Saturday, September 08, 2012

lari dari masalah bukan bagus pun

Assalamualaikum



Dah 2 hari tiada kabar berita dari adik sorang ni, menghilang secara tiba tiba tanpa kabar berita. dan lagi, bila dihubungi langsung takde respond.. Ntah di mana dia berada kami sendiri pun tak tahu. Moga Allah lindungi dia.. 


kenapa? bila ada masalah je mesti nak ambil keputusan untuk lari. selesai ke masalah kalau kita lari dari nya? kadang kadang aku tak paham, melarikan diri ni best sangat ke? kira dah cukup hebat ke? memang tak matang lah bila kau lari dari masalah. nak mendiamkan diri tu bagus tapi bukan dengan cara melarikan diri..

diam dari masalah, itu tanda nya kita nak biar semua reda dan tenang baru la kita selesaikan cuma kene take time untuk diri sendiri dan keadaan sekeliling. 

tapi....


kalau lari dan mendiamkan diri, orang lain tak dapat nak hubungi dengan tak tahu ape masalah nya terpaksa risaukan kamu yang melarikan diri nie. Lebih lebih lagi keluarga, orang yang paling dekat dengan kita. Mereka risaukan kita so jangan la pentingkan diri sendiri. 

orang risau ni makna nya dia sayang bukan nye benci atau nak kongkong. setiap yang keluarga kita lakukan pasti terbaik buat kita. kita je kene pikir positif.. kalau kita tak setuju dengan keputusan keluarga, kita boleh berbincang.. itu yang terbaik. bukan dengan cara nak lari lari ni.. 

tak penat ke? lari sana sini.. pastu confirm la phone korang tu duk bunyi bunyi orang call, pastu tension korang off kan phone lagi lah menambahkan kerisauan orang yang tersayang. jangan buat camtu la aaiiiiiii..

aku ni jenis degil and keras kepala, ayah dengan mak paling susah dengan aku. sampai kan deorang risau sape la bakal kahwin dengan aku ni nanti boleh bertahan ke dengan perangai aku nie.. Huhuhu.. Tapi ayah tau sedegil degil aku ni dilentur mahu jugak mengikut.

ayah dengan mak  tak risau sangat kat aku, sebab aku pikir dulu sebelum buat. terima kasih emak & ayah sebab percayakan saya..

so uols,  bila dah dapat kepercayaan keluarga tu jangan la korang rosak kan. sekali korang rosakkan kepercayaan seseorang terhadap kamu sampai bila bila pun mereka akan sangsi dengan anda.

maka pikir dulu sebelum buat sesuatu okey!

pssst! pulanglah adik, jangan la risaukan hati keluarga awak tu. mereka sayang awak lebih dari segala gala nya.mereka buat semua ini sebab mereka nak yang terbaik untuk awak,  cuma awak jer kene kuatkan hati dan semangat dan jangan banyak sangat merungut.. 



Love will make you always happy and smile.


Jika kasih sayang sentiasa di hati 
pasti setiap perkara yang kita lakukan akan tenang dan rasional
lagi lagi bila bersandarkan cinta kepada ILLAHI .

Allah uji sebab DIA sayang kita =)



0 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...