Thursday, November 03, 2011

Datin M diturunkan pangkat to Madam


Rasa terpanggil nak bercerita tentang datin-datin pulak petang-petang camni. tak tahu kenapa, tapi aku memang tak berapa nk berkenan la dengan "MAK DATIN" yang suka anggap diri mereka dah cukup besar. Am i rite? tahu kenapa aku cakap camni? sebab pagi tadi aku kene deal dengan sorang penyewa building shoplots kami di bangi. 

Sebelum tu, semalam opismate aku dah pesan yang datin ni agak meloyakan sebab dia sangat cerewet kuasa 5! tapi aku tak amik kesah sangat sebab mind set aku memang dah mengatakan yang datin-datin zaman laa ni memang sikapnya begitu. so just ignore and aku pun call lah dia pagi tadi..

Me : "Hello.. morning, may i speak to Datin M"

Assisstant : i'm sorry.. Datin M not in yet, can u call back around 11 o'clock?"

Me : Okey !!


11.03 o'clock (aku terlewat 3 minit...)


Me : Hello.. morning, may i speak to MADAM M ?? 

Datin : Who's madam, my husband still alive lagi u tau.. (suara lembut tapi tegas and ada lagak disitu)

Me : Ops! sorry.. U Datin M rite? Soriiiiiiiii 

So, nasib lah kan aku dah terpanggil kau "madam".. nak wat caner kan tersasul la mak ! kahkah ^_^. Tapi yang menjadi tanda tanya aku sekarang ni, kenapa datin always rasa mereka tu besar sangat padahal "title datin" tu dia hanya akan dapat bila husband dia dapat dato'.. Itu pun sekarang ni banyak je title dato' yang BELI, senang sangat nak dapat title tu kan. 

Nak ekot kan ayah aku pun dato' jugak. Tapi dato' pada cucu-cucu lah - anak kepada anak buah ayah bukan anak adik beradik aku tau since kami belum ada lagi yang kawin lagi hihi. sape tau satu hari nanti anda di luar sana bakal jadi datin. Jangan berlagak sombong tau ! Chill ~ =))




2 orang dah komen, anda bila lagi ?:

mocha~ said...

adeh..lepas ni nak kena blajar beware dgn ganti nama org,lg2 yg berpangkat! =="

aimie amalina said...

ha
betol
deme ex la sebb org lain x de datin kot
ish2

apolaa kan...

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...