Wednesday, June 01, 2011

Maruah diri bukan untuk dimegah-megah tetapi untuk dijaga!

Assalamualaikum semua, semoga semua pembaca dalam keadaan yang sihat sejahtera! sedar tidak sedar kita telah memasuki bulan keenam tahun 2011. Cepat sungguh kan masa berlalu. Masa akan pergi meninggalkan kita, tapi kenangan akan sentiasa bersama-sama kita sampai bila-bila :)

Pasti ramai bloggers sudah terbaca blog sorang gadis remaja berusia 14 tahun yang telah mengaku secara terang-terangan yang dia SUDAH TIADA DARA! Ayat beliau berupa begini : 
"ni lagi 1 punyaa hal . aku tau dlm dunia ni tak ramai ponpuan ada DARA. skrg susa nk dpt girl yg ade dara . aku kesah ape org nk pggil aku bohsia ? lau kau mara org pggil kau bohsia , means betol la yg kau tu bohsia . sedar sedar la weh .. jgn ingat dlm dunia ni aku srg je tade dara ! pkir sbelum ckp . YEAHH . aku jujor la dgn korang , AKU DA PERNAH MAEN ! puas ? ade ke org nak mngaku mcm ni ? takkan punya .. bia org nak pandang hina kat kita . asalkan kita ade MARUAH DIRI ! thankyou :)"

Hurm, dunia dah akhir zaman tiada lagi malu untuk diri yang telah melakukan dosa.. Aish! Ape dah jadi ni? 
Gk tertanya-tanya ape motif dia buat pengakuan sebegini? Dia tak pernah takut ke ape pandangan orang luar? and yang pelik nya, ramai je bloggers suruh dia delete entry tu.. tapi takde ape reaction pun dari pemilik blog tersebut! 

Malah, dia bole berbangga yang dia punya pakwe hensem! yang bole beri dia kasih sayang... Mungkinkah pakwe adik tu akan terus setia sampai bila-bila? kalo YES bagus lah..kalo NO? Ape adik nak buat? Ape-ape pun cepat-cepat lah bertaubat.. Maruah diri bukan untuk dimegah-megah tetapi untuk dijaga!

Demi Bahagia, Perlu Bijak Mencorak Hidup
Lelaki yang adik puja dan dambakan kasih sayang mereka itu tidak menjamin kebahagian selamanya, tetapi kebahagiaan yang hakiki ialah ketenangan hati dan Ingatlah Allah sentiasa bersama kita walau di mana pun kita berada!

Segeralah bertaubat!
InsyaAllah kamu akan memiliki kebahagiaan yang hakiki 


6 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Cik Ezy said...

macam2 la manusia skrg ni..
huhu

abglan said...

Harap² dia berubah dan diberi petunjuk...

Cik Puan Izan❤ said...

akak pun ada baca blog dia... sgt kesian...kesian lg dekat mak bapak dia...

abglan said...

eee.. Harap² tak betul lah tue, agaknye dia tulis just utk sedut trafik je kut. Takkan le tebuka sangat.

GadisKecil said...

@cik ezy
itula terkejut sgt bila baca entry dia tuh..budak lagi tapi..Hurmmm :(

@abglan
itulah..ada jugak org kata dia kene cabar.normal lah budak zaman skrg ni pantang di cabar..remaja skrg sume nye berani-berani belaka kan..

thank abglan sudi singgah and komen!

@cik puan izan
entah camne lah mak ayah dia bila tahu semua ni.mane la deorg nak letak muka kan..tp masalah begini selalu nye berpunca dari family background jugak kan..

semoga dia segera bertaubat...

apik pehe said...

tak tahu lah..biarkan dia dengan duinia dia..nanti kena la tu

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...