Saturday, January 15, 2011

Perlu ke Rasa Cinta itu bersebab ?

Assalamualaikum & selamat mlm sume ! tibetibe mlm nie nak berjiwang pulak an, GK xtau nape, tp rase cam nk luahkan ape yg ada lam hati GK ni je.. Sejak akhirakhir nie Gk ada mslh sket lam perhubungan.. Maybe tekanan sgt bg Gk.So ase sini je kot tempat nk luahkan.. 

HUUrmm ! nape kita mesti ada rasa cinta ? perlu ke rase cinta itu adaa sebab? Macam org sllu tnye "Naape kau suka dia? " Bila seseorang kte dia xd sebab suka kn org tu msti org kate " kau nie suka dia sbb kesiankn dia erk ?" Ada ke patut kate cmtu.. And kat sini GK nk tegaskan cinta itu tidak perlu sebab ponn, bg GK ia datang dari hati and seikhlas hati.. Jika cinta tu ada sebab mybe dia akn berubah bila sebab tu dh xd lagi sbg cth gadis sukakn jejaka sbb dia hensem,cute,tinggi,macho,pndai bergaya,dll.. then bila dah tua dah x hensem, xpndai bergaya gadis msti dh xnak dia lagi..tapi bkn sume org cmni kn ? Gk just ckp je berdasarkan pengalaman GK !

So, pd dia yg sllu sgt trauma,takut and hilang keyakinan diri pleeeesss lah yakin la bahawa seseorang itu akn cinta dan syg kamu bila kamu pandai jage hati pasangan and beri sepenuh perhatian pd dia tapi xd la smpi nk tnye soalan yg peliikk like - td g sane tu dgn sape ? duk dgn sape ? sblh kanan sape?? sblh kiri sape ?? chat dgn sape? laki ke perempuan ? Haissh ~ Ini ase nye dah melampau and pasangan akn mula ase bosan kelak ! 

Memadai lah amik tahu dia sihat k x,dgr luahan perasaan and sllu bercerita dgn pasangan.. And ini akn wat korg lagi rapat like besfren gituhh.Sbb ble dh jd besfren baru bole gelak tawan and hepppyy together.. Gk suka sgt bila sesi bercerita :) 

Xd niat lam hati mahu curang or cari laen pon. Selagi dia mampu membuat diri ini bahagia selagi itu akn terus besamanya even dia xd la sehebat mane.. Tapi hakikat nye cinta itu mmg buta tp hati x buta and bole menilai seikhlas mane cinta itu :)

Sygkan dia tanpa sbb tapi menjadi diri sendiri bila bersama dia itu sudah buat diri ini benarbenar bahagia. 
Percaya diri and forever be yourself sbb ia wat diri ini rase heppyy and senyum selalu 

ily  imy
♥ forever and ever coz the way u treat me when i with u make i be myself  

♥ JOhn Destiny iss Aishah 

0 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...