Sunday, July 24, 2011

Cuba menegakkan benang yang basah


Assalamualaikum readers! Bila bercakap biarlah  berilmu bukan nye bernafsu. Nafsu di sini bermaksud nafsu amarah (marah). Jika kita pelajari menutup aurat itu hukumnya wajib. Tidak ada lagi bantahan ke atas nya melainkan tertulis di dalam Al-Quran. Bertudung tidak semestinya baik? Itu antara dia dengan Allah. 

Yg tak bertudung ni bila orang nasihat mesti marah. camtu jugak dengan tak solat. tegur je mula lah kata "macam la kau tu baik sangat !" Menuju ke jalan Allah ni besar nikmatnya. Mari kita sama-sama perbaiki diri dan semoga usaha kita itu diberkati. InsyaAllah. Aku yang masih belajar untuk ke arah yg lebih baik. 

24 orang dah komen, anda bila lagi ?:

[sutera kasih] said...

terbaeklah dialog di FB tu..mohon share, boleh?
utk tujuan berkongsi peringatan kpd saudara seIslam..

[sutera kasih] said...

terima kasih my dear Aishah :)
sedap nama awk..

kotak bulat said...

setiap soalan dijwap dengan berhemah.. :) bukan dengan makian..ini yg terbaik..

Ana Aishah said...

thank sutera kasih!
silakan kongsi sbb ilmu itu pun sy kongsi dr blogger lain. Niat yg baik diberkati :) InsyaAllah

Gagak said...

memang terbaik, teguran berhemah dan berhikmah.. tpi, btw bilangan like tu betul ke?belambak ye like diaa..hhehe

Tyroid said...

bak kate orang tua2...menarik rambut dalam tepung mesti perlahan2...rambut tak putos,tepung tak berselerak :)

nak nasihatkan orang kene berhemah...mcm di atas..
kene faham makhluk allah perlbagai ragam..nak tegakkan agama pon kene ade carennye..kalau Allah dah bukak kan hati die,dapat la die seruan :)

~CiK TiNieY~ said...

Betul tu...

Sekali kita mengaku sebagai hambaNya serta umat Nabi Muhammad S.A.W, kita WAJIB mengikut segala perintah dan larangan Allah...:)

Jom join tadarus bulan ramadan nanti...:)

http://zihnunfatin.blogspot.com/2011/07/ramadan-kareem-mari-bertadarus.html

Siti Safiyyah said...

itulah pelik kan. adeeeeee jek kita punya alasan. takkan nak tunggu kita jadi ulamak ke ape baru boleh nak nasihat org. atau takkan nak kene jadi perfect baru boleh nasihat org?


manusia manusia..

Yumida said...

fuh...nasib baik Muslimah menjwb dgn bijak n tenang...hmmm mcm2..

Cik Ezy said...

wah~
terbaekkkkk!

Cik Kamoo said...

TERBAIKLAH!!!

mai meowmeow said...

mohon share . nampak menarik untuk di kongsi bersama :)

diya said...

terbaekkkkkk ;DD

Mel Myera II said...

^^,
share jugak ye.

http://mywithoutreasonii.blogspot.com/2011/07/yang-indah-itu-dicari-atau-dijauhi.html

apik pehe said...

uik..smpai ribu2 like

Green Apple said...

yang baik dijadikan tauladan... yang kurang baik dijadikan sempadan...
sendiri mau ingat la...

bez amin said...

bile bdakwah,kna ade mutual respect.yg berdakwah kna jaga lidah.yg didakwah lak jgn cepat melatah,dua2 kna blapang dada.

hehe,sebenarnya ni nasihat utk diri sndiri.B-)

diana said...

jelas dan padat..
akak suka!:)

iMBobo said...

td ada bace..rekaan ke btul2 ek ni?
tp yg atas tu mmg betu...yg PASTI!

TEFiN said...

Salam. 1st jenguk.
Mohon share jugak. Next time if ade artikel berkenaan seorang anak melawan cakap ibu dan bapanya dengan menegakkan hak kepentingan diri sendiri sehingga sanggup membelangkangi keluarga tetapi dalam masa yang sama masih berdoa bermohon pada Allah agar dibantu sedangkan sekali kita ber'HEY' dengan parents sudah jelas segala amalan dan ibadat tidak diterima gara-gara menderhakai ibu bapa. Adakah golongan ini menganggap ianya PERKARA BIASA?
wallahualam. if ade, mohon share jugak dik. tq.

Bro ahmad said...

jenis manusia yang tak nak terima kebaikan..biasanya mengelak dan banyak alasan..kita doakan aje semoga dia sedar d

Diana @ bilakukatacinta said...

kalau tak berbuat baik...kenapa nak persoalkan org yg melakukan kebaikan?

[sutera kasih] said...

thanks dear :)

saya bukan tomato said...

sangat bestttt !! ^^

akhirnya nnti syaitan yang akan kalah betol ? ^^

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...