Tuesday, November 30, 2010

Hepi Graduation to Queen & Professor


Wee .. Cube tgk picture neh ..sape yg graduate neh ? Queen mane lak yg graduate kt UITM neh ? haks ... sgt la lawak an .. org convo pakai "mortabot" tapi aku pakai crown .. Cewah !! ni sume garagara xbuley bwk mortabot kuar dewan time tuh kononkonon takut student balik before abes istiadat .. hee .. Tapi aