Monday, March 12, 2012

solat Istikharah permudahkan urusan

Assalamualaikum

Rezeki itu ada di mana mana cuma kita sebagai insan yang diberi kudrat ini harus berusaha untuk mencarikan.. Dah  3 tahun aku menceburi bidang kerjaya dan dalam 3 tahun ini jugak lah macam macam ragam dan halangan yang aku hadapi demi mencari sesuap nasi. ecececehhh ~~

dari company nun jauh di KL, aku berubah mood ke tengah - serdang and genap 5 bulan aku pun pindah lagi, bukan sebab suka sangat lompat lompat keje ni tapi kalau dah bukan di situ rezeki kita paksa camne pun lah, Allah tu tahu ape yang terbaik untuk umatNya... ape yang penting yakin dan usaha untuk menjadi yg lebih baik. InsyaAllah.

aritu aku ada post pasal aku dah jadi penganggur kan? nak tahu cerita disebalik pengangguran itu tak? HUhuhu budget hotss macam retis kan.. bermacam macam perkara yang aku lalui sepanjang tempoh dari berhenti keje dengan masuk keje semulaa...

mula dapat call untuk interview - call pagi interview petang in the same day. Peluang dah ada tak kan nak lepaskan. so masa interview kate bole start keje on 15 Mac sbb takmo tergesa gesa. alih alih lepas interview orang tu call suh start awal. nego punya nego dia suruh start on 9 Mac. Then, dia suh amik offer letter on 7 Mac.. Pehh! memang pantas lagi berdesup. aku buat solat istikharah, even dah terima offer tapi hati masih ragu ragu..

7hb, Allah mudahkan urusan..aku call co yg interview tu kata nak collect letter tu ari jumaat mase masuk keje... then terus shoot pegi interview kelana jaya pun dapat offer jugak tapi as contract staff. balik dari interview dah penat tiba around 6pm camtu dpt phone call. no pangkal 06 means dari n9..cuaks !

rupe nye dapat offer interview. company at seremban... sebelum tu dapat jugak interview kat company di KL... so aku terpaksa pilih nak pegi yang mane.. jadi aku cancel 2 interview dengan bank and go to co yg kt seremban and KL tu..

sebelum tu aku buat solat istikharah lagi, biar diberi kepastian dengan pilihan sehingga la disaat waktu maghrib on 8hb sebelum start keje dengan company yg 1st aku pegi interview tu..Alhamdulillah, segala nye dipermudahkan. 

keputusan?cuba korang teka company mane jadi pilihan hatiku^^

4 orang dah komen, anda bila lagi ?:

nuyui a.k.a miss YUI said...

xtau nak teka mana..byk offer ni.. =p

Bobo said...

kerja dgn bank lah syok :)

Muhammad Dahlan said...

good article...kapan2 kunjungi blog saya yah dan follow aku dong, kan aku dah follow kamu....trimakkasih sebelumnya,,wassalam

muhammad dahlan said...

asslam,,artikelnya bagus yah,,,sy mw nyari teman blogger nih,,saya follow kamu,, kamu follow balik aku yah,,trims

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...