Tuesday, May 31, 2011

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip

Assalamualaikum Semua (^__^) Ramai-ramai jawab Waalaikumsalam..hee! Esok dah 1 Jun 2011 means tinggal 5 hari je lagi untuk Join mid year give away ni.. So sebelum terlewat ape kata pakat-pakat join GA ni.

Klik pada BANNER untuk keterangan lebih lanjut!

Kalo anda semua perasan, colour tulisan banner GA ni ala-ala header saya kan...hee! Itu yang buat tertarik hati nak join... ;) Dan lagi, ramai pulak yg sponsor GA ini... Apa kata kita view blog mereka... Jom!!



okey dah selesai.. mari kita tengok hadiah nya pulak! Malas nak cerita panjang, apa kata korang sendiri  tengok dan nilai. KLIK SINI ! Saya juga mahu menang... hehe :)

Saturday, May 28, 2011

Cinta itu ibarat menunggu bas !


Cinta punya persamaan dengan situasi menunggu bas

Situasi A


Bila bas A datang, awak nengok bas tu dan awak kata pada diri awak"Eee… penuhnya… tak de tempat duduk.” Jadik, awak katakan pada diri awak, “Saya akan tunggu bas yg lain.” Awak pun biarkan bas tu berlalu dan awak tunggu pulak bas yg lain.


#Ini adalah pilihan !! like cinta, kamu berhak memilih mengikut kehendak hati sendiri.


Situasi B
Datang pulak bas yg kedua [bas B]. Awak nengok bas tu dan awak akan cakap, “Eee… bas ni buruk sgt… mesti tak selesa. Dan mungkin bas ni akan rosak kat tengah jalan.” Jadi, awak pun biarkan bas buruk tu berlalu dan awak bercadang untuk tunggu bas yang seterusnya.

# Ini juga pilihan !! memilih teman hidup untuk kekal bahagia sampai bila-bila.nak cari lelaki pun kene pilih jugak.Kalo salah pilih naya kita ! haha

Situasi C


datang lagi sebuah bas [bas C]. Bas yg datang tu kosong, tak penuh dan tak seburuk bas yg tadi tapi kali ni awak kata, “Emm, tak de air-cond, cuaca pulak panas. Lebih baik saya tunggu bas yg lain.” Dan sekali lagi awak biarkan bas tu berlalu dan awak bercadang utk menanti bas yg seterusnya.


#Ini pulak memilih ! haha Nak cari laki tak semestinya hensem, kacak + bergaya..cukup lah sekadar sedap mata memandang and hati nya baik serta ikhlas.
Situasi D


Tiba-tiba awan mula gelap, cuaca semakin mendung dan baru awak perasan yg awak pula dah terlambat rupanya. Awak mula panik dan terus naik bas yg datang ketika itu, walaupun bas itu tak sebegitu sempurna. Dan kemudian barulah awak sedar bahawa… awak dah naik bas yg salah.

#Ini adalah kesempatan! Kita tidak lagi memilih tetapi menerima sesuatu yang tidak sempurna dengan cara yang paling sempurna :)


Nota kaki :



Jadi, mengingini apa yg awak idamkan tu memang tak salah. Tapi, tak salah juga kalau anda sanggup memberi satu peluang pada orang lain, kan? Tapi


Sekiranya awak dapati “bas” itu tak sesuai dengan awak, apa yg perlu awak lakukan hanya tekan loceng dan turun daripada bas tu. Tapi, jika bus itu tidak mahu berhenti ? Ape yang awak akan lakukan ?

Tidak semestinya ber air-cond itu bagus selama-lama nya dan tidak semestinya buruk itu tidak cantik di kemudian hari ... So, anda lah yang menentukan ! Bijak dalam memilih :)

Entri asal credit to : fara

santan segar ada jual di sini !!

Hello bloggers !

Ape? Nak beli santan segar ? Huwaaa...sejak bila pulak blog aku jual santan segar ni ? Owwhhhh.... tajuk entri tuh ! Sambung baca bawah ni ... hihi

Dulu... mase sekolah, aku + abang and adik selalu bangun pagi sebab tolong mak packing NASI LEMAK...! ada nasi lemak biasa + lauk ayam .. Besstt oooo! hari-hari amik order dari kawan-kawan nak nasi lemak apa.. Tapi mmg syok lah, orang pergi sekolah bawak buku berat-berat tapi kami bawak nasi lemak...! wangi je bau :)

Now...  ayah pulak dah mula buat bisnes jual SANTAN SEGAR kat rumah sebab kami semua dah abis sekolah, and nasi lemak kan dah tak boleh dijual di kantin sekolah lagi .. takut gemukk !! Tapi kami adik beradik tak punn ?? semua slim-slim even dulu hai-hari breakfast nasi lemak.. haha 

So, kalo anda semua susah nak beli santan mai la datang kedai kami kat senawang !! FRESH dari mesin :)

Kelapa pelbagai harga... BAIK PUNYA !!
Mesin perah santan kelapa...
kelahiran baru dalam family kami
:)
Owner kedai selaku PENGURUS
simbol teguh enterprise

JOM BELI SANTAN SEGAR !!
Kalo anda-anda tak suka masak, tapi suka bercucuk tanam ... Haaa boleh la beli PASU kat kedai ayah aku nie.. Tak tau tanam ?? hoho Jangan risau ayah aku bole ajar, free ajer janji beli lah barang nyer.. TANAH pun dijual tau !

macam-macam jenis pasu ada 
sebahagian pokok -pokok yang dijual..

lai..lai.. mai beli meh !! 
Pucuk dicita..Ulam mendatang
Pucuk pegaga pon ada tau ..
leh buat ulam.. hehe
Yang ini LIMITED EDITION tau

Hasil kerja tangan EMAK ai

TAK JUAL YER !
Kolam Ikan buatan ayah !!
Amacam ?? Nice tak ?? banyak kan product kedai ayah ... Selalu hujung minggu balik jer mesti akan lepak kedai ayah.. Opss lupa nak khabar, belakang kedai ayah ada laluan KOMUTER SENAWANG !! Sape-sape yang nak datang kedai ayah tapi malas drive bole lah naik train jer...turun KTM SENAWANG tau :)


nite !!

Friday, May 27, 2011

Plan immediately after married..

Hello !
musim cuti sekolah ni pasti ramai yang dapat undangan majlis perkahwinan kan ?
sampaikan tak tahu nak attend majlis yang mane satu...
lagi-lagi kalo satu hari tuh sampai 2 hingga 4 majlis...
dah tu sume kenalan rapat kita pulak tuh
mau pening kepala nak arrange mase and perjalanan...

like me too...
start esok 28 Mei sampai lah 12 Mei berderet jemputan...
abis dah sume kawan-kawan nak kawin....
InsyaAllah akan ku hadiri sume undangan hehe...

Orang sibuk pikir hal persiapan kawin..
aku pulak ... pikir PLAN AFTER kawin..
iyer lah, nak kawin tak dapat-dapat !!
so, berangan je la konon-konon nye dah kawin..
BEST Jugak kan.. hihi

okey, lets start our dream :)


