Thursday, March 31, 2011

dia pergi tinggalkan aku :((

Sob3...sedih nye aku hari nie, yela dah ditinggalkan kekasih adik kesayangan....merajuk membawa diri...OH Tidak !! ape salah aku smpai nk majukmajuk nie.adoi la hai.....Erm after 2 month she stay here with me,yesterday she pack her things and put in car...and today she don't want to come back here anymore...wawawawawawa sedihhh nye !!!! ape bole buat adik dah besar kan, dia ada life dia sendiri and dia dah bole pikir mane yg baik and mane yg buruk pon..so it's up to her to decide which is better for her life..akk xkan masuk campur lagi dah...huhuhu...Eh.. ape yg kamu semua tgh pikir tuh ?? adik aku pergi tinggalkan aku tu sbb dia balik duk umah mak ayah semula..takmau lagi duk sini sbb KAKAK dia ni bising sllu marahmarah..hihi Sape la yg tak sayang adik kan..semua org pun syg adik akn..lagilagi aku as kakak sulung and merangkap penjaga adik aku di sini should be responsible towards her...marah tak bermakna benci, sbb sayang kan adik la aku marah..cam kata pepatah "kalo syg tangan-tangan kan" hehe...aku ni nampak je garang tapi senar nye mane la smpai  hati nk tgk adik aku tu menderita duk dgn aku...cuma aku ni risau sket banyak pasal dia sbb dia dah duk dgn aku..apeape hal jadi for sure my mom + dad salahkan aku, betol tak ? so sblom apeape jadi aku must make sure adik aku baik dlm jagaan aku...tapi skrg dia dah balik and mau stay with our parent,aku as sister relakan aje lah,janji itu yg terbaik utk dia..aku syg adikadik aku yg 6 org nie,tanpa mereka tak ceria la hidup aku skrg..mereka lah darah daging yg aku ada...Btw, aku harap adik aku selamat walau di mana saje dia berada..amin...

Tapiiiii..lepas nie aku akan.............

  • Kurus sedikit dari sekarang sbb akn kembali jarang makan malam (malas makan sorg)
  • Malas tuk keluar ke manamana since i'm alone now and not allowed to keluar "date" anymore... :(
  • Sunyi sepi di bilik sbb dah takde kawan nk ajak lawan gadoh,gelak and gusti...(gila kasar perempuan nie) kihkihkih
  • Malas bangun awal pagi sbb dh takde tanggungjawab nk anta adik..
  • Homesick againn !!!!!!
  • Mybe akan kerap update blog kembali since badan kurg keletihan...hihihi
  • Join program di uitm and stay at shah alam until next morning..
  • Kebosanan,kesunyian & kesepian.. Tak best kan...!!
  • Withdrawal duit bila betulbetul memerlukan..kalo tak sllu adik aku yg tlg withdraw :(
  • Kurang membebel... :)
Hahahahaha..nampak sgt la manyak mende yg aku bole kongsi dgn adik bila dia ada sini...kalo camtu  nak balik duk umah parent jugak ah ! best sket dah la ramai, pastu meriah pulak...sonok ;) Rindu Family...kan dah kata, baru bape jam dah stat homesick nye.. huhuhu
Mereka lah adik kesayangan aku, tanpa mereka tak ceria lah hidup aku..
kakak ♥ love u all adik


Today-31/03 besday adik aku no 7, ayah msg td kate nk celebrate kul 10 mlm nie..tak dapat join..kesedihan :(((( wish dari jauh saje..Selamat hari lahir yg ke 17 tahun, semoga pnjg umur and berjaya dalam bidang yg diceburi...Amin

Friday, March 18, 2011

Dah bertukar status !

12 Mac 2011
hari bahagia buat sahabat baik aku 
nurlida firza bt abdullah
kami same belajar di sek agama dulu
dari form 1-3
even lepas abes sek tuh kami lost contct
tapi Allah tu maha kuasa
kami bertemu semula..
Alhamdulillah....
and dia dah selamat pon di ijab kabulkan 
dgn pilihan hati nya..
yg aku dengar org pggl husband dia "cakoi"
mereka ni bercinta dari sekolah menengah lagi
Tahniah pada angah and cakoi 

upacara memotong cake 

pasangan pengantin yg sangat comel and cantik serta hensem :)

siyes ! i like this "pelamin" swweett je kaler dia kan 

pengantin ni macam mainmain pon ada jugak..dok gelak je atas pelamin..adoii ~

Nie jela yg sempat berposing bersama pengantin memandangkan
ramai x hadir time majlis nie..
yang di KIRI dan KANAN pengantin tu
bakal melangsungkan perkahwinan dlm tahun nie..
insyaallah,semoga semua nya berjalan lancar..
amin
selesai la sudah majlis persandingan angah,doaku semoga bahagia hingga ke akhir hayat..Jodoh dah sampai kawin la mereka..cam aku ni lom lagi kot...sbb tu la smpi la ni pon single lagi..kih3 
Tapi aku xkesah pon sbb skrg ni family aku lebih perlukan aku sbb adikadik masih bersekolah lagi,then mak ayah pon xbape stabil bisnes nye..so i need to help them..xkesah la lam ape cari sekali pon..yg penting my family is first and always first..:)

Thursday, March 10, 2011

Kembali Di sini ...............

Sudah 10 hari mac berlalu,tapi 1 entri pun belom update lagi..Semangat nak kerja masih belum ada lagi...arini aku rasa teramat malas and mahu kongsi kemalasan yg teramat dgn anda semua..mahu kongsi x ? hahahaha...tak nak ? takpe ponn kalo tak nak.... :))

Arini di fesbuk sorg kawan frust menonggeng sbb awek nye dirampas org lain..dekat opis pulak,ex girlfren bf dia pulak datang semula..Aishhheeeman ~ ape kes ni ?? belum kawin lagi dah jadi camni...yg kawan di fesbuk tu siap dah tukar status "single" lagi and reveal to sume kawan lain yg dia and gf dia dh xd ape....yg kawan opis pulak sibuk tnye " bagus tak kalo putus aje dgn si dia?"......Jawapan ini semua ada dalam diri anda tapi bukan aku..aku hanya bole mendengar and memberi pandangan saje...sbb aku takde hak nk tentukan life korg jadi camne kan...so pikir lah sebaikbaik nye and jgn cepat melatah :))

kadangkadang hubungan yg kita jalinkan tu tak diredhai oleh Allah...dat y jadi camtu,bukan nak mengata tapi itu lah yg berlaku pada diri aku sebelum ni, mak ayah and adik beradik tak suka kalo aku and bf kuar berdua ke sana ke mari disaksikan matamata org awam...so ayah dah decide kami tak bole lagi jmpe smpi lah kami sah di ijab kabulkan..(sedang menanti saat itu dgn penuh kesabaran,bila lah agak nye ia akn tiba)...now aku and bf dah semakin hari semakin baik..kami jalani hidup macam manusia lain,walaupun tak jumpe tapi kami tetap bersama..

Rasa bahagia sgt bila diantara satu sama lain memahami :)) jarak/masa tak penah memisahkan kami..Alhamdulillah,doa ku termakbul kini ...

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...