Sunday, May 20, 2012

Entri hari AHAD

Assalamualaikum

Wikend datang lagi, even suka weekend tapi still tak tahu nak buat ape di rumah. since now stay kat shah alam jauh dari kawan kawan so macam susah nak lepak dengan kawan lain. dulu masa duk serdang, senang je nak ajak keluar sebab masing masing dekat dekat.

Now, semua dah jauh..then nak berjalan sume nak gune duit. Tau je lah shah alam nie makan pun susah nak dapat RM 5 sekali makan. mesti lebih dari itu. Haisshh ~~ how?? tak boleh nak mengeluhkan.. sebab jalan dah diberi and aku dah pilih dengan redha. cuma..terkadang tu pikirkan diri sendiri sentiasa tak mencukupi walaupun dah diberi lebih.

sebut pasal ni, di opis baru je rombak management so department TQM kene bubar, and all the staff dalam department tu kene transfer to other department. kesian jugak la, sbb deorg kene tukar without notice. tau tau je dah kene pindah. Erm.. and ada sorg kawan opis nie, dia dah biasa buat keje TQM tiba tiba kene handle production. memang pening sebab dari working paper ke production nak kene tau banyak perkara. 

dia mengadu dengan aku, dia tak boleh kerja sekarang nie since dia xminat dengan kerja dia sekarang. tapi aku bnyk nasihatkan dia since aku kata kene bersyukur dengan ape yg ada. tak boleh mengeluh sebab org lain nak cari keje pun susah (since aku penah rasa susah itu)...

tapi aku nasihatkan dia keje biar ikhlas..kalo tak happy tak yah buat keje tu. so better get a better job.. and if kita happy baru lah kita ikhlas. hehe

so kawan kawan semua. jgn selalu bersedih dengan kesusahan yg kita alami. Allah hanya akan menguji umatNYa sebab dia tahu kita mampu. :) Ape yang perlu kita buat usaha dan terus usaha. Allah sentiasa ada dengan kita.

InsyaAllah !!


lama tak update blog. nak jadikan rutin harian lah pasni mengupdate  ~ hihihi


2 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Ezy Chiaki said...

saye dr s.alam dh pndh blk ke ganu semula..
hihikk

nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt berblog kembali..hihi.

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...