Wednesday, September 28, 2011

Abis dah sebulan raya ..

Assalamualaikum.....

Puasa abis, raya pun dah abis... tapi cerita hidup kita xpenah abis kan....
perjalanan hidup yg penuh liku sejak dari seminggu sebelum puasa sampai la abis raya...
raya payah nak hadapi, tapi itu la dia.. 
kita ni manusia memang rasa susah tapi ...
Allah tu tahu kemampuan umat nya dalam menghadapi dugaan yg diberi. 

Jika kita lihat balik kehidupan kita yang sebelum ni...
ada gembira, sedih, sakit, sihat... dan macam-macam lagi...
tapi Alhamdulillah, kita masih lagi di sini terus kuat dan tabah
dalam menghadapi hari-hari yang seterusnya. 
maka kita harus yakin dengan Allah... 
dia tahu apa yang terbaik buat umat Nya.

seminggu sebelum puasa sakit-sakit muntah sampai  kan cengkung. hilang selera makan. dan demam. Pegi jmpe doc kene injection.. sebab teruk sangat...

sebulan puasa asyik bersedih jer. sampai kan hidup pun tak terurus.. tapi Alhamdulillah, sepanjang bersedih itu. Allah datangkan orang yang berbeza-beza setiap hari untuk buat saya happy dan kembali tersenyum. 

seminggu sebelum raya company buat meeting tergempar, terpaksa terminate staff akibat company yang takde project. tiga hari je bos bagi suruh decide nak benti ke tak.. dengan nak raya nye takde keje nye. memang hilang mood beraya lah. Pening kepala :(

bila raya, orang sibuk kunjung mengunjung. yang aku sibuk kunjung website keje kosong. sane sini antar resume apply keje. jenuh jugak la kan. memang banyak la aku apply.. 

seminggu after raya, banyak company panggil suh attend interbiu. Alhamdulillah...

And now dah abis raya.. Genap jugak lah 2 minggu aku bekerja di company baru. Semoga di sini lebih banyak manfaat yg aku dapat. Amin..... 

p/s : sori sbb lambat balas kunjungan sibuk dgn masalah dalaman and takde internet connection di opis. sob sob. susah nak online.. nanti kita stori pasal keje baru pulak okeyy ^_^

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...