Thursday, November 24, 2011

Gossiip Malam

Assalamualaikum

haiihh.mane-mane kita pegi pun
mesti akan dengar orang bergossip kan??
kat rumah ke,kedai ke,tempat kerja ke,
stesen bus ke, stesen keretapi ke
even di surau pun ada !
it's normal habit nowadays...
tapi as human being
kita kene tahu macam mana nak handle sume nie

Pada aku, budaya gossip nie BESAR
sebab ape aku kata besar??
sebab dia boleh mempengaruhi individu lain
dan kawasan persekitaran

Iye lahh, cuba korang bayangkan
bila seseorang membawa gossip
yang tak baik
tentang seseorang kepada seseorang yang lain
dan kemudian nya seseorang yang lain tu pulak
bawak sampaikan pulak kepada yang lain
dan ia akan berterusan sehingga
tiada lagi sape-sape nak di bitau

atau

sesuatu telah berlaku contohnyaa...
gaduh, perang mulut, perang mata,
and macam-macam perang lagi lah..
macam kat opis aku sekarang nie
hari-hari takkan terlepas dari
GOSSIP !!

kadang-kadang tu,
takde angin takde ribut
tiba-tiba je seseorang tu
akan bermasam muka
dengan yang lain

ape punca??

Opkos la ada penyampai radio bergerak !
bawak citer-citer tak baik tu
jaja satu opis bagi sume orang tau
pasal mulut sorang umat ni
abis satu opis huru hara dibuatnya
dan lagi, adegan drama-drama
pelakon terhebat pun boleh dilihat..

Hurrmmm.. Bosan dah aku keje sane..
tak best langsung working environment kat situ !!
rasa macam dah keluar mulut harimau
tapi masuk mulut buaya jer
jenis aku.. senyap jer
absorb sume cite
then sampai umah kasi muntah
sume citer tu.. hahaha
Need JOB ASAP!!

aku benci GOSSIP ~

2 orang dah komen, anda bila lagi ?:

nuyui a.k.a miss YUI said...

jgn over gosip udah..skit2 ckup..

fndrocka said...

payah jugak kakau memasing hidup nak mengata ngata

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...