Monday, February 28, 2011

Ada ape dengan February ....??

Dh 3 minggu tak hapdate blog kan..sunyi je blog ni...Uperuper nye ada isu hangat pasal "pelacur blogger"...Mula xpaham sgt tapi bila dh g tgk sendiri baru tau..btw, sbg blogger bkn xmo amik kisah tapi aku sndiri buat blog ni hnye la sukasuka and xd la fanatik sgt..just nk kongsi apeape yg patut je..Pada sape yg duk nak bergaduh tuh...hentikan lah..lebih baik kita berdamai and naik kan taraf masyarakat melayu yg kian runtuh dr segi akhlak dan minda nie..Lagilagi dunia blog ni dikuasai majoriti bangsa melayu..so xperlu la kita nak tuduh menuduh and malukan bangsa kita sndiri..Ape yang penting "kerjasama" bak kate wonderpets !

Okey dah abes merepek..now nk update stori sekitar bulan Feb, Huisshh~terlampau bnyk aktiviti smpi letih and nak update blog pun tak larat lagi..siang keje malam rehat..yg penting skrg hidup tak bosan like duludulu sbb adik kan dh stay sekali..so manemane pegi ada teman...Oraits! start dgn week after chinese new year...memandangkan bulan ni bnyk kali cuti so bnyk la mende yg bole kita buatkan...

12 & 13 Feb 2011


Kami semua satu Opis mase Praktikal and pengantin perempuan tu trainer kami..
Kenduri kawin my x-scoolmate with senior auditor tempat aku praktikal..nak dijadikan cerita..pasangan ini aku kenal time praktikal 2 thun lepas...xsangka pulak sepeninggalan aku dari opis tuh mereka ni memulakan bibit cinta lestari..hahaha...and aku dpt tau yg deorg dah bertunang pon dari abg aku..sbb abg kwn dgn pengantin lelaki.. huhu..dihari kejadian..aku and abg bertggjwb membawa pengantin lelaki ke uma pengntin perempuan..Wahh!! siyess cam xpercaya..tapi itu la yg dikatakan JODOH, kalo dh mmg si polan tu jodoh kita..buat camne pon la dia tetap akn jadi jodoh kita..And ni semua sudah pn tertulis just cepat or lmbt je kan..Apeape pun, mayna and rizal masih berahsia tntg permulaan hbgn mereka..hahahaha..Anyway~ Selamat pengantin baru and semoga kekal ke akhir hayat ! Amiinnnnn...........


19 & 20 Feb 2011


♥ I Love You All 
One for All, All for One




Syokk ! Reunion yg ntah kali ke berapa, aku pun xtau tapi ni first time la kami stay for one nite..bertempat di Blue Lagoon, PD..seramai 23 org rakan yg hadir..sgt hepi and rase rindu sgt nak bersama lagi...masih xpuas buat aktiviti bersamasama...Kami masak beramairamai,meeting tuk tubuhkan club sekolah and macammacam lagi..mmg best ! kdgkdg bila dah ramairamai cmni mula lah terasa sedih bila mengenangkan ramai je dh kawin and makin lame makin susah nk jmpe...tp apeape pun..syg semua rakanrakan aku xkesah la sek ke matrik ke u ke keje ke ...di mana saje anda berada aku ttp syg ! ♥


26 & 27 Feb 2011

trasa mase study dulu pulak..duduk dgr lect lam kelas..rindu zaman itu !

