Saturday, July 23, 2011

Asyik kita jer jaga hati dia tapi dia langsung tak amik kisah pasal kita.

assalamualaikum readers!

perempuan memang complicated orangnya.tapi kalau kaum ini dilayan baik dan dihargai pasti mereka juga akan bertindak baik. malah jika sebaliknya berlaku, itu lah penyebab kaum perempuan bertindak pelik-pelik.

bertanya pada diri seorang lelaki. sayangkah dia pada seorang perempuan jika mengabaikan?Leka dengan kawan-kawan sampaikan kekasih hati (gf or wife) call langsung tak pick up phone. malah no return call. mungkin ada yg kata busy, ada urusan tapi camane pulak kalau dia just lepak dengan kawan-kawan dia minum-minum?

sayangkah dia kalau dah janji nak datang jumpe tapi tak muncul-muncul. perempuan tak kan marah kalau bagitau reason, ni tak diam sampai berhari-hari. ingat kami tunggul ker?

kalau bertanya pasal kahwin suruh bersabar, kata nya tengah kumpul duit. Okey lah boleh terima reason tu. tapi biasalah perempuan kan, dia nak kan secure so mestilah dia nak tengok bukti "menyimpan" lelaki tu. tapi kalau dah asyik lepak dengan kawan, maintain motor tiap-tiap bulan menyimpan ke?yg perempuan nak caye pun susah kot.


perempuan yg penat memahami. huh!

7 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Addin said...

perempuan memang complicateed -.-

tapi bukan mudah menjadi seorang perempuan itu .

banyak dugaan yang harus ditempuh & hakikat perempuan lemah .

Jejaka Terhangat said...

kesilapan perempuan adalah, berkapel dgn lelaki yang blom kukuh kewangannya. yang belum tentu hala tuju hidupnya..len kali, pastikan kalo nak berpasangan, cari laki yg btol2 dah bersedia nak berumah tangga. komitmen diorang terhadap perhubungan jauh lebih tinggi..

meh tgk sini JT rumuskan, kenapa perempuan benci lelaki dan kenapa lelaki benci perempuan http://www.jejakaterhangat.com/2011/07/kenapa-perempuan-benci-lelaki-dan.html

[sutera kasih] said...

sama2 bersalah huhu

Ana Aishah said...

@Addin
perempuan lemah sbb tulah lelaki selalu amik kesempatan.

@JT
mungkin betul apa yg JT cakap tuh.tenkiu sbb sedarkan :)

@sutera kasih
sy tak bersalah.hehe

[sutera kasih] said...

hihihi :P
sy kdg2 bersalah huhu

♥ Cahaya Pelangie ♥ said...

semua perempuan ada hati yang sama kan?
huhuU~ itulah hikmahnya perempuan. sering memahami, penyabar.

Kelebihan Allah beri pada perempuan.

Unna said...

girls memang complicated.tapi ade je yang jenis memahami dan sporting. tapi sporting mana pun girl tu, hati tetap perempuan. sensitif :)

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...