Saturday, July 30, 2011

Lupa jalan pulang ke rumah

Assalamualaikum readers.

Bila korang sesat di jalanan. perlu buat apa?

Ayah aku pesan, ikut jer kereta yang lalu lalang situ
sebab diaorang pun memang nak ke arah jalan besar.
point nye di sini CARI JALAN UTAMA !

zaman sekarang ni teknologi tinggi.
GPS kan ada. beli jer lah.
murahhhhh and banyak di pasaran

tapi kalau tak mampu cam aku ni
GUNA PALE SENDIRI jerr.! (gps jugak kan)
jangan lupa baca bismillahirahmanirrahim.
insyaAllah DIA akan tunjukkan jalan keluar.

aku pernah sesat 3 kali
cuak - nangis - call ayah
ayah gelak kan ajer.
sebab dia tau anak dia berani

berkat dari kepercayaan ayah
kini aku lebih beranii
tak takut sesat lagi

malah dah boleh jadi GPS ayah
bila dia tiba di bandar KL ini .

tadi jalan jammed.
tapi aku tak kesah pun
dengan yakin ikut jalan lain
Alhamdulillah lepas dari jammed tu
and sampai rumah lebih awal.

ape yang penting
YAKIN dengan ALLAH.
DIA sentiasa ada dengan kita.
InsyaAllah .


selamat malam semua
^_____________^

10 orang dah komen, anda bila lagi ?:

bez amin said...

terbaekkk!mmg btol sgt2, kna yakin ngan Allah. itu yg terpenting. sebab apa jua gerak hati kite, xkn bleh terdetik lnsung tanpa bantuan Allah.

Cik Baju Kurung said...

kalau cbk , cbk tengok petunjuk arah tuu =) and yang last tu for sure .

anismelon said...

anis pon nangis kalo sesat..weee..so far tak pernah lagi sesat..yup yakin pada Allah la paling penting..:)

mocha~ said...

sy pernah :( baru dpt lesen..trus g kerja drive sndri..balik mlm xtau jln..

mak xde kt rumah..cuma ingat pesan mak..1st pnting is minyak! trus glabah cari petronas..

Bigdaddyz said...

selalunya buat kool sahaja...pasti ke pangkal semula...:)

Aisyah Aina said...

haha..tak payah beli gps...gps free ada kan :D

shahniz said...

kih..kih.. bab kalo sesat folo keta org lain.. mmg aku slalu buat cm tue.. GPS tak mampu laa plak kan..hihi

iMBobo said...

hehe suka GPS awk hehe..

Addin said...

hehe GPS awk memang yang terbaik ! :)

Ana Aishah said...

------>
tHank to all sudi drop comment kat sini :)

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...