Sunday, October 30, 2011

Hati dah tumbuh bunga....

Assalamualaikum...........

Orang selalu kata dalam hati ada taman, tapi malam ni dalam hati aku ada BUNGA !! 

tahu sebab apa? Haa.. sebab nya dah dapat "baby" baru ...

Ouch !! sejak bila pulak aku kawin lalu beranak tu kan.. Semestinya tidak penah wujud.

Yang lahir tu Mr Green ku yang paling latest.. CPU dah berganti ~

everything upgrading... syok jer nak surfing sekarang ni. nak menaip pun tak sangkut-sangkut lagi dah
Alhamdulillah. Btw, thank to lelaki tu yang banyak bantu dalam proses pembikinan filem komputer ini. hehe

then, arini dapat merehatkan diri di rumah after bekerja separuh hari.. sangat penat kan bila mana perlu bekerja separuh hari di hari sabtu, dan lagi aku ni bukan la biasa lagi untuk bekerja di hari sabtu. Hurmm.. 
tapi ape kan daya, terpaksa jugak harung. Dah menjadi tanggungjawab....

Tapi still mencari lubang kerja lain, sbb di sini telalu kurang benefit for employee.. So cam tak worth it je if aku stay lame-lame di situ. Tenaga kita nk dikerah, duit dia takmo perah.. peram lagi ada. makan sampai tujuh keturunan pun tak abis.. hahaha..

Kerja.. memanglah nak kan pengalaman.. Tapi dunia sekarang ni mana ada orang kerja sahaja.. Sekurang-kurangnya mesti dibayar. betul tak ??

So, sekarang ni aku still gain experience but at the same time find another jobs yg bole bagi more employment benefit... Supaya aku sebagai staff ni terjamin jugak la kebajikan kan... 

Pada freshie-freshie yang nak mencari kerja di luar sane, jangan pandang gaji or kebesaran company tu jer. tapi sebelum terima offer tu better lah ask about a employment benefit dulu and better keje dgn company yang woking day nye 5 hari saje.. 

Jangan jadi cam aku ni ha. Payah ! Nak g mana pun payah... Asyik kene tinggal jer.. 
Like today, malas nk drive balik n9 punya pasal terus, kene tinggal dengan mak ayah.. 
Last-last duk umah layan tenet ~ (nasib dah laju...tak macam dulu..ulat bulu pun laju)

Yeay !! negeri sembilan MENANG  =)) ~

4 orang dah komen, anda bila lagi ?:

RazFiRa said...

yea! sy pon sronok n9 menang! weee~

Ana Aishah said...

Yup2...sonok nye negeri sembilan menang piala.... :)

Hunny Kitty said...

blog walking here...~ =)

aimie amalina said...

hayooo
cm tu ke....
mimi pon tgh cri keje kak
waaaaaa
sedih x dpt2 keje lagi ni

hehehe

hal..tulisan mimi gune tu trebuchet kak ana =]

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...