Sunday, January 16, 2011

Ruang ini khas utk wanita sahaja !


Cube lihat sign atas ni ? kat mane je bole tgk sign kaler pink cmni erk ? Bila ingatingat balik mesti sape yg sllu guna kn public transport terutama KTM komuter mesti sllu je nmpk sign ni kn.. Exceli Gk baru je tgk sign ni depan mata sendiri.. Hiiihihihi ~ Ni sume garagara lame sgt dah x naek train..EHhh ! bukan berlagak lah tapi Gk dh jarang merayap x tentu pasal ni since duet takde and keje makin bnyk pastu wikend sllu sgt balik n9, itu pon nek kete pandu laju ekot had laju.. haha Disebabkan itu la dh laaaammeee sgt tak naek train ni kan.. Tapi Gk ttp amik tahu perkembangan sms tau.. Gk tau sal ni, cume belum penah naik jek ~

Nak dijadikan cerita, pengalaman 1st nek train yg mengasingkan coach antara L & P nie.. Gk kagum dgn usaha gov sbb kaum wanita lebih diberi perhatian and kurg sket mslh spt meraba, mencuri and mcmmcm lagi yg sllu jadi lam train nie..tapi yg Gk sedih nye kaum wanita itu sendiri.. org lain sibuk pikir kan pasal dia tapi dia sendiri takmo jge diri, mane tak nye pakai baju dedah sana.. dedah sini .. smpi nmpk la ape yg tak patut nampak..bkn Gk nk kutuk tapi kalo bole sbg sorg perempuan hargai diri anda and pakai la pakaian yg x menjolok mata..spy di mana sahaja anda berada takde la matamata yg nakal melihat anda dan sekaligus mempunyai niat yg kurg baik.. Gk ckp cmni sbb sayyyyannnnggg kamu sume tau ! kesian sgt tgk mereka yg mendedahkan asetaset penting bila di kaw umum ~

Then, pada L yg bwk awekss (P) tuh.. faham lah kn yg coach kaler  pink tu dh sedia mklum utk waniitaa apesal nk jgk masuk.. AIshhh ! Gk tau korg syg awekks korg tp kn lebih baik dia duk lam coach wanita yg sejenis dgn dia and korg (L) takyah risau dee awekks korg selamat di situ.. Tadi ada kapel ni lam masuk coach pink, balaks dia pon masuk jgk tpi kene soundddss baik punya dgn abg polis yg jge coach tu.. tapi bole lak balaks ni sound blik sbb dia bengang abg polis tu jerit kuatkuat mase soh dia kuar dari train tuh. Eheh ~ ptut nye polis tu ptut marah kn .. Ni balakss yg tak reti bahasa tu plak hangen smpi dah kuar dari train pon nk memekak lg.. Ape lah ~bangsa Cha ya nun Alipp mmg dasar mkn ba alip ba ya, tak paham bahasa betul ~ speaking je berabuk tp sign "ladies coach" pon tak tau baca !

And dalam Kosmo arini, ada bitau tak lame lagi nak adakan Teksi khas utk wanita yg mane pemandu teksi tu pon wanita jgk ~ bgus kn camni sbb x merbahaya la kaum wanita nak naik teksi even malam hari pon..Tapiiiii cmne pulak dgn pemandu teksi yg bwk teksi malammalam tuh ?? tak merbahaya ke erk ? Aduuiisshh ~ susah jgk kan .. So kita tggu dan lihat je la ape cara terbaikk oleh gov dlm penambahbaikan utk bhgn keselamatan terutama golongan wanita.. InsyaAllah 

Yang jd persoalan Gk kalo Mak Nyah or Bapuk naek coach mne erk? Opss ! jgn marah Gk tnye je..bak kte org malu bertanya sesat jln kan.. :) Naniiiiteee ♥ 

3 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Anonymous said...

terase ibu,u ni,ibu separuh je so bole la msuk kan kan,xkn nk letak ibu kt laki nnti kne raba cmne takut u,eeeee x brani mak

Puteri Zaza said...

nice entry

GadisKecil said...

thank puteri zaza :)

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...