Thursday, June 07, 2012

majlis kahwin jadi umpatan orang

Assalamualaikum

baru je lepas menarik nafas lega...
closing account bulan May dah selesai..
now nak teruskan tanggungjawan untuk bulan Jun pulak..
kerja mana pernah habis..
so jangan lah suka tanya pada staff kerja dah siap ke?

rindu pada kawan kawan..
team gelak tawa dah ramai yang kawin
masing masing dah ada life sendiri
so memang payah nak jumpe
wikend lepas je ramai yang selamat bina fasa hidup baru

terdetik di hati sendiri
bila pulak turn aku??
sambil merenung gambar gambar di fesbuk
tengok bride and groom sume cantik cantik belaka

takpe lah,
sampai jodoh and masa kahwin la kan.
ayat pujuk hati sendiri.
hehehehe

cuma nak tanya,
salah ke kalau kita buat majlis kawin simple simple?
ajak teman rapat rapat je..
buat doa selamat je..
pelamin buat sendiri,
tepung tawar jadi tepung manis buat cekodok je

photoshoot pakai camera sendiri je
edit sendiri lepas tu pegi cuci kedai gambar,
lagi jimat.

bab baju,
nak design sendiri and make sure baju tu bole pakai lain kali
so takde la membazir kan..
hantaran pun simple je.
duit hantaran pun guna je semua buat belanja kenduri kawin.
tapi pandai pandai sendiri budget.

door gift pun,
anything yang orang tak kan buang
like makanan no need beg beg or kotak kotak
bunga bunga telur tu pun tak payah.
mak kata tak payah simpan buat habuk je.
so org akan buang .. betul tak?

tapi orang sekarang ni,
bila majlis simple simple je.
mula la mulut tu tak reti tutup
kumat sana kamit sini
ngata itu ini..

tapi satu je prinsip aku pegang
mulut orang memang tak leh nak tutup
mulut tempayan boleh. heee ~

jangan nak ikut orang sangat la kan
janji semua nya selamat and berkat
kahwin nak whole life
bukan sehari dua
buat majlis grand grand
last last duit habis.
lepas kahwin
sume mende nak catu

so do as you wish.
okeh..





4 orang dah komen, anda bila lagi ?:

nuyui a.k.a miss YUI said...

mulut org susah kt nak tutup kan.

aimie amalina said...

heee
cm tu la kak
kite yg nak kawen
owg lain plak sebok
pelik kan?
heee

semoga jodoh akak cpat ketemuan ye
aminnn ;)

Encik Zaharin said...

tulah bangsa kita kan, semua x kena di mata mereka..

KuNanGKuNanG said...

semuanye ikut kemampuan dan keselesaan kite :)

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...