Friday, January 28, 2011

To be happy, we must not be too concerned with others.



Ouchh ! saje je arini buat tajuk entry panjang and in English, sbb hati tgh sedih skrg ni.. tak tahu ape salah diri and camne nk setel kan supaya hati bole happy semula mcm smilleeyy kuning dlm picture atas tuh.. Ohhh~ perit gilerr kot hati ni bila pikir ape yg terjadi barubaru ini.."Salahkah aku gembira tanpa mempedulikan hati manusia lain??" Buntuu,rimas and tertekan sgt bila berada dlm situasi ini.. Penyesalan tiada berguna lagi sbb diri sendiri yg pilih jln itu, segalanya suratan illahi..Mampukah hamba yg lemah ini merubah ketentuan Illahi?? Pastinya tidak kan... Just Go through with i have now and berpegang pd konsep redha..Itu saje yg terbaik skrg ini..Bertanya pd diri mengapa semua ini terjadi? dan jawapannya pasti tiada..Maka lebih baik tidak mempersoalkan nye lagi sebelum ia memakan diri..Rasa tersepit dlm situasi,nak kan happy tapi pasti ada yg terasa hati..Tapi bila pikirkan diri sendiri,xmahu sepi, so jadi la diri sendiri... Salahkah ke kalo dh ada yg syg and pastu kita nk berkawan dgn org lain? Takmo gadogado la..kita dah besar.. just give me what i want and understand je la, sbb lagi pikir lagi serabut lahh.. Ape kejadah yg Gk merepek ni ha ? mesti Bloggers lain bace peningkan ?? sorieeee~ nk luahkan secara clear tp takut ada yg terasa.. so ayat begini, kias lebih better.. Bila kegirangan singgah di hati, kesepian terus berlalu pergi-pergilah sepi- i just want this and be my self forever..... pleassseee :(

Thursday, January 27, 2011

tips menghabiskan duit

Hai semua~ Hurmm Januari bakal berakhirkan..tinggal lagi beberapa hari lepas tu masuk la bulan kedua bulan bg tahun 2011 ni...Cepat betul masa ni berlalu ! pejam celik-pejam celik dah abes sebulan.. esokesok dah setahun..umur pon makin bertambah.. tapi duit ada bertambah tak ? hihuuuuu :) Dah la duit x bertambah pastu ada pulak hati nk menghabiskan duiit kan.. Ishhhh3x ape la nk jadi ngan Gk nie kan.. hahahhaha... 

Sebenar nye, bukan nk menghabiskan duit dgn membeli belah tak tentu hala lah..tapi ada benda yg perlu Gk beli demi melengkapi kehidupan seharian Gk.hihi~ Berkenaan benda nk beli ni, Gk nk beritahu lagi sekali yg 29 & 30 Jan 2011 bersamaan hari sabtu dan ahad ni ada Pameran IT M'sia besar-besaran di Mid Valley..So Gk nak pegi sane la menghabiskan duit.. lalalalala~ Ni haa PC xd suara- sonyappp jo.. yg dengar keypoard je ketuk ketak..Itu pasal nk g sane beli sound card kot name nye..tak tahu la.. hihi..tp yg penting nk beli brg computer lah.. Pastu bole lah pakar komputer John destiny buat keje dgn senang hati and pastikan PC Gk ada suara kembali.. hehe



Pastu nak baik kan horn kete pulak yg dh lame jugak x bebunyik tuh..Hahahaha~ semua nye takde bnyi kan.. bahaya nie.. Nyarinyaris langgar minah rempit aritu sbb dia main keluar simpang tnpe toleh kiri dan kanan..Dah la kete takde horn, tapi nasib baik Gk sempat breakk.. Huhhhh ! 


Pastu nk shopping la utk diri sendiri skit.. :)
And paling penting tips menghabiskan duit dgn bijak :

  • mulakan hari shopping anda dgn bismillahirrahmanirahim..
  • listkan ape yg nak di beli * pastikan yg paling penting on top of list k !
  • bawak duit mengikut budget yg telah ditetapkan.. kad atm tu kalo bole simpan je kat rumah~ hee
  • tahan nafsu membeli brg selain dari dlm list .
  • bawak kawan yg BUKAN kaki Shopppinggg ~ sbb dia akn bantu anda utk menjadi tidak boros .. 
  • elak terlalu lame window shopping sbb bila dh bnyk jln bnyk jmpe bnyk pulak nk beli nnty..
  • pegang prinsip - membazir itu peraangai syaiiitonnn !
  • dah abess shopping say - Aminnn , Alhamdulillah sy tidak membazir hari ini .. heee :)


Selesai - John destiny kirim salam semua :) Dia pesan jgn membazir bila membeli belah hehe.. Sbb tu Gk suka bawak dia bila shoppingggg ... Erkk !

