Monday, July 04, 2011

dashboard berguna

Assalamualaikum readers!

malam makin larut, tapi aku masih belum update entri untuk hari ini. baiklah, sekarang juga aku mula mengarang. kehkeh! Aku ada dashboard.

yer! dashboard. ia amat berguna. sebab ape dia berguna?


Boleh dapat ramai kawan
hanya dengan dashboard ni aku bole mengenali seseorang dengan lebih dekat. tak payah pakai duit, tak payah kuar air liur dan juga tak payah keluar rumah. Jimat bukan?

Tahu isu semasa
tak payah nak kuar pegi kedai beli newspaper pun, segalanya berada di dashboard. sebab ape ada? sebab kawan-kawan baik aku yang rajin lagi bijaksana (blog yang aku follow) update entri berkenaan isu semasa. lagi pantas. tak payah nak tggu hari esok pun.

Perbaiki mutu penulisan yang tunggang langgang
Bila aku mula mengetuk keyboard akan terhasil sebuah entri. lalu aku post kan pada semua pembaca, mereka yang setia membaca blog ini akan komen.tecetuslah di situ pelbagai idea dan nasihat dari para blogger lain. dashboard ni betul-betul memudahkan aku. untunglah !

Tahu cerita + pengalaman orang lain
selain isu semasa, cerita peribadi juga boleh di baca. sekurang-kurangnya kita tahu pengalaman orang lain. macam orang ni pandai buat kek, bila kita baca blog dia kita tahu dan kita pun nak belajar buat kek sama. kan?

Rasa blog begitu berharga
saban hari ada saja yang datang bertandang ke blog, tinggalkan komen dan menjadi follower. makin hari makin rasa berharga. kira tak sia-sia lah ada blog ni. dah lah tak payah susah ape. tapi pulangan nya memang best. dapat kenalan, duit (bagi blogger aktif) + add  ilmu pengetahuan.

saya juga ada dashboard ini !
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


dashboard kereta. 
Peneman dikala duka.
senyumlah seindah seuria.
ia akan membawa cahaya 
=)

17 orang dah komen, anda bila lagi ?:

kotak bulat said...

siap ada nama kan..hahaha...
kan best kalau yg biru tu kotak, yang pink tu bulat..
(merepek pulak da)

Gadis Kecil said...

hihi.
kotak bulat berangan yer :)

sergeant keroro said...

dah lama tak blogwalking ikut dashboard :P

Cik Embun said...

x sebut nama sy pun...*layan merajuk sorg2.. hik3~

abglan said...

Erm... yang biru abg lan n yang ping akak lin he he he

Gadis Kecil said...

sergeant keroro
sy mmg selalu je gune dashboard ni. sbb dari sini langkah bermula. hihi

Gadis Kecil said...

cik embun
alamak merajuk sudah! jap lagi sy datang pujuk ke. hehe

abg lan
wah2!! nak jugak tuh. mane kak lin nye tuh? nak kenal ~

Cik Puan Izan❤ said...

comellah dashboard keta dia...siap ada juara dan jelita tu...^^

Gadis Kecil said...

kak izan
hihi. tenkiu kakak!

Nurasyiqin said...

blogging dr dashboard..boleh wat pas nih..tenkiu..=D

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah..tp dshboard sy slalu wat hal!

Gadis Kecil said...

syiqin
sila-sila. GK selalu gune dashboard je. senang!

Gadis Kecil said...

yui
ala.nape pulak dia buat hal yui ?

GaRy™ said...

hehehe... dah sebulan gary x bukak dashboard.. cuma bw melalui bloglist & orang yang komen entri... hehehe~

ayanuts said...

he..he..nice nlog..slmt berkenalan

Bui Idzra Ryn said...

bui kalau BW ikut dashboard rasa tak tercapai akal mu..hik2..selalu bagi keutamaan pd bloglist dulu,pastu baru shoutbox..

Gadis Kecil said...

gary
gune la dashboard pasni. org follow jejak dia balik. hihi

ayanuts
tenkiu. slmt berkenalan juga :)

bui
owh. kira bui layan yang dekat di hati bui dulu la ek. hihi

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...