Monday, July 18, 2011

Lembu Punya Susu Sapi Dapat Nama

Assalamualaikum readers !

Dalam dunia perkerjaan ni, selalu jer terjadikan. Kita yang buat keje macam nak gila, last-last orang lain yang dapat nama. Lepas tu, dah memang jadi budaya kut.... langsung takde ucapan "terima kasih" punn. Hurmmm

Last week, sekembali je bos dari oversea. dia nak finalized account. kat opis ni, ada orang suka peram keje lama-lama pastu bila tanya, apa pun tak tau ! supplier dah call memekak tanya payment. Nak tak nak aku lah kene cek sume document sebab nak tunjuk kat bos.

Buka file tutup file....Setel jugak aku finalized... Tapi..............!

Tiba-tiba senior aku minta semua document yg dah siap tuh, katanya nak cek ! padahal terang lagi nyata aku dah list downkan semuanya. tinggal aku nak show kat boosss jer. Hurmmmm..belum sempat aku jumpe bos, dia amik aku nye keje bagi kat boss. boss review ... bla bla bla abiss

"next week i nak discuss with u about this matter. Veryy GOOD your work!! " kata boss

Tapi tau sapa yang dapat Very GOOD tu ? Mesti lah senior aku lah ...... 

Yang aku ni dapat buruk jer, tau ape? dalam document yang abis finalized tuh still ada lagi yang pending. still xsempat check ! tup-tup pagi ni senior aku show sms yang boss hantar kat dia...

"Sue (bukan nama sebenar), Please remind Aishah to verify all the item which is still pending in an account, i will discuss with u later " lebih kurang camni la bunyi nya.


Nampak macam aku yang tak buat keje kan ???? padahal aku dah siapkan semua, yang susah semua suruh aku. dah siap dia amik . Penat jer aku perah otak... dia jugak yang dapat nama :((

Bukan berkira, tapi just creditkan lah keje tu pada aku. Takde la bos ingat aku tak buat keje .okey dah habis mengadu. nak sambung buat keje. 

8 orang dah komen, anda bila lagi ?:

abglan said...

Cis.. cis.. jahat betul perempuan tue. Takpe2 sabar, lepas nie jaga-jaga sket ngan dia.. Cari peluang utk ekspos, bg bos nampak sket kerja kita. Lawan. jgn tak lawan.

Cik Ezy said...

prnh gak jdk kat saye sblom ni..
mmg bengang giler ngn org camtu..
sng2 je..
kite ssh pyh setelkn keje..
geram betol..

Cik Baju Kurung said...

memang tak bertanggungjawab lah senior kakak tuu . ngadu je kat bos .

Siti Safiyyah said...

sedih giler kalau kene macam tu.. grr ngamuk jom! kehkeh.. gurau jek.. :p

Bro ahmad said...

kalau bro..sekeh2 pala dia hahaa..sabar yea

iMBobo said...

tak baik lah senior tu buat mcm tu..tape, satu hari nnt boss mesti tahu perkara sebenar..sabar ye..

Anonymous said...

Sabarlah...memang dalam dunia pekerjaan manusia mcm ni ramai....tapi kita kena outstanding kan diri dengan kerja kita yg bagus....

PoohGumux said...

saya pun slalu kena cam tu..kita yg x tau nk protect diri la yg jadi mangsa...buat keje terkial2 pnatnya..urg lain dpt pujian...sabar je la...

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...