Friday, July 01, 2011

hantaran sikit...putus tunang

Assalamualaikum readers!

Tenkiu sangat pada yang sudi singgah, follow + tinggalkan komen di blog ni ye! Nanti aku singgah blog kamu pulak yer =)

Tajuk muka depan metro betul-betul buat aku takut.  bakal pengantin lelaki nikah lain pada hari yang telah ditetapkan untuk majlis mereka. Adooi lah ! pesal sume ni bole jadi ha ?Di mana letaknya kesetiaan seseorang pada mereka yang dicintai? Kesian kat gadis tu kan. mesti perempuan tu fobia nak cari lain kan. Semoga dia tabah hadapinya.

Kazen aku aritu pun same. nak putus tunang jugak, hanya disebabkan hantaran sikit ! kata pihak perempuan family kami kedekut. takde langsung hantar barang macam telekung, kasut + handbag. ape kesss?


Dan lagi, dia bole maki-maki kazen lelaki aku. siap kata tak heran pun kalo tak dapat berlaki kan kazen aku tu. pasal sape sarung cincin pun kecoh and yang tak bole blah nye tuh dia siap kata nak bayar 2 kali ganda duit hantaran (syarat kalo pihak perempuan putuskan pertunangan) and sanggup nak putuskan pertunangan.


camni punya orang pun ada ke? Meh sini nak bitau sikit meh.........

  • Biasalah, baru tunang! hantaran tu sebagai tanda jer. ada orang langsung tak dapat ape lak. just cincin jer. duit hantaran advance pun takde. engko beruntung tahu!
  • Kami ni orang kampung, tunang tu simple jer. tak baik membazir. lagi baik simpan duit untuk majlis kahwin nnti. lain lah korang mampu.
  • Okey lah bagi hantaran makanan, boleh makan kenyang perut kan. Brruupp!
  • Sibuk sangat hantaran sikit + murah ni, ko nak kawin dengan barang hantaran ke dengan tunang kau ? kalau nak kawin dengan barang, better kau cari duit, beli sendiri pastu peluk lah barang-barang kau sampai lebam ! 
  • Terima tunang anda seadanya. sebab nanti korang jugak nak sehidup semati kan. 
  • Kahwin dulu, pastu nak mintak lebih mintak lah. lebih dari telekung pon kazen aku boleh bagi. dan konfirm kan. Hee ~

Tapi setel dah, pihak perempuan datang mintak maaf kat family kami. kami maafkan dan tali pertunangan disambung kembali. Alhamdulillah, andai jodoh mereka kuat, ke jinjang pelamin la mereka . InsyaAllah.. Tapi aku tetap tak boleh terima alasan nak putuskan pertunangan tempoh hari... =(

Dah tunang nak putus, dah kawin nak cerai.
Nak jadi ape la kan........
MyEm0.Com

14 orang dah komen, anda bila lagi ?:

tamlegend said...

em...skrg ni semua materialistik je dik oi...dunia mmg kejam...

Bro ahmad said...

sebab wang hantaran pun nak putus..tu la kebahagiaan di ukur dendan wang ringgit..penting tapi berpada2 la...:)

anismelon said...

sebab duit hantaran je pon..toh sal org cakap mase bcinta fkr masak masak..btl ke sanggup susah senang..nie blm ape ape dah mcm mcm..huhu..tak tau nak ckp pa dah la..heee

Siti Nurhayati Dollah said...

Macam-macam hal. Dalam islam pun, pertunangan tu dalam diam2 je. Perkahwinan tu yang perlu dihebah-hebahkan.


* Bersederhana lebih baik :D

apple said...

pergh!! menakutkan....
aduyai!!!..

Bro ahmad said...

sape putus tunang sebab duit grrrr
oarang dulu hidup susah pun tetap bahagia

~miZz_nizZ~ said...

adoi..siannye kazen ko..xptutla cmtu..

Gadis Kecil said...

tam legend
girl tu yg kejam.

Bro Ahmad
dia pikir bahagia tu kene ada duit and harta yg banyak, sbb tu la

anismelon
Yep! betul tu.

apple
hope mende cenggini x jadi pada kita ye. InsyaAllah

mizz_nizz
xpatut kan nizz. sian kazen aku.

abglan said...

Cam aku nie kaum lelaki tepaksa ikut aje le, nak wat camner... Kalau ada aku bagi. Kalau takde, terima jelah seadanya...

Gadis Kecil said...

siti
pertunangan skrg ni dah macam kahwin pun ada kan.

abglan
redha je la kan... hehe

Cik Kasut said...

eleh poyo jer pompuan 2..tunang jer kot...tak kan nak meriah bagai...klu tunang dah meriah kawen telah ler lagi...mata duitan betoi...2 nak jual anak ker???hebat sgt ker diaorg 2??hahahahah km lak yg teremo lebih... :)

Gadis Kecil said...

cik kasut

hehe...relax k! girl tu dah sedar pun kesilapan dia,and dah dtg mintak maaf pun. tenkiu tau sudi singgah sini komen =)

anak abah said...

dugaan. time tu la kite nak tau pasangan kite tu mcm mane org nye. mybe die ade termakan hasutan mana2 pehak ke kan? =)

Gadis Kecil said...

anak abah
hurm.mase dia mintak maaf aritu, dia ada kata yang dia mmg stress sebab ramai sangat "mulut busuk' cakap hantaran dia tu sikit. tp ape-ape pun dia dah sedar skrg. kami semua pun dah maafkan dia ^_^

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...