semula di UITM shah alam.

but, mase tu aku and dia dah pun final year. so masing-masing sempat nak bertukar no phone je lah and tak jumpe lagi dah pastu. tapi jodoh tu kuat lagi.. jumpe semula masa reunion sekolah. Happy ^^

kami rapat sejak dari aritu. bersms - call - chat di YM - chat di FB .. makin hari makin rapat.. tapi hanya atas nama kawan.. tidak lebih dari itu. sehingga lah satu kejadian..................



miscommunication 

terus masing-masing dah takmo bertegur sapa. dari mesra jadi tegang. hurm, itulah aku kata kalo berkawan dengan lelaki ni tak boleh langsung ada perasaan ape-ape even mesra terlebih sekalipun. if tak mesti akan jadi macam ni bila something happen. 

so now, kau semakin jauh dan kehidupan ni semakin sunyi. ape-ape pun maafkan aku sebab tak bitau kau awal-awal pasal tu and really hope kau bagi aku peluang untuk give an explain. bukan aku nak pun jadi macam nie. 

aku mengaku semua yang jadi memang salah aku. :(



Friday, January 27, 2012

nikahi ku tanpa hantaran

Assalamualaikum

salam sayang buat semua. pasangan muda mudi kini makin hari makin bertambah. setiap generasi ada permasalahan mereka sendiri. begitu juga aku sebagai seorang manusia. dan masalah itu akan mematangkan kehidupan. 

aku juga manusia biasa yang punya hati dan perasaan. seperti insan lain yang ingin dikasihi dan mengasihi.

jiwa tidak tenang selagi kau belum nikahi aku. bukan sebab takut kehilangan kau. tapi takut amalan yang ku lakukan seharian tidak diterima Illahi, Nauzubillah. 

maka nya, ku sudah beritahu nikahi aku tanpa sebarang hantaran. cukup hanya kau memenuhi rukun nikah yakni pengantin lelaki, ijab dan kabul dan selesai itu sah lah sudah kau menjadi suami ku. 

tidak banyak ku pinta, NIKAHI ku  agar kau dan aku mampu melayari bahtera kehidupan ini dengan tenang dan bahagia serta diredhai Allah. InsyaAllah. 

usah kau ragu dan takut memikul tanggungjawab itu, kerna itu akan kita harungi bersama-sama nanti. susah senang bersama-sama. andai ku salah kau tegur, andai kau salah ku perbetulkan. hidup saling perlu memerlukan. baru lah aman bahagia .

ku ingin hidup bersama mu sehingga ke akhir hayat bukan sebagai kekasih tetapi sebagai SUAMI.

*dari petikan sebuah buku*

nak nikah jugak ^^

Thursday, January 19, 2012

sedikit kuciwa

Assalamualaikum


selamat malam semua! hope everyone sihat-sihat selalu. ape entri terbaru korang ye? aku baru je nak update nie setelah sekian lama bermain dengan permasalahan hati... hehe Bunyi macam la serius sangat kan... padahal takde ape pun.. hihihi

aritu dapat panggilan interview. nun jauh di jalan sultan ismail. itu pun atas bantuan kawan @ bff yang sudi nak submit resume aku kat HR dia.. tup-tup after 2 ari antar, dapat call suh attend 1st interview.. wah hati dah bunga-bunga dapat call tu. terus buat appointment jeee ..

nak tahu? sebab excited sangat dapat interview tu, aku terus balik negeri sembilan jumpe mak dengan ayah. nak bitau kabar berita gembira. nak tengok deorang senyummm sebab anak dia berjaya even baru stage interview. company besar kan.. mesti la syokk !!!

pujuk punye pujuk, ayah dengan mak sudi temankan pegi interbiu tu. wahh !! lagi berseri-seri lah hati niee.. thank you mak and ayah :)

tapi, result intebiu tidak memberansangkan.. tapii.. Allah tu Maha Adil.. dia datangkan lagi satu peluang.. Interview yang kedua ! kali ni jawatan sebijik dengan pengalaman aku. happy sangat tapi yang sedih nye takde sape temankan pegi interbiu kali nie.. :(

and masa interview tu, aku dah buat yang terbaik dah. really hope i can make my dream comes true.. nak keje dengan company yang well growth, terkenal and bole balas jasa mak ayah ^^

tapi, aritu call HR after 1 week, nak tahu jawapan tuk 2nd interview.... jawapan yg aku dapat agak mengecewakan.. application aku masih dalam KIV lagi...mereka kata belum ada suitable position nk diberi..sedihhh kannn??? 

terlalu mengharap =(

semoga ada sinar baru selepas ini dan mungkin Allah datangkan lagi peluang atau keajaiban boleh berlaku.. InsyaAllah Aminnn ^^

Wednesday, January 11, 2012

terSaLaH Anggap



Assalamualaikum.


bila bercerita tentang hati pasti ramai yang kurang pasti kan. sama ada hati kita ni suka ke tak kan! lagi-lagi melibatkan hubungan berlainan jantina nie... nape mesti ada rasa suka, sedih, marah, benci bila kita mula ada rasa sayang di antara kita erk?

itu adalah FITRAH MANUSIA

bila kita takde perasaan camni means kita TAK NORMAL ..perasaan camni mesti akan ada dalam diri seseorang manusia even sekelumit pon.. sebab kita dah dijadikan macam tu. so nak tak nak kita tak leh lagi tanya kenapa mesti ada perasaan macam tu..

tapi bila berbicara soal nye HATI nie, aku kadang-kadang pun tension jugak. lagi - lagi bila melibatkan lelaki. tak dinafikan memang ramai lelaki yang aku kenal sekarang nie tapi itu hanyalah atas nama nye kawan. if ada yang menganggap lebih tu, itu adalah salah dia sendiri . Herrmmm ~

ada masalah yang melibatkan hati. tak bole tangguh lama-lama... esok mesti selesaikan segera.. 



geng ! please lah, jangan keruhkan keadaaan T__T


Tuesday, January 10, 2012

tidak COOL lagi dah !

Assalamualaikum

esok..esok..esokk.. please be nice to me yah !! really hope everything going smoothly and steadyy... Ameenn perjalanan esok yang keseorangan, tanpa ditemani sesiapa macam selalu buatkan aku nebes melampau nie. ntah mane pegi nyer sifat cool aku sebelum nie.. aku sendiri pun pelik !! 

aku tak COOL lagi dahh .. harap maklum ~ 

pasti ramai akan tanya esok nak ke mana kan?? esok lepas balik dari keluar aku citer. sekarang memang langsung tak leh blah perasaan ini. agak-agak perasaan orang nak nikah macam nie tak erk ?? hahaha. mula merapu di kala hati nebess melampau .. huhu

kawan-kawan yang singgah lalu terbaca entri ini, doakan saya ye... semoga dipermudahkan semua urusan esok. nanti dah selesai sume saya belanja uols baca entri baru. hek3 !! doakan tau.. meh ameenn reramai....

Ameeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnn ^^




*jangan pernah berputus asa..kerana DIA juga tidak akan putus untuk memberi*

Saturday, January 07, 2012

WeLcoMe 2012 !

Assalamualaikum

sesi edit mengedit masih lagi berjalan seperti biasa. Saje amik mood tukar wajah blog. Yelah dah name pun tahun baru kan. semua pun nak lah baru :) Azam baru? ermmm bab yang ini pasti lah ada baru kan, cuma tertunai ke tak je lah. hehehe

ape-ape pun, perjalanan tujuh hari di bulan Januari 2012 ni aku dapat rasakan ia berjalan dengan baik. kadang-kadang tu aku terpikir, hati nak kene tenang dulu baru la perjalanan hidup tu pun akan tenang. betul tak? 

bukan ape, since masuk 2012 ni even masih belum not so well tapi i'm happy sebab ia nya masih teratur dan setiap hari pasti Allah akan tunjukkan hikmah kenapa sesuatu tu terjadi. Alhamdulillah....

so, jom kita jalani kehidupan ni dengan perasaan yang positif. takde pikir negatif. biarlah ape orang nak buat kat kita tapi kita doa yang baik je untuk orang tu. hehe

sekarang nie, aku dah penat nak pikir hal perasaan orang lain jadi nya baik kita jaga diri and tingkah laku supaya orang akan senang dengan kita. cuba pikir, sape lagi nak ubah diri kita kalau bukan diri kita sendiri. kan?

Just nice to all maka hidup kita jugak akan nice. 

itulah slogan hidup aku ^^

semoga perjalanan hidup aku sepanjang tahun 2012 ni cantik seperti kaler-kaler clip dalam gambar atas nie.amenn ^^

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...