Sunday, July 31, 2011

Segmen Berpuasa di Bulan Ramadhan Bersama ADIN !

Assalamualaikum readers. .

Lame rasanya tak join segmen kan. teringin pulak nk join satu segmen by ADIN !



Adin ni suka tanya lah. So nak kene la jawab soalan nya kan. kalau tidak, syarat segmen tak lengkap ler.

target puasa korang berapa hari ?

Kalau boleh nak la 30 hari kan. tapi ape boleh buat kalau dah tak boleh. redha ajer ler. kih kih ~ Haip ! tapi pada semua LELAKI MACHO  di sini or di luar sana, tak payah ler nak berdolak dalih ye masa bulan ramadhan yang mulia nie. korang semua NO EXCUSE ! melainkan memang dah sakit yang menwajibkan berbuka di bulan puasa, and jangan ingat bila dah buka tak payah ganti pulak yer. BUKAN JANTAN ler nama nya kalau ponteng-ponteng puasa ni. miahahahaha

fevret makan ketika berbuka ?

Ada dua version. kalau duduk dengan mak opkos la nasi berlauk kan. Selera bebuka tu melampau-lampau. tapi kalau version bujang memamg makan roti john dengan air tebu pun dah best wok ~ terbaikkk !

kata-kata semangat untuk blogger yang berpuasa

Sempena bulan ramadhan yang mulia ni, meh kita tingkatkan amalan ibadah. Nak jadi orang kaya-kaya tak boleh tak usaha, kalau tak macam mane nak dapat hasilnya. mesti keje siang malam pagi petang kan?

So camtu lah dengan ganjaran dari boss paling atas dan paling berkuasa di alam semesta ni yakni Allah. kene la kerja kan ibadah dengan siang berpuasa makan & minum serta pancaindera. manakala malam pula kita tambahkan lagi ganjaran pahala kita dengan solat terawikh dan tadarus al-quran. 

InsyaAllah banyak la bonus kita boley dapat free-free jer nanti. mudah-mudahan amalan kita di terima. Selamat berpuasa semua!


9 orang dah komen, anda bila lagi ?:

fiq. said...

salam,
mkn roti john pon dah cukup?
ayoyo,,,bagusnye nafsu awak, haha

jum2,

segmen-berpuasa-di-bulan-ramadhan

Ana Aishah said...

fiq
camnilah kalau hidup bujang,selera makan automatik hilang jer. hihi

Ezy Chiaki said...

nikmatnye air tebu ketika berbuka!
hehe

mocha~ said...

boss yang paling atas! :)
nasihat yg sempoi~

[fArAh aLiAs] said...

salam akak.. ari tu kan, akak ad komen kat frah punye entri y psl how to move on.. akak ckp akak pnh laluinya kan.. n skrg akak da ad life y lg btter. blh x akak share ng farah, what did u do till u be u now? farah rs lemah je skrg nih.. nti akak add fb frah eh.. www.facebook.com/faraavxer [farah alias] .. kite borak2.. :(

[fArAh aLiAs] said...

salam akak.. ari tu kan, akak ad komen kat frah punye entri y psl how to move on.. akak ckp akak pnh laluinya kan.. n skrg akak da ad life y lg btter. blh x akak share ng farah, what did u do till u be u now? farah rs lemah je skrg nih.. nti akak add fb frah eh.. www.facebook.com/faraavxer [farah alias] .. kite borak2.. :(

anismelon said...

wawawa..anis suke soya..heeee

nanti free free jemput join contest anis erk..:)

iMBobo said...

wah nmpk kemas dah kotak komen ni :) selamat menjalani ibadah puasa ye! :)

apik pehe said...

yeahhh..selamat berpuasa

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...