  • HoneyMoon ! Selalu orang plan honeymoon jauh-jauh kan.. tapi bagi aku cukup la sekadar dlm Malaysia jer.. sekurang-kurangnya menyumbang pada negara sendiri..hehe Tak kesah pulau ape yang penting aman, damai + tenang.. baru la syok nak berbulan madu with 'hubby' .. ngee (gatal nyer engko nyah)
view pulau.. mendamaikan !!
  • Tengok Wayang ! Selama 25 tahun aku hidup ni BELUM PERNAH sekali pun aku jejak kan kaki ini ke panggung wayang dengan kata lain cinema..hoho Mesti ramai yang terkejut kan?? Ayah tak bagi pergi selagi belum kawin... hihi So, nak cepat kawin bole pergi tengok wayang dengan 'hubby' ..! 
agak-agak after kawin cerita ape yang aku akan tengok ek ? 
  • Hias Rumah ! Awesome... since dah keje ni keinginan memiliki RUMAH SENDIRI membuak-buak.. So, after kawin pasti akan ada rumah sendiri kan.. Itu pun kalo umah beli lah.. kalo setakat sewa je hias biasa-biasa udah ler.. janji selesa hidup dengan 'hubby' .. hihi 
kalau la dapat rumah ala-ala ini, mau tak keluar jawab nya.... hihi
  • Belajar Masak ! Ramai je kawan-kawan aku tak pandai masak tapi bole jer kawin.. haha So, kira aku pun sama lah kan... lepas jer kawin belajar masak sedap-sedap takde lah 'hubby' lari makan kat kedai je.. Ayah + emak jangan risau ye.. Lepas kawin orang belajar masak.. haha


sodappppp lak aii !!
  • Up-grade Diri + Amal Ibadah ! Untuk mencapai sesuatu yang kita ingini pasti perlu usaha..betul tak ? tapi segala-galanya datang nya dari ALLAH jua.. maka apabila kita sudah mencapainya, diri sendiri  harus la SYUKUR... jadi sebagai hamba NYA kita harus lah ingat.. mase bujang semuanya buat sorang-sorang, so bila dah ada 'hubby' nanti makin bertambah-tambah la semangat mengerjakan amal lbadah.. dah ada Imam solat, pemberi nasihat + penyeri hidup.. pasti bahagiakan ? InsyaAllah :) 


Akhir sebuah kisah angan-angan si gadis kecil.. ngee 
bila lah agak nya segala ini bakal dicapai ??
semoga doa ku akan diperkenan kelak.. Aminn !

tak boleh kawin tak bermakna tak boleh berangan-angan kan? 

                                     MyEm0.Com
                                        heeee


Thursday, May 26, 2011

bukan aku yang nak makan gaji buta

Assalamulaikum.....

Waalaikumsalam....

Dah 3 bulan berlalu, tapi hari-hari pon masuk kerja tapi takde kerja... So bukan salah aku kan ? Bukan salah aku tiap-tiap bulan makan gaji buta.. Tapi company ni yang takmo bagi kerja dekat aku... Tapi aku takde la seterok yang disangka... Even takde kerja tapi aku still datang opis walaupun mood nak datang kerja tu berada jauh sekali dari hati ini.. Tapi demi menjaga periuk nasi sendiri haruslah datang jugak kerja kan....

hari-hari pon same...... 

sudah bosan.....

bila bole blahhh dari sini....?

dah apply banyak job ........... tapi 

lom ada yang sangkut ....

Ya ALLAH....

please help me !

bosannnn

bosannnn

bosannnn

Tuesday, May 24, 2011

10 Tanda !

 MyEm0.Com

Sudah seminggu tragedi itu berlaku... tapi aku seakan galak menjadi stalker terhebat ! 
rupa-rupa nya nama dia sama dengan nama aku.. haha
tahniah la sebab dah mampu 'berpelukan' di khalayak ramai..
mungkin engkau dan dia tak rasa malu...
tapi aku kat sini rasa malu sangat-sangat 
sebab apa yang engko buat tu tak perlu dibanggakan pun..
alang-alang dah peluk sana .. peluk sini 
kawin jer la terus... kan senang !! 

cuba engko dan dia baca artikel ini 



MyEm0.Com


Wednesday, May 11, 2011

tragedi semalam

Cerita yang lepas... Jangan dikenang-kenang
kelak binasa badan... 
Oppss.. 
habis kalo baru berlaku semalam
nak ingat boleh tak ??