Tuesday, January 25, 2011

tak payah caring sangat

Salam.. lame dah Gk tak update entri kan, uperuper nye follower dah bertambah.. Terima kasih pd Follower baru Gk ~ nak bagi give award, lom ada mase lagi lah.. nnti ada mase Gk beri pada semua follower Gk yer.. skrg ni betulbetul busy dgn keje yg makin hari makin bnyk and sgt memeningkan kepala Gk.. ditambah pula dgn perangai manusia yg buat keje sambil lewa.. Grrrrrr ! geram sgt tiap kali Gk nk buat keje tiap kali tu la tergendala disebabkan kelalaian org lain.. sakit hati kan?? HUrmm bukan tak penah tegur dia tapi ase bila ckp tuh buang air liur jek.. masuk telinga kanan kuar telinga kiri .. hadooii ~ sabar je la ! And paling Gk geram skrg ni dgn perangai org yg caring sgt smpi kan nk kongkong kita pulak ! ase tak bebas sgt tau tak ?? GK ni dh biasa takde sape nk halang ape Gk buat but tibatiba ada org nk tegah Gk buat itu ini ngalah kan mak ayah pulak dah. Ishhhh ! bole tak Gk nk kate - suka hati la nak buat ape kan... tak payah nk beriya sgt caring tuh sbb Gk pandai jage diri sendiri~ Rimassssss Okkeeeyy ...

bole ke nak jadi setenang gadis dlm picture ni ? Even dia alone tp dia nampak tenang sgt kan ?

Please lahhhhh ~ let me alone here .. rase cam nak kembali spt duludulu je, even sedih tapi takde lah ase seksa camni sbb perasaan sendiri takde org peduli tapi diri sendiri terpaksa nk peduli org lain pulakkk.. adoooiiii - Fulllstop here ! Gk nak rehat kn otak yg dah cukup stresss sgt dah nie .. daa ~ jmpe lagi yah next time :) 

Saturday, January 22, 2011

Tanpa mereka siapa lah saya

First thingssss nk ucappp ribuan terima kasih kpd semua sahabat blogger yg sudi singgah and meriah kan blog yg tak seberapa nie. Rasa terharu sgt bila makin hari makin ramai yg lalu lalang sini ~ allaaa len kali kalo singgah,tak yah malu-malu,Gk suka korg, hehe Hurmmm ~ ramai jgk adikadik yg masih bersekolah snggah blog Gk ni kan. tapi malu je ase bila adik yg masih bersekolah lg advance dlm dunia blog ni. kalah Gk tau ! hihihi Tapi takpelah, Gk budak baru belajar-kalo bole adik tunjuk kan lah .hehe sharing is caring kan :) Follower GK dah 98 orang, even x raamai mane takpe janji kita saling ziarah mnziarahi kan .. pd yg Gk xsempat nk ziarah tu maaf la ye.. InsyaAllah ada mase terluang lebeeyy sket Gk dtg bwk dulang.. hahaha dh cm nk meminang pulak neh ! hahaha




Nak kasi tau kat semua blogger lain meh la singgah kt linklink blog yg ada dlm blog Gk ni manela tau kan bole tmbh kenalan dlm dunia blog nie hehe ~ Ni saje je nk ajak sume memeriahkan dunia blog nie.. GK ase suka bila buka blog je nmpk ramai yg singgah blog nie.. Tanx again yah ~! keep in touch yah :) syggggggggggg kamu semuaaa..Jom gegar blog mereka yg ada dlm link Gk ni :)

Thursday, January 20, 2011

Dia tnye Gadis kecil Jawab

Kesibukan yg melanda mehalang Gk dari blogwalking ke blog kawankawan, Maaf yer wanie akk lmbt jwb tag ni :) Memandang esok cuti and bnyk mase terluang akk jwb tag ni k. zass !


