Thursday, January 27, 2011

tips menghabiskan duit

Hai semua~ Hurmm Januari bakal berakhirkan..tinggal lagi beberapa hari lepas tu masuk la bulan kedua bulan bg tahun 2011 ni...Cepat betul masa ni berlalu ! pejam celik-pejam celik dah abes sebulan.. esokesok dah setahun..umur pon makin bertambah.. tapi duit ada bertambah tak ? hihuuuuu :) Dah la duit x bertambah pastu ada pulak hati nk menghabiskan duiit kan.. Ishhhh3x ape la nk jadi ngan Gk nie kan.. hahahhaha... 

Sebenar nye, bukan nk menghabiskan duit dgn membeli belah tak tentu hala lah..tapi ada benda yg perlu Gk beli demi melengkapi kehidupan seharian Gk.hihi~ Berkenaan benda nk beli ni, Gk nk beritahu lagi sekali yg 29 & 30 Jan 2011 bersamaan hari sabtu dan ahad ni ada Pameran IT M'sia besar-besaran di Mid Valley..So Gk nak pegi sane la menghabiskan duit.. lalalalala~ Ni haa PC xd suara- sonyappp jo.. yg dengar keypoard je ketuk ketak..Itu pasal nk g sane beli sound card kot name nye..tak tahu la.. hihi..tp yg penting nk beli brg computer lah.. Pastu bole lah pakar komputer John destiny buat keje dgn senang hati and pastikan PC Gk ada suara kembali.. hehe



Pastu nak baik kan horn kete pulak yg dh lame jugak x bebunyik tuh..Hahahaha~ semua nye takde bnyi kan.. bahaya nie.. Nyarinyaris langgar minah rempit aritu sbb dia main keluar simpang tnpe toleh kiri dan kanan..Dah la kete takde horn, tapi nasib baik Gk sempat breakk.. Huhhhh ! 


Pastu nk shopping la utk diri sendiri skit.. :)
And paling penting tips menghabiskan duit dgn bijak :

  • mulakan hari shopping anda dgn bismillahirrahmanirahim..
  • listkan ape yg nak di beli * pastikan yg paling penting on top of list k !
  • bawak duit mengikut budget yg telah ditetapkan.. kad atm tu kalo bole simpan je kat rumah~ hee
  • tahan nafsu membeli brg selain dari dlm list .
  • bawak kawan yg BUKAN kaki Shopppinggg ~ sbb dia akn bantu anda utk menjadi tidak boros .. 
  • elak terlalu lame window shopping sbb bila dh bnyk jln bnyk jmpe bnyk pulak nk beli nnty..
  • pegang prinsip - membazir itu peraangai syaiiitonnn !
  • dah abess shopping say - Aminnn , Alhamdulillah sy tidak membazir hari ini .. heee :)


Selesai - John destiny kirim salam semua :) Dia pesan jgn membazir bila membeli belah hehe.. Sbb tu Gk suka bawak dia bila shoppingggg ... Erkk !

2 orang dah komen, anda bila lagi ?:

ARIPSAMAT said...

keh keh...beli apa yang perlu...

GadisKecil said...

@aripsamat
yess~ beli ape yg perlu sje tau :)

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...