Friday, November 04, 2011

Naluri hati seorang IBU


Situasi I

Keluar dengan boyfriend/girlfriend then tiba-tiba emak or ayah call? Apa yang korang akan buat? Mesti ada dikalangan anda yang akan biarkan phone tu keep ringing sampai dia berhenti kan....? Honestly, kadang-kadang aku pun akan buat the same thing. 

Tapi rasa bersalah sangat bila membiarkan perkara itu berlaku. Pada aku, mak and ayah tu lah segala-galanya.. biar ape pun la aku buat kat luar, emak lah orang pertama yang akan dapat "instinct" yang anak dia ni ada buat salah.and selalunya bila aku ada buat salah, mak akan tiba-tiba je call banyak-banyak kali.

And jenis aku ni pulak, if ada je buat salah like tipu ke, buat perkara yang mak tak suka ke.mesti lepas tu akan jadi sesuatu pada aku.kiranya ALLAH tu bagi cash jer kat dunia ni suruh aku beringat yang aku tak boleh buat lagi next time.Tapi aku pun manusia biasa kan. tak lari dari buat kesilapan and sekurang-kurangnya aku jujur dengan mak.

Sebagai seorang anak, aku tak sanggup nak tipu mak and ayah aku. jadi setiap ape yang kita lakukan perlu bitau mak and ayah kita. Biar pun lah diaorang marah atau tak suka, tapi kita dah menjadi jujur dengan diri kita dan mereka. And pada perbuatan yang tak baik and tak disukai parent tu try la ubah perlahan-lahan. 


Biarkan mereka senyum tengok kita 
selamat malam 

=)) ~





 #bunyi kipas ni bising betul la ! dah macam bunyi langau pun ye jugak. Tak boleh tidooooo T_T

5 orang dah komen, anda bila lagi ?:

c genk bah ne said...

like!!
genk pernah lgsung tak angkat kol..Erm..

segmen genk belum ttup lagi..11/11/11 baru ttp..

cx's said...

sygilah ibu bapa kita, hormati mereka, senangkan mereka. beri kegembiraan buat mereka smntra masa msh ada. :) hye! cx sj dtg jengok2 rkn bloglist UiTM cx :)

aimie amalina said...

huuuuuuu
tamo tipu mak dah
samelah kak
selalu jugak dibayar cash jek
mcm2 yg jadi
nmpak betapa keredhaan tuhan tu terletak pada ibu kan ...

yanaLiy said...

Saya menantikan situasi 2.
=B

nur diana rozali said...

betul..sayangi dan hargai mereka sementara masih ada depan mata kita..mereka kalau marah pun itu tanda mereka sayang..love em! =)

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...