Wednesday, June 22, 2011

Tips badan kecik !


Hari nie mesti ramai yang join Wordless Wednesday tu kan. hihi aku pun rasa nak join tapi bila letak je gambar sejibik kat atas ni rasa tak puas pulak. ekekeke masih rasa nak menaip sesuatu jugak. Sebenarnya sekarang ni tengah mengantuk tahap dewa ! giler nak menahan mata sambil buat-buat kerja. Penangan nasi lemak pagi tadi betul-betul buat aku penasaran sekarang ni. Aku ngadu kat opis mate aku, kata mata ni dah kuyu. ayat yang aku dapat camni ....



       " jangan ko salahkan tangan nasik lemak itu, sesungguhnya ia tidak bertangan! salahkan tangan ko yang menyuap tak hingat! "

Hahaha. Amik ko kene sekali ! Opis mate aku ni memang seorang yang lawak. kalo ajak dia berborak memang tak kering gusi jadi nya. Ngee ^__^

Tiap kali makan nasi lemak mesti ngantokk kan? Nape erk ! Ish. dah lah mengantok pastu menternak lemak! tapi itu lah. aku ni kurus tapi kaki jer gemok. muahahahaha. Ape tips ? ok aku kongsi dengan korang erk.......

#1 Aku alergic seafood, so banyak makanan nak kene pantang. bila banyak pantang maka kurus la kan. hihi

#2 Lepas makan mesti minum air suam banyak-banyak, sebab tak bole minum air yang berais. nanti kaki lenguh-lenguh. camm orang tua kan.

#3 Bila sorang-sorang hidup merantau, aku jadi malas makan. satu hari hanya sekali je makan itu pun time lunch hour kat opis with kawan-kawan.

#4 Selalu nye orang meniaga kat KL ni susah nak cari yang sedap-sedap kan, so aku lebih rela berlapar dari beli makanan yang tak sedap. Hihi

#5 Parameter badan. badan aku ni dah cam diset tau, bila berat lebih dari 45kg dengan secara automatiknya aku akan hilang selera makan, sakit belakang, pening kepala & loya-loya. Hee bukan mengandung tau tapi itu adalah hint yang aku dah overweight. =__="

Cukup dulu 5 tips diberi. nak tahu kesan dari tips ini ?? meh sini jumpe dengan tuan punya blog. Ngee ^__^ 

2 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Cik Puan Izan❤ said...

kita sama...alergik seafood dan pantang minuman berais nti kaki lenguh2... org kata ais tu penyebab gemuk...betul jugak kan sbb bila lps mkn terus minum ais lemak mesti cepat beku...kalo air suam lemak cairlah...^^

Gadis Kecil said...

eh2. ada jugak ek orang kalo minum ais kaki jadi lenguh2. sangat menyakitkan! hehe

so mari kita amalkan minum air suam selepas makan. kalo semasa makan perut buncit pulak kan. hihi

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...