Friday, April 08, 2011

Konon Nye Nak Jimat...tapi !!!!!!!!!!!!

Garagara nak jimat sangat, penat lah aku saving berbulanbulan...makan pon tahan, minum pon tahan, shopping ape tah lagi, aku just tgk and tahan je nafsu nak shopping tu sbb pikir nak sgt saving duit utk masa depan...Nak kaweennn...OPppss !!! Hahaha :)) 

Dari RM 5 terus jadi RM 200, konon nye nak jimat at last mmg kene kuar kan duit yg banyak pon...:((  Semalam, lepas waktu keje terasa benar nak makan Bihun Tomyam kat kedai Sri Ala Kampung nun jauh belakang opis aku...
lebih kurang camni la uperr nye Bihun Tomyam yg aku idamkan tuh ...RM 5.00

Turun je opiss stat enjin kete..time ni ok lagi..dgn jaya nya smpi kat la restoran yg di tuju..Parking block kete org, sbb kejap j nk benti kan..Tapi hati ase agak kurg senang bila pikir kan kete yg lalu lalang takut lak gesel dgn MR Greenite aku tuh....smbil tggu makan yg di order mata still jeling kat kete..

Setel je bayar RM 5 harga bihun tomyam tuh, stat la enjin kete nk balik umah. Tapiiiiiii lain macam lak dia kali ni, bunyi eh pon semacam je !!! Alaaaaaaaa jgn la buat hal timetime ni ....coba dan coba dan terus coba..Hurmmmppppp mmg xbole stat enjin nye...Nak di jadikan cerita, Allah tu gerak kan hati aku parking betulbetul depan workshop kete, Alhamdulillah :)) mintak la bantuan cina apek yg duk borak depan kedai deorang tu....

Deorg pon stat la godek ... "Haa...akak u punya batery kete mmg sudah kene tukar, u tgk neh sudah putih (sign pada batery kereta yg menunjukkan dh tamat tempoh), kejap haa sy tgk harga.." Wahh pale dh mula pusing nie.. bape pulak nk kene kuar duit kali nie??... cina apek tu datang " akak RM 220 jenama century bole tahan 2-3 tahun.. baik punyaaa !!! " (T_T) 
Konon nye nak jimat.........tapiiiiiiiiiiii 
ni la jenis batery kete yg aku pakai...Okey Tak ?
selalu PRICE dia bape erk ?
RM 200
:(
Nak tak nak aku pon buat la sesi tawar menawar, dapt la RM 200 siap tolak batery lame skali..melayang la RM 200 aku..sob3 !! Nak buat cane kan kene la redha...Mak pesan stiap yang jadi pasti ada hikmah nye..Naseb aku baik sbb park dekat dgn workshop kalo benti tgh jalan camne ? lagi susah kan..so Allah itu maha mengetahui ape yg terbaik buat umat nye..Duit bole kan..InsyaAllah rezeki lain akn dpt la tu (pujuk diri sendiri.. huhu)



Konsep Redha di atas ujian yg diberi kini telah di praktikkan... Alhamdulillah 

2 orang dah komen, anda bila lagi ?:

menaribagaibintang said...

harga standard la tu kak RM200
hehe buat overtime la kak dapat extra duit :P

GadisKecil said...

@menaribagaibintang
owh,stndrd ek??Fuhh..selamat!!hee
bukan xmo buat overtime,tp co akk ni yg xmo bg akk overtime..kedek !! hihi

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...