Apesal dengan semalam ??
huhu.. ada kisah yang menggeletek hati 
sorang mamat tangkap cinta sama sorang awek...
sampai sanggup semakkan wall facebook aku
demi memperjuangkan awek dia

Salah aku jugak kot, sebab gatal jari tekan tetikus comel ADD awek mamat tu.
niat dalam hati just nak STALKER awek dia 
teruk kan aku ni ...
tapi aku sikit pon tak rasa teruk sebab just nk tengok awek idaman dia
macam yang dia perkatakan tak..
Alih-alih bila aku tengok..
hurmmmmm..mengecewakan !!!
kecewa sebab kau bukan awek dia ker ?
mesti lah tak kan !!!
tapi aku kecewa sebab taste awek dia same jer cam dulu
dia kata nak berubah.. konon nak cari awek yang baik
yang sayang dia.. kira suci la kan...
tapi... ape yang aku tengok, awek tu dedah sana.. dedah sini
bukan la kata dia tak baik 
tapi kalo dah dedah sana sini tu 
korang nilai la sendiri ye...
hehe

Then, selesai jer stalker page awek tuh... aku terus REMOVE dia
tapi dalam hati kata camni 
" agak obvious pulak, baru jer add dah remove.. lantak lah"
hahahahaha
tak sampai 1 jam pon... mamat tuh post kat wall aku cenggini 
.
.
.
.

di antara komen-komen nya adalah :

1. Mamat tu dah bitau pasal aku kat awek dia, so awek dia dah tau la sape yang cuba stalker dia

2. Bila aku dah tau awek dia tau.. aku kata la nak add balik, tapi mamat tu kata takde makna awek dia nak approve balik sebab aku ngengade delete dia.. ADA AKU KISAH ?? aku saja pancing ko mat :)

3. Tiba-tiba masuk sorang kawan kira kenal kami ler.. bukak citer lama kteorang, tapi yang mamat ni macam SUKA and BUDGET HOTS lak ! siap tag-tag name aku konon dia pon ingat la citer lame tuh.. padahal tadi dok backup awek baru... Masih tak boleh lupa awek lama ke mat ?? haha

4. Mamat tu nak tunggu aku kawin dulu.. Opkos mat ! aku kawin nanti aku jemput ko erk =) And aku doakan ko bahagia ler dengan awek pilihan ko itu, hope kali ni biarlah sampai ke jinjang pelamin erk 
hihi

Betul ke Ex-BOY or Ex-GIRL tak boleh jadi kawan after putus ?? 
aku boleh jer tapi akan suka stalker ler ...
hahahahahaha
MyEm0.Com

Tuesday, May 10, 2011

takde sapa nak teman saya

Assalamualaikum semua!

Waalaikumsalam..........(acik ita selalu buat camni supaya pembaca beri salam dan jawab salam..)

Last wikend my TWIN hari lahir kawinnnn, tapi aku tak dapat pergi atas alasan tiada teman mahu ajak pergi bersama and keadaan kereta yang agak kurang memuaskan...sobb3!! 
MyEm0.Com
Sebenarnya ada jer kawan nak temankan tapi susah pulak dia stay kat shah alam then kenduri kat negeri sembilan...then kebetulan pulak after kenduri aku nak balik umah parents sebab nak ambik road tax kereta yang dah due semalam.. kih3... so macam susah pulak kan kalo ajak kawan yang dari shah alam sebab kene patah-patah balik pulak nanti.... :( 

Jadinya, semalam aku call dia untuk ucap tahniah sekaligus mintak maaf and bitau dia kenapa aku tak datang majlis kawin dia.... tapi belum sempat aku cakap lagi, dia dah jerit-jerit marahkan aku.. hihi Padan dengan muka aku sendiri kan....Demi mengubati hati yang sedih, aku pon bukak la page facebook twin aku tuh... dan aku jumpa picture ini ..Cantiikkkkkk kan ???!!!! (aku amik picture korang tau)


Okeyy lah my TWIN.... semoga kamu bahagia hingga ke akhir hayat ! Maaf sekali lagi sebab tidak dapat hadir time majlis kawin aritu...and aku promise akan datang melawat ko kat umah pulak pasni okey :))

Selamat  pengantin baru Isma & Izat..
Sayang TWIN aku banyak-banyak... hehehe
 MyEm0.Com

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...