1>5 nama samaran :
  • Aishah~ nama asal and panggilan yg biasa utk diri
  • Iss~ name ni just kawankawan Uitm & Matrikulasi je panggil
  • GadisKecil~ ni pulak khas dlm blog sahaja ! no outside food name
  • Kak Ngah~ ni mmg panggilan bg sedara je sbb sy anak no. 2
  • Sayang~ sape syg Gk panggil la nie yer ! hehe 

2>5 tarikh penting :

  • tarikh lahir Mak(16/04),Ayah(04/11),Abang (08/01)& Adikadik (6 org)-30/01-23/10-07/03-22-04-31/03-01/12
  • tarikh festime couple 26/07/2002 - Eh ! awal giler kot nk menggatal.. haks 
  • tarikh mula bertukar status dari student ke gadis bekerjaya 03/08/2009
  • tarikh naik gaji 01/12/2010 if still keje opis yg skrg ni la kn..
  • tarikh lahir John Destiny 08/11
3>5 perkara yg dibuat semalam :
  • Update blog
  • Chatting kt YM
  • Call John Destiny
  • Call Mak and adikadik tnye kabar, RInduu !
  • Tengok TV
4>5 perkara buat anda gembira :
  • menghabiskan masa bersama keluarga tersayang 
  • hangout with PEERs members
  • takde sape nk kongkong hidup kita :)
  • Gaji masuk hujung bulan & dpt bonus ~ lalala
  • boleeyy jadi diri sendiri bila bersama seseorang 
5>5 sebab jawab soalan ni :
  • Wanie suruh ! hihi
  • saje bosan asek non idea jek 
  • sharing is caring kan 
  • sebab nak tanya org laen pulak pasni - tunggu sape yg kena 
  • mata belum ngantuk, jari belum penat menari atas keyboard.. huhu
6>5 kawan untuk ditag :
Selamat Membaca & Dan Jgn Segan Nak Berkawan dgn Gadis kecil 

Jom Gegar Blog



Hewahhewah ! Gk ase ni pestime kot banner blog Bro Ben Ashaari tertepek lam entri Gk. Bukan ape, kali ni Gk dah tak tau nk update entri ape..TupTup time blogwalking ternampak ada post pasal nk gegar blog nie.Ape lagi Gk join lah mane la tau kn ada nasib ~ pdhl Gk xtau ponn nie ape yg Gk buat.kihkihkih :) Okeeyy lah pd sape yg nk join, sila lah click sini Jom Gegar Blog by benashaari.com. Dah selesai buat entri Gk nk tepek kn link kt ruangan komen bro Ben pulak. Kat blog bro ben ni ramai peminat kn.. bole cari rakan blogger lagi.. Meh kiter tambah kenalan, moga senang berjalanjalan-merepek sudeeyy !

Wednesday, January 19, 2011

Korean Drama-Marry me Mary

Pelakon Utama Drama Marry me Mary !

Kang mugeol and Wi mary (nama watak dlm cerita)
sgt suka okeeyy tgk deorg ~ sweet !

tgk tuh ! bermanja pulaakksss ~
Mase ni  2 Hero rebut sorg heroinn ~ Teringat cerita hidup sendiri
tapi cite camni drama korea ni tak mungkin ada kata dunia nyata..Dlm cerita boleeyy la kn.. 
In sabar yee~ bole kawin dgn seo Jun pulak pasni .. hehe

Hepppii ending Wi mary ♥ kang mugeol  
 Gk minat cerita ini.. kadangkadang smpi nangis kots tgk ~ And yg paling best ada 2 laki suka seorang perempuan.. Tapi if semua ni jadi dlm dunia real perempuan kene buat keputusan sama ada mahu pilih lelaki A or B sebab sume keputusan ada di tgn perempuan.. Kita tak bole nk terima dua org sekali dlm 1 masa kn.. kalo la bole Gk dh buat kots ~ Opsss ! Jangan tamak haloba sbb kalo terlalu tamak nnt takots lak melepas keduadua nye haaa baru padan dgn muka.. Pengajaran yg Gk dpt dari pengalaman Gk sendiri, cuma beza nye herohero dlm citer Gk terlalu senang utk di beza..Sorg terlalu baik and sorg terlalu ego, and opkos la nk cari yg baik dgn kita kan.. so Gk dh buat pilihan ~  

