Thursday, January 19, 2012

sedikit kuciwa

Assalamualaikum


selamat malam semua! hope everyone sihat-sihat selalu. ape entri terbaru korang ye? aku baru je nak update nie setelah sekian lama bermain dengan permasalahan hati... hehe Bunyi macam la serius sangat kan... padahal takde ape pun.. hihihi

aritu dapat panggilan interview. nun jauh di jalan sultan ismail. itu pun atas bantuan kawan @ bff yang sudi nak submit resume aku kat HR dia.. tup-tup after 2 ari antar, dapat call suh attend 1st interview.. wah hati dah bunga-bunga dapat call tu. terus buat appointment jeee ..

nak tahu? sebab excited sangat dapat interview tu, aku terus balik negeri sembilan jumpe mak dengan ayah. nak bitau kabar berita gembira. nak tengok deorang senyummm sebab anak dia berjaya even baru stage interview. company besar kan.. mesti la syokk !!!

pujuk punye pujuk, ayah dengan mak sudi temankan pegi interbiu tu. wahh !! lagi berseri-seri lah hati niee.. thank you mak and ayah :)

tapi, result intebiu tidak memberansangkan.. tapii.. Allah tu Maha Adil.. dia datangkan lagi satu peluang.. Interview yang kedua ! kali ni jawatan sebijik dengan pengalaman aku. happy sangat tapi yang sedih nye takde sape temankan pegi interbiu kali nie.. :(

and masa interview tu, aku dah buat yang terbaik dah. really hope i can make my dream comes true.. nak keje dengan company yang well growth, terkenal and bole balas jasa mak ayah ^^

tapi, aritu call HR after 1 week, nak tahu jawapan tuk 2nd interview.... jawapan yg aku dapat agak mengecewakan.. application aku masih dalam KIV lagi...mereka kata belum ada suitable position nk diberi..sedihhh kannn??? 

terlalu mengharap =(

semoga ada sinar baru selepas ini dan mungkin Allah datangkan lagi peluang atau keajaiban boleh berlaku.. InsyaAllah Aminnn ^^

3 orang dah komen, anda bila lagi ?:

nuyui a.k.a miss YUI said...

InsyaALLAH..pasti ada rezeki t ea..

Cikpuan rara said...

mak ayah teman?maybe kena g sorg2 kot.hehe

miss keila said...

tak pe...mungkin ade yg lebih baik akan datang..:D

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...