Monday, February 28, 2011

Ada ape dengan February ....??

Dh 3 minggu tak hapdate blog kan..sunyi je blog ni...Uperuper nye ada isu hangat pasal "pelacur blogger"...Mula xpaham sgt tapi bila dh g tgk sendiri baru tau..btw, sbg blogger bkn xmo amik kisah tapi aku sndiri buat blog ni hnye la sukasuka and xd la fanatik sgt..just nk kongsi apeape yg patut je..Pada sape yg duk nak bergaduh tuh...hentikan lah..lebih baik kita berdamai and naik kan taraf masyarakat melayu yg kian runtuh dr segi akhlak dan minda nie..Lagilagi dunia blog ni dikuasai majoriti bangsa melayu..so xperlu la kita nak tuduh menuduh and malukan bangsa kita sndiri..Ape yang penting "kerjasama" bak kate wonderpets !

Okey dah abes merepek..now nk update stori sekitar bulan Feb, Huisshh~terlampau bnyk aktiviti smpi letih and nak update blog pun tak larat lagi..siang keje malam rehat..yg penting skrg hidup tak bosan like duludulu sbb adik kan dh stay sekali..so manemane pegi ada teman...Oraits! start dgn week after chinese new year...memandangkan bulan ni bnyk kali cuti so bnyk la mende yg bole kita buatkan...

12 & 13 Feb 2011


Kami semua satu Opis mase Praktikal and pengantin perempuan tu trainer kami..
Kenduri kawin my x-scoolmate with senior auditor tempat aku praktikal..nak dijadikan cerita..pasangan ini aku kenal time praktikal 2 thun lepas...xsangka pulak sepeninggalan aku dari opis tuh mereka ni memulakan bibit cinta lestari..hahaha...and aku dpt tau yg deorg dah bertunang pon dari abg aku..sbb abg kwn dgn pengantin lelaki.. huhu..dihari kejadian..aku and abg bertggjwb membawa pengantin lelaki ke uma pengntin perempuan..Wahh!! siyess cam xpercaya..tapi itu la yg dikatakan JODOH, kalo dh mmg si polan tu jodoh kita..buat camne pon la dia tetap akn jadi jodoh kita..And ni semua sudah pn tertulis just cepat or lmbt je kan..Apeape pun, mayna and rizal masih berahsia tntg permulaan hbgn mereka..hahahaha..Anyway~ Selamat pengantin baru and semoga kekal ke akhir hayat ! Amiinnnnn...........


19 & 20 Feb 2011


♥ I Love You All 
One for All, All for One




Syokk ! Reunion yg ntah kali ke berapa, aku pun xtau tapi ni first time la kami stay for one nite..bertempat di Blue Lagoon, PD..seramai 23 org rakan yg hadir..sgt hepi and rase rindu sgt nak bersama lagi...masih xpuas buat aktiviti bersamasama...Kami masak beramairamai,meeting tuk tubuhkan club sekolah and macammacam lagi..mmg best ! kdgkdg bila dah ramairamai cmni mula lah terasa sedih bila mengenangkan ramai je dh kawin and makin lame makin susah nk jmpe...tp apeape pun..syg semua rakanrakan aku xkesah la sek ke matrik ke u ke keje ke ...di mana saje anda berada aku ttp syg ! ♥


26 & 27 Feb 2011

trasa mase study dulu pulak..duduk dgr lect lam kelas..rindu zaman itu !

namer je kursus kawin tapi dah mcm kursus politik pn ada jugak..hahak

Bukan sijil NIKAH tapi sijik yg MEMBOLEHKAN bernikah !
Alhamdulillah ~anda  bila lagi ?? haha
Jeng3x ! baru aritu ayah tnye sal kawin nie ni kan..tuptup dh pegi kusus kawin je..dh ada plan nak kawin er ? hahaha..mane ada lah, ni just memenuhi kehendak mak ayah dan kebetulan murah pulak kursus kali nie RM 40 dua (2) hari...Lagi pon kan ada uraura kate nk buat kursus kawin seminggu pasni..so dh ada peluang baik kan..ape lagi baik grabbb it ~ Alhamdulillah..selesai babak pertama, so babak yg seterusnya ?? dh nmpaknmpak ker? hahaha....Ermmm serah kan segalagala nya pada yg MAha Esa..like b4, Ajal maut jodoh pertemuan semua nye di tgn Allah..InsyaAllah smpi mase nye kawin la aku ...xmo desak lah, xsuka ! hahaha .... Best jugak pegi kusus kawin ni sbb bnyk info yg kita kene tau b4 masuk alam perkahwinan nie tau..jgn ingt kawin ni senang je..makin bertambah tggjwb adelah..lagilagi lelaki..bg yg perempuan perlu sedia metal dan fizikal tp bukan utk tut ~ tapi utk samesame bantu suami dlm membina sebuah keluarga bahagia.. maksud Aishah (org yg hidup bahagia) maka sy berdoa agar dpt hidup bahagia smpi bilabila..Aminn :)

Selesai sudah Feb ! and mac bakal menjelma..sekali lagi bulan yg bakal sibuk dgn kenduri, camping,family and lainlain hal..mybe ada mase nnt update lagi.kurangkan gossip tingkatkan  amal ibadah ~ INsyaAllah..hidup lebih diberkati...



1 orang dah komen, anda bila lagi ?:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

pinky momma dtg melawat =)
kalau sudi jemput la join my 1st GA "cool wif sunglass!"
more beauty tips & shawl to share =)
eppy blogging..

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...