Monday, January 17, 2011

Barber Shop Bergerak


Menarik & kreatif, itu la idea seorang anggota tentera yg berumur 39 thn mmpu menarik perhatian masyarakat sekeliling apabila menjadikan lori miliknye sbg kedai gunting rambut bergerak. Dia bergerak sekitar setiawangsa & wangsa maju.. wah ! ini satu bisnes yg bagus lah~ Ape kate suggest dekat ayah Gk sbb ayh pon ada lori lebih kurg cmni..hehe Harga servis bg dewasa RM 5 and kanakkanak RM 4. Murah kan ?? haa..ape lagi kalo nmpk lori je serbu lah,bole gunting rambut mulah ~ hikhik.. Kedai gunting rambut bergerak ini beroperasi setiap hari kecuali hari SAbtu dari jam 6 p.m-11 p.m.. Zaman skrg segalanya bole kan, jnji kene rajin,yakin & jgn berputus asa. Ape kate lepas ni buat kedai gunting rambut perempuan muslimah pulak.. Gk xd bakat mengunting tp bakat bawak lori adelah.. haha :) Okeeyy lah Selamat Malam semuaaa 

sumber : kosmo

Sunday, January 16, 2011

Ruang ini khas utk wanita sahaja !


Cube lihat sign atas ni ? kat mane je bole tgk sign kaler pink cmni erk ? Bila ingatingat balik mesti sape yg sllu guna kn public transport terutama KTM komuter mesti sllu je nmpk sign ni kn.. Exceli Gk baru je tgk sign ni depan mata sendiri.. Hiiihihihi ~ Ni sume garagara lame sgt dah x naek train..EHhh ! bukan berlagak lah tapi Gk dh jarang merayap x tentu pasal ni since duet takde and keje makin bnyk pastu wikend sllu sgt balik n9, itu pon nek kete pandu laju ekot had laju.. haha Disebabkan itu la dh laaaammeee sgt tak naek train ni kan.. Tapi Gk ttp amik tahu perkembangan sms tau.. Gk tau sal ni, cume belum penah naik jek ~

Nak dijadikan cerita, pengalaman 1st nek train yg mengasingkan coach antara L & P nie.. Gk kagum dgn usaha gov sbb kaum wanita lebih diberi perhatian and kurg sket mslh spt meraba, mencuri and mcmmcm lagi yg sllu jadi lam train nie..tapi yg Gk sedih nye kaum wanita itu sendiri.. org lain sibuk pikir kan pasal dia tapi dia sendiri takmo jge diri, mane tak nye pakai baju dedah sana.. dedah sini .. smpi nmpk la ape yg tak patut nampak..bkn Gk nk kutuk tapi kalo bole sbg sorg perempuan hargai diri anda and pakai la pakaian yg x menjolok mata..spy di mana sahaja anda berada takde la matamata yg nakal melihat anda dan sekaligus mempunyai niat yg kurg baik.. Gk ckp cmni sbb sayyyyannnnggg kamu sume tau ! kesian sgt tgk mereka yg mendedahkan asetaset penting bila di kaw umum ~

Then, pada L yg bwk awekss (P) tuh.. faham lah kn yg coach kaler  pink tu dh sedia mklum utk waniitaa apesal nk jgk masuk.. AIshhh ! Gk tau korg syg awekks korg tp kn lebih baik dia duk lam coach wanita yg sejenis dgn dia and korg (L) takyah risau dee awekks korg selamat di situ.. Tadi ada kapel ni lam masuk coach pink, balaks dia pon masuk jgk tpi kene soundddss baik punya dgn abg polis yg jge coach tu.. tapi bole lak balaks ni sound blik sbb dia bengang abg polis tu jerit kuatkuat mase soh dia kuar dari train tuh. Eheh ~ ptut nye polis tu ptut marah kn .. Ni balakss yg tak reti bahasa tu plak hangen smpi dah kuar dari train pon nk memekak lg.. Ape lah ~bangsa Cha ya nun Alipp mmg dasar mkn ba alip ba ya, tak paham bahasa betul ~ speaking je berabuk tp sign "ladies coach" pon tak tau baca !

And dalam Kosmo arini, ada bitau tak lame lagi nak adakan Teksi khas utk wanita yg mane pemandu teksi tu pon wanita jgk ~ bgus kn camni sbb x merbahaya la kaum wanita nak naik teksi even malam hari pon..Tapiiiii cmne pulak dgn pemandu teksi yg bwk teksi malammalam tuh ?? tak merbahaya ke erk ? Aduuiisshh ~ susah jgk kan .. So kita tggu dan lihat je la ape cara terbaikk oleh gov dlm penambahbaikan utk bhgn keselamatan terutama golongan wanita.. InsyaAllah 

Yang jd persoalan Gk kalo Mak Nyah or Bapuk naek coach mne erk? Opss ! jgn marah Gk tnye je..bak kte org malu bertanya sesat jln kan.. :) Naniiiiteee ♥ 

Saturday, January 15, 2011

Perlu ke Rasa Cinta itu bersebab ?

Assalamualaikum & selamat mlm sume ! tibetibe mlm nie nak berjiwang pulak an, GK xtau nape, tp rase cam nk luahkan ape yg ada lam hati GK ni je.. Sejak akhirakhir nie Gk ada mslh sket lam perhubungan.. Maybe tekanan sgt bg Gk.So ase sini je kot tempat nk luahkan.. 

HUUrmm ! nape kita mesti ada rasa cinta ? perlu ke rase cinta itu adaa sebab? Macam org sllu tnye "Naape kau suka dia? " Bila seseorang kte dia xd sebab suka kn org tu msti org kate " kau nie suka dia sbb kesiankn dia erk ?" Ada ke patut kate cmtu.. And kat sini GK nk tegaskan cinta itu tidak perlu sebab ponn, bg GK ia datang dari hati and seikhlas hati.. Jika cinta tu ada sebab mybe dia akn berubah bila sebab tu dh xd lagi sbg cth gadis sukakn jejaka sbb dia hensem,cute,tinggi,macho,pndai bergaya,dll.. then bila dah tua dah x hensem, xpndai bergaya gadis msti dh xnak dia lagi..tapi bkn sume org cmni kn ? Gk just ckp je berdasarkan pengalaman GK !

So, pd dia yg sllu sgt trauma,takut and hilang keyakinan diri pleeeesss lah yakin la bahawa seseorang itu akn cinta dan syg kamu bila kamu pandai jage hati pasangan and beri sepenuh perhatian pd dia tapi xd la smpi nk tnye soalan yg peliikk like - td g sane tu dgn sape ? duk dgn sape ? sblh kanan sape?? sblh kiri sape ?? chat dgn sape? laki ke perempuan ? Haissh ~ Ini ase nye dah melampau and pasangan akn mula ase bosan kelak ! 

Memadai lah amik tahu dia sihat k x,dgr luahan perasaan and sllu bercerita dgn pasangan.. And ini akn wat korg lagi rapat like besfren gituhh.Sbb ble dh jd besfren baru bole gelak tawan and hepppyy together.. Gk suka sgt bila sesi bercerita :) 

Xd niat lam hati mahu curang or cari laen pon. Selagi dia mampu membuat diri ini bahagia selagi itu akn terus besamanya even dia xd la sehebat mane.. Tapi hakikat nye cinta itu mmg buta tp hati x buta and bole menilai seikhlas mane cinta itu :)

Sygkan dia tanpa sbb tapi menjadi diri sendiri bila bersama dia itu sudah buat diri ini benarbenar bahagia. 
Percaya diri and forever be yourself sbb ia wat diri ini rase heppyy and senyum selalu 

ily  imy
♥ forever and ever coz the way u treat me when i with u make i be myself  

♥ JOhn Destiny iss Aishah 

Friday, January 14, 2011

Pameran IT Malaysia 2011

KUALA LUMPUR, 11 Jan (Bernama) -- Unified Distribution Technologies Sdn Bhd akan menganjurkan Pameran IT Malaysia 2011 untuk kali pertama di Pusat Pameran Mid Valley di sini mulai 28-30 Jan.

Ekspo tiga hari itu akan mempamerkan lebih 70 jenama global dan 200 gerai di kawasan seluas 4776 meter persegi, menjadikannya antara pameran teknologi maklumat (IT) paling menyeluruh di negara ini.

Menurut penaja utama acara ini, Kaspersky Lab (M) Sdn Bhd, pameran itu dijangka menerima lebih 200,000 pengunjung.

Pengarah jualan Kaspersky, Jimmy Fong memberitahu pemberita Selasa bahawa pameran itu akan menjadi pameran IT bertumpu kepada keselamatan pertama di negara ini dan ia akan menepati keperluan pengguna dan industri.

Sejajar dengan pameran itu, Fong berkata syarikat akan mempromosikan produk pemenang anugerah mereka, Kaspersky Antivirus 2011 dan Kaspersky Internet Security 2011 yang akan ditawarkan pada harga istimewa.

Pengunjung berpeluang membida untuk barangan digital termasuk iPad, komputer riba berjenama, kamera digital dan telefon pintar pada harga permulaan RM1.

Membida tu ape erk ?? Mcm bid contract tu ker? HUhu... ApeApe jela kan janji GK nk pegi pameran ini sbb ada benda nak dibeli.. JOm kita semua memeriahkan suasana di sana ~ Zasss !! 



Thursday, January 13, 2011

Tuah Ayam nampak di kaki, Tuah GK di No.224 !

Assalamualaikum semua. Sihat tak ? Dah update entri pada blog anda ? Haa.. ni GK nk citer pasal Annual General Meeting (AGM) smlm, mmg best sgt pegi perjumpaan Peers. U know why ? Sbb dpt jmpe sume kawankawan lame GK. Meriah giler suasana smlm ditambah lagi dgn kehadiran ahli yg ramai.. Siyes kagum dgn perkembangan Peers dr tahun ke tahun.. Tahniah buat Semua yg dah bekerja keras demi menaikkan taraf Peers k ! 
So nie la sebahagian ahli yg hadir dlm AGM smlm ! 53 program dlm mase setahun and dah smpi ke sabah Peers berprogram tau .. Syiokk !
hehe.. Cik Bertuah tu la GK :)
smlm ada cabutan bertuah. And tak sangka pulak yg GK bertuah !!! 

No 224 tu betulbetul ada ONGG lahh.. kih3 
Hadiah disampaikan oleh Penasihat Peers En Bad ~
tanx peers sbb bg GK rase bertuah .. ngee :)
Alhamdulillah ...
Sekembalinya di rumah yana.. Dalam jam 1.30 pg time tu dgn rase berdebardebar  GK terus merobek baju  errkkh ! buka pembalut hadiah .. bukak.. bukak..bukak.. And dpt la Tabung Cheery kaler merah itu. Cute kan ? sebijik bentuk botol and atas tutup dia ada bear .. :)
Siyes tak sangka bertuah pulak itu malam..

next lucky draw = Chinese New Year Dinner held by Office GK, doakan yer GK ada ONNGG ! hee ~

Wednesday, January 12, 2011

Jom pegi Meeting lagi

Malam nie GK ada AGM = aku garang meeting ! Eh.. silap pulak ~ngee 
sebenar nye malam ni ada Annual General Meeting Peers :)
sape tau pasal peers ? hehe budak uitm tau la kots u laen taktau pulak..
kalo penah join adventure program tau jugak rase nyer..
Peers ni kelab yg GK join time muda dulu .. haha
so skrg dah tua la erk ?! 
Alaaa.. zaman Universiti kan..
time ni aktif sgt buat program sana sini ..
even busy and schedule penuh dgn exam and study ..
tapi tetap jgk tak buleh lupe pasal kelab Peers nie..

Nie la first program GK dgn kelab Peers. Kursus ni khas tuk sape yg nak jadi ahli peers. 
Dalam kursus ni ada ajar cmne nk jadi pembimbing rakan sebaya yg baik.
and prinsip yg di ajar mendengar dan etika kerahsiaan..
so sape ada masalah leh dtg jmpe GK erk ..
konfem mslh anda slmt dgn GK .. hehehe
Yang ni pulak dinner 1st since bergelar ahli peers :)
MPPSP- mjlis anugerah pd mantan AJK peers
mase ni kami taktau nk bergaye lagi ..so ape yg ada kami pakai jek..
tapi yg best nye mase ni segala persiapan dinner kami sendiri yg buat tau ..
dari pd set tempat smpi la door gift and hias pentas pn kami yg buat ..
Proud to be PEers !
Program bersama adikadik sekolah. Ni salah satu dari program yg GK join time cuti sem..
dari buang mase baik berkhidmat kan. ada gak faedah dari lepak membesarkan badan kt umah je .. hihi
RIndu sgt nak handle program mcm nie .. suasana yg sgt meriah..
bnyk sgt program smpi dah lupe yg mane satu join dgn x.. hee ~
Haa..cube tgk ! mase ni sume santeksantek and smart kan ?? mase ni sume pun dah part bape..hihi
dah pandai bergaya tau ~ Kalau x silap GK time ni dah bergelar mantan kots..
tu pasal bole vogue ngalah kan adik junior .. hik3 
salah satu aktiviti wajib kelab PEers adalah snaPsnaP !
ni mmg takleh dipisahkan.. mane ada camera situ jugak la kami berkumpul..
huhu~ GK teringat kat seseorang la bila tgk picture nie.. huhu
tettt !
Yang ni pulak Peers yg dah berjaya tawan gunung Angsi, Kuala Pilah.. And ni jgk gunung pertama yg GK tawan ..
ada lagi 1 gunung tapi takleh nk upload picture dia sbb takde. hehe

So. Malam nie AGM 2010 utk pilih bakatbakat baru bagi menerajui Peers bg tahun 2011.
semoga peers terus bangkit dan di kenali dunia satu hari nanti :)
tak sabar nak pegi malam ni nak jmpe kawan peers ..
rindu mereka semua and mybe nk discuss program utk mantan pulak !
zasss ~

GK dah takde hati nak keje ni... segeralah jam 6 petang, mahu pulang !!

Kami Mencipta Sejarah Di Villa Sentosa !

Salam 2011 ! Ehh sape kate lewat ? still in January kan so takde la lewat sgt pon .. hihi~
Ingat tak M'sia menang bola ritu ? kan cuti 3 ari kn..kn.. sape tak ingat mmg pelupe  ! Sejak dari cuti itu lah GK busy jek memanjang sampai blog ni terbiar begitu sahaja :(
Bila tengok sume bloggers berlumbalumba update entri dari sehari ke sehari, GK jadi geram !!
and ramai pulak kawankawan GK buat blog sempena 2011 nie. Azam baru ke ? hihi
Ok takmau celoteh panjang lebar..
01.01.2011
dah jadi sejarah pon..
tapi ia tetap dikenang oleh  family GK
enjoy the picture
cuticuti ke melaka
Suasana malam di luar kawasan River Cruise Melaka.. Ni Sebelum naek bot
Ia mengambil masa 45 min pergi dan balik ..
banyak pemandangan dan sejarah yang menarik kamu semua bole lihat
if kamu cruise the river .. hee 
Malam family GK nek Bot kan ?! so siang hari kterg jalan kaki pulak ..
saje je~ Kate Ayah nk menikmati suasana siang hari sepanjang sg melaka
snaP snaP lagik :)
Bejalan kaki : Masa 1 jam pegi dan  1 jam balik.. 
SnaP snaP sepanjang perjalanan di Sg Melaka
dah macam jungle tracking pon ado ha .


Family GK sempat singgah umah sedara atok and snaP snaP picture 

Percaya x ?? Family GK guest pertama utk tahun 2011 di Villa Sentosa !
Time ni tuan Umah soh mak & ayah GK duk kat pelamin and kteorg adik beradik tgk  deorg bersanding .. hihi
korg penah x tgk mak ayah korg bersanding live cmni ?? GK adik beradik penah tau .. huhu
tuan umah menerangkan barangbarang and sejarah wujud nye Villa Sentosa nie.
Yang best nye dalam umah nie semua peninggalan arwah mak dan ayah mereka di simpan elok je..
and bnyk sgt barang import dari pelbagai negara like China, Korea & Jepun.
Gambar terakhir bersama tuan rumah yg baik hati melayan kami sekeluarga.
Pakcik mmg best ar ~ Tanx !!
So ! ni lah Villa sentosa yg family GK lawat tuh ~
betulbetul terletak tepi sg Melaka
nanti sapesape yg g sg melaka and naik river cruise kamu semua singgah la villa nie..
bole jadi guest yg ke.... hehe
Sejarah Yang Pasti Tidak Akan Dilupakan .. Happy Family
GK syg Family GK so mucchhh !

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...