namer je kursus kawin tapi dah mcm kursus politik pn ada jugak..hahak

Bukan sijil NIKAH tapi sijik yg MEMBOLEHKAN bernikah !
Alhamdulillah ~anda  bila lagi ?? haha
Jeng3x ! baru aritu ayah tnye sal kawin nie ni kan..tuptup dh pegi kusus kawin je..dh ada plan nak kawin er ? hahaha..mane ada lah, ni just memenuhi kehendak mak ayah dan kebetulan murah pulak kursus kali nie RM 40 dua (2) hari...Lagi pon kan ada uraura kate nk buat kursus kawin seminggu pasni..so dh ada peluang baik kan..ape lagi baik grabbb it ~ Alhamdulillah..selesai babak pertama, so babak yg seterusnya ?? dh nmpaknmpak ker? hahaha....Ermmm serah kan segalagala nya pada yg MAha Esa..like b4, Ajal maut jodoh pertemuan semua nye di tgn Allah..InsyaAllah smpi mase nye kawin la aku ...xmo desak lah, xsuka ! hahaha .... Best jugak pegi kusus kawin ni sbb bnyk info yg kita kene tau b4 masuk alam perkahwinan nie tau..jgn ingt kawin ni senang je..makin bertambah tggjwb adelah..lagilagi lelaki..bg yg perempuan perlu sedia metal dan fizikal tp bukan utk tut ~ tapi utk samesame bantu suami dlm membina sebuah keluarga bahagia.. maksud Aishah (org yg hidup bahagia) maka sy berdoa agar dpt hidup bahagia smpi bilabila..Aminn :)

Selesai sudah Feb ! and mac bakal menjelma..sekali lagi bulan yg bakal sibuk dgn kenduri, camping,family and lainlain hal..mybe ada mase nnt update lagi.kurangkan gossip tingkatkan  amal ibadah ~ INsyaAllah..hidup lebih diberkati...



Monday, February 07, 2011

Adik sbg teman sebilik

Tiada Yang lebih Berharga dari memiliki keluarga yang bahagia dan adik beradik seperti mereka 
Merindui kampung halaman setelah 4 hari bercuti bersama keluarga yg tersayang..Bahagia nye rasa bila dpt bergurau senda seisi keluarga tnpa rase tension poonn..Sape yg tak suka bila berada dekat dgn mak,ayah, adik beradik ?? kalo ada tu means masih belum erat lagi hubungan mereka dgn keluarga..Kami sekeluarga sgt rapat smpaikan nk berpisah meneruskan tggjwb masingmasing pun rase berat sgt hati nak pulang... Like me lahhh ! terpaksa pulang jauh utk mencari rezeki utk keluarga dan diri sendiri..And kini adik ku pulak terpaksa dtg Kl ni demi meneruskan kehidupan sbg penjawat kerajaan.. hiihuhuu...Kalo diikutkan hati aku mmg takmo bagi adikadik aku keje jauhjauh dari family,yerla kesian dgn mak ayah, anak nyer sume jauhjauh..aku bukan takmo keje area seremban tapi belum ada rezeki di sana..so aku terpaksa lah stay kl ni dulu..=.='

Yang heppyy nye,skrg dh ada teman sebilik ! adik no 3 aku dah dpt keje area kl ni, so dia stay dgn aku lah..kami sewa 1 bilik bersama..Lepas ni takde la sendirian lagi..tapi kami kuat gado..:) gadogado pun dgn adik sendiri kan.. hihi :) baik x kakak dia ? sggp tu bangun pepagi demi nak antar adik naek train..Yela org keje gomen masuk keje nk kene awal..so memandangkan jarak dari umah nak ke tempat kerja jauh, terpaksa la kterog bangun awal pagi utk ke train..kalo lepas train nnt lewat pulak kan.. tak pasalpasal kene marah dgn pegawai atasan..Baik kan kakakk dia ?? 


Yang bebaju oren perempuan itu lah peneman ku kini di kl 
Tahniah kat adik ku sbb dh berjaya menjawat jwtn Pembantu Akaun W27 kat perbadanan kraftangan m'sia.Mmg dh rezeki kau dik nak dpt keje gomen sblm aku..aku happyy walaupun sedih tak dptdpt keje gomen lagi.. hehe Nanti ada keje kosong bitau akk tau :) hee~ Mulai dari hari ini aku akn jadi "cik supir" and adik akn jadi "cik bibik" hahahha...Mak baru pesan smlm jgn buli adik..Xperr nak ajar dia je hidup berdikaariii jgn asyik makan karii je .. Hahahaa Baik kan kakak dia ?? :) 

Arini opis sunyi sepi..Shhhhh~aku tido je lepas lunch tadi sbb mengantuk sgt..yela tak penahpenah awalawal pagi dah keluar rumah... arini pulak kene uat cmtu..apelagi mcm kejutan budaya system dlm badan la sket..Itu yg mengntuk smpi nk bukak mate pon dh tak boleeh.. haha..Bukan pekerja contoh 2011 .. :)) 


Okeeyy lah---Chhaww! =.='

Friday, February 04, 2011

Parent aku dah bagi kaweenn !


Bertanyakan diri sendiri, adakah aku sudah bersedia untuk masuk ke alam ini ?? Sememangnya tidak !! siyes aku kate tak sedia langsung.. Tapi sebelum ni sgt lah berkobarkobar bila berborak dgn temanteman pasal alam perkhawinan and rase sgt jeleshh melihat teman sebaya yg dh selamat berumah tangga and dah ada ank ponn.. bukan  seorang tapi dua or tiga org dah~ Haha Tibatiba pulak ayah buka cerita sal nikah kawin ni aku jadi sgt terkejut and dalam hati jadi berdebardebar bukan sbb excited tapi rasa takut yg ayah dah mula anggap ank nye dh cukup dewasa dan smpi masa nya memikirkan hal umah tangga..Tapi ayh tak penah paksa, just bertanya since ank dara dia ni dah  25 thun kan.. Biasalah parent mana yg  tak risau kan..lagilagi dh ramai ank kawan dia kawin..mybe dia pon dh rase nk bermenantukan.. hihi Yang ada ni pon dia dh suh masuk meminang ! kate nye drpd duk ke sana ke mari bersamasama lebih baik kita nikah kan saja..lepas ni biar mereka samasama jalani hidup rumah tangga. Uissshh~ nape bila ayh kate camni aku jadi tak sedia erkk ? terasa macam masih kecik and tidak tahu apeape ponn...Ayh tolong lah jgn nikah sy sekarang.. sy masih kecik lagi. hahaha..And ayah kate tadi kalo takde sape yg bertahta di hati ayh nk carikan jodoh.. Aikk ! dh ada calon ke ayah ?? Awal lagi aku dh pesan kt ayah jgn memandai carikan calon suami tuk ku yek~ mahu cari sendiri !!! nak kenal sendiri.. xmo..xmo.. xmo..Sapesape yg suka kat aku tu bole lah masuk meminang.. hahaha Budget market tggi lak kan..Jgn tunggu lama-lama nnti diambil org.. hahaha...:) lg 2 thun kottss InsyaAllah.. bgi masa lah kt org tuh nk persiapkan diri...kalo aku dh rase yakin and sedia aku akn teruskan niat utk kawin.. 

Thursday, February 03, 2011

Your Beautiful Memories Contest


Syarat :

1. Wajib mempunyai blog yang sah. Bukan anynomous okeyh.
Tak kan dilayan sama sekali.
tok kadi kate " SAH "

2. Menjadi follower blog It is a Ladybug.
-follower yg ke 310-

3. Buat entry yang bertajuk "Your Beautiful Memories Contest"
-awalawal lagi dah buat, hee-

4. Letak banner contest pada entry dan sidebar, link kan ke entry ini.
-pd entry saje yer, xreti nk letak kt side bar-

5. Pertandingkan satu gambar kenangan terindah anda mengikut salah satu kategori :
Kategori Gambar Paling Cool


6. Ceritakan kenangan terindah anda mengikut salah satu kategori :
Kategori Cerita Paling Menarik

Ape yg uols nmpk dlm gmbar di atas ni ? berpicnic di celahan kereta...Opss !  once in my life belum penah lagi berpicnic area parking depan masjid smbil menanti masuk nye waktu solat..tapi with my beloved Uncle Tam sume pon boleeyy jadi tau..mmg cool la youu uncle~ New Year celebration with my family satu aktiviti yg sgt best and sume org happy sgt sbb new year new life and new experience for me..I need it more and more sbb ia sgt memoriable + menarik.. mmg besst !!!!! xcayeee pegi la tryy wat camni.. hehe 

7. Tag minimum 2 orang rakan blogger anda.


8. Tinggalkan jejak link entry anda di komen ini.
-sudayyy-

Contest ini akan berlangsung selama dua bulan, yakni tamat pada
1 Mac 2011.

And pada sapesape yg mau Joiinn sila click sini

line clear babe

Salam ! berjmpe lagi kita dlm blog yg comel comot ini, ape yg line clear tuh erk ?? Hhaaaa mesti sume dh pikir yg buruk kan?? Ishhhh ! tidak la sebegitu~ Cume arini segalanya clear.. Jalan dari kepong-seremban clear, and bukan 1 yg pelik sbb dah ramai yg mula cuti semalam so hanya saki baki penduduk je yg tggl di atas jln raya utk hari rabu ini..Berbekalkan angpow yg diperolehi siang tadi..hati pulang dgn senang hati sekali sambil nyanyi lagu OOooooOO balik kampunggggg...Hati riang !! hehehehe.. And bukan jln je yg clear.. Line tenet streamyx kat rumah ni pun clear jugak.. sekali click je xyah tggu loading dah bola bukak new page.. clear x ?? clear kan.. huhuhu.. syok sket ase nk update tapiii =.=' badan pulak yg letihhh, seharian di opis.. mlm travel balik ke nismilan driving pulak tuh.. sampai j umah lum sempat jmpe mak ayah dah pegi jmpe kawan sbb nk bermeeting perihal reunion akn dtg ! Okkeeyyy part yg ni suka sgt sbb dpt lepak dgn kawankawan even mase nye sgt singkat and dipaksa pulang awal k rumah...sob3 :( xpuas bergelak ketawa lagi.. Tapi demi bonda dan ayahanda ku turut kan jua.. anak misali la katekan.. ( "_" ) smpi j uma mak dah tido.. kessiiannn dia letih seharian menguruskan adik yg  baru j dpt keje dia kuala lumpur..


Okeeyy now yg paling clear sekali adalah mata ! nape dgn mata ?? sbb dia sgt clear diwaktu ini pdhl sbnr nye dah jam 2 pagi..sepatutnya dh tido sbb seharian keletihan.. tapi lain pulak jadi nya... mata segar bugar ta mahu lelap langsungg... adehhh ! badan dah lesu ni... Takpelah.. nak berangan pasal reunion  kejap lah.. wahhh... tak sabarrrrrrrrrr nye nk pegi nak pegi reunionnn nnt~ duit dh bayar & perancangan pon dah dibuat tggl lagi pelaksanaan je belum lagii..so i;m leave it to my fren to settel mane yg perlu.. semoga perjalanan reunion kali ni menjadiiii,InsyaAllahh... :)

Merindui korg semua yg samesame time Form 5 dulu =.='

Reunion kali nie mmg bestt ! Jalan raya 2010 mmg sempoiii kan :)

Seeee ! mereka dah ada anakkkk ponnn ... Bilaa lagi ?? tnye pada diri sendiri....
not ready yet lahh.. masih bnyak yg belum ku perolehi.. korg aanak 6 baru aku kawinn kot...

Hahahaha rindu serindu nyaa.. mahu semahuuu nya jumpe kawan lama... adehh miss uolss lah.. and rase nak kembali ke zaman sekolah jerkkk .. mmg syiookkk abesss =.=' Hope dapat jmpe sume balik time reunionn nanti kan ~ Teringin nak reunion dgn bloggerss lah ??! Amacam carrree tak ?

Wednesday, February 02, 2011

yeay..dpt angpow !!

Hari rabu yang sunyi sepi di opis membuatkan mood nak kerja jadi malas and rase nak balik saje.. hihi.. tapi tibatiba jd best sbb boss sy bagi angpow.. hehe... Korg dapat x?? jgn jeles ye =.= bukan setakat dpt angpow je.. dapat pulak pelepasan balik awal arini .. x rugi ponn dtg kerja hari rabu kan.. hahahaha.. Tadi bos baru call, dia beritahu petang ni sume org bole balik jam 5 ptg.. Wahh! ini satu petanda yg baik .. yeayy !! 
So, esok bole la bercuti dgn senang hati... kepada yg sume berbangsa Cina sy ucapkan Happy Chinese New Year and grabb it (angpow) banyakbanyak tau .. hihihihihi.. Nanti bole kongsi ... okeeyy lah org kanan boss pun dah balik ape lagi, boleeyy enjoy lahh... Waktu lunch pn dah dekat.. mahu makan di mana ye ?? hehe.. Gune duit angpow lah tgh arini :)

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...