Saturday, May 28, 2011

santan segar ada jual di sini !!

Hello bloggers !

Ape? Nak beli santan segar ? Huwaaa...sejak bila pulak blog aku jual santan segar ni ? Owwhhhh.... tajuk entri tuh ! Sambung baca bawah ni ... hihi

Dulu... mase sekolah, aku + abang and adik selalu bangun pagi sebab tolong mak packing NASI LEMAK...! ada nasi lemak biasa + lauk ayam .. Besstt oooo! hari-hari amik order dari kawan-kawan nak nasi lemak apa.. Tapi mmg syok lah, orang pergi sekolah bawak buku berat-berat tapi kami bawak nasi lemak...! wangi je bau :)

Now...  ayah pulak dah mula buat bisnes jual SANTAN SEGAR kat rumah sebab kami semua dah abis sekolah, and nasi lemak kan dah tak boleh dijual di kantin sekolah lagi .. takut gemukk !! Tapi kami adik beradik tak punn ?? semua slim-slim even dulu hai-hari breakfast nasi lemak.. haha 

So, kalo anda semua susah nak beli santan mai la datang kedai kami kat senawang !! FRESH dari mesin :)

Kelapa pelbagai harga... BAIK PUNYA !!
Mesin perah santan kelapa...
kelahiran baru dalam family kami
:)
Owner kedai selaku PENGURUS
simbol teguh enterprise

JOM BELI SANTAN SEGAR !!
Kalo anda-anda tak suka masak, tapi suka bercucuk tanam ... Haaa boleh la beli PASU kat kedai ayah aku nie.. Tak tau tanam ?? hoho Jangan risau ayah aku bole ajar, free ajer janji beli lah barang nyer.. TANAH pun dijual tau !

macam-macam jenis pasu ada 
sebahagian pokok -pokok yang dijual..

lai..lai.. mai beli meh !! 
Pucuk dicita..Ulam mendatang
Pucuk pegaga pon ada tau ..
leh buat ulam.. hehe
Yang ini LIMITED EDITION tau

Hasil kerja tangan EMAK ai

TAK JUAL YER !
Kolam Ikan buatan ayah !!
Amacam ?? Nice tak ?? banyak kan product kedai ayah ... Selalu hujung minggu balik jer mesti akan lepak kedai ayah.. Opss lupa nak khabar, belakang kedai ayah ada laluan KOMUTER SENAWANG !! Sape-sape yang nak datang kedai ayah tapi malas drive bole lah naik train jer...turun KTM SENAWANG tau :)


nite !!

4 orang dah komen, anda bila lagi ?:

apik pehe said...

hehehe..nampak pon segar doh tu

GadisKecil said...

@apik pehe

hihi...mai ler beli brg sekilo dua

tq! sudi singgah

Cik Ezy said...

nk beli pasu!
nk tnam pokok byk2..
hehe

GadisKecil said...

cik ezy

sila-sila...

3 biji seploh hengget jer..

hehe

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...