Sunday, September 09, 2012

setia and caring

Assalamualaikum






ciri-ciri anak nombor dua :

Rapat dengan ibu bapa.
- Diantara 8 orang adik beradik, aku la paling rapat dengan parents. mereka lebih selesa berbincang dengan aku perihal masalah keluarga and beri peluang pada aku untuk buat keputusan. 


Degil 
- Hoho... Ini adalah perangai aku yang paling tidak boleh dinafikan. Ayah pun kata aku ni seorang yang degil..Entry lepas baru je aku story kan pasal ni. tapi dalam degil aku ni ada manje nyeee. Euuwww! stop ko jah... hahha


Tak pandai pujuk
- Dalam relationship, if si dia merajuk aku memang tak reti nak pujuk. lantak situ la ekau nak merajuk ke hape, aku memang tak reti pujuk. yang aku reti tunjuk yang aku sayang kau je :) My heart full of love !


Setia
- Setia menanti si dia sampai 8 tahun. Lame kan? Haha setia sangat dah nie. kui kui kui 


Hitam / Putih (sukar bertolak ansur)
- Tolak ansur ni tak tau sangat, tapi kebanyakkan perkara aku banyak bertolak ansur. cuma kalau dalam perihal kerja aku memang tak boleh bertolak ansur. kalau salah tetap salah. di opis aku ni terkenal dengan garang nya.


Hati lembut
- Okey, ni memang. disebabkan memiliki hati yang terlalu lembut ini lah membuat aku mudah sangat berasa hati, lepas tu manjang nak sedih sedih tak menentu padahal takde ape pun. hahaha. tapi even hati lembut ni tak mudah berdendam, setiap hari pun dia akan maafkan orang yang bersalah dalam hidup dia :)


Pendirian kadang2 tidak kukuh (untuk jaga hati orang)
- Ini pun sama, hati berbolak balik macam ombak di pantai. HUks! terlalu nak menjaga hati orang akhirnya makan diri sendiri. dah tau perkara tu tak baik untuk orang dan diri tapi still nak buat jugak demi nak jaga hati orang lain. last last diri sendiri yang merana.Adehh ~ lembut benar hati ko ni kak ngah :)


Berdikari
- Alhamdulillah, sepanjang 20 ++ tahun nie (umur dirahsiakan.. heee) banyak la berdikari. Aku bekerja jauh dari keluarga, duduk menyewa dengan rakan rakan. setiap kali berpindah kerja pasti pindah rumah jugak. dah macam orang nomad pun ye jugak. Hehe. tapi aku happy hidup berdikari tak susahkan sesiapa :)

Very take care
- Sangat okeyy! terlalu take care pada orang lain sampai ada yang rimas. Haha. tapi sebab sikap ini lah adik adik makin sayang kakak dia ni :)


Sukar mendengar arahan
- Orang degil and keras kepala memang selalu macam ni. selalu pikir dia betul and malas nk dengar arahan. Haks!


Sukar mengikuti peraturan / undang undang
- Pernah masuk Mahkamah kat Universiti sebab melanggar peraturan. Tahu ape? scan coupon aktiviti untuk dapatkan kolej. At last kantoi terus kene masuk court and kene saman dengan kolej kolej tak dapat langsung. hahaha ..merasa jugak masuk court cume takde pakcik rambut putih tu je. (tuan hakim) hee


Pemaaf dan Caring 
- Dah mention tadi, senang sangat memaafkan semua orang even besar mane pun kesalahan dia. jenis kami ni susah nak berdendam. caring and very caring..


Pakaian (kemas, kadang2 sempoi)
- Selagi boleh sempoi mesti nak sempoi tapi harus kemas dan kene pada gaya nya :)


Sape anak no dua ada tak ciri ciri di atas ...? If ada buat la review tentang diri anda pulak :)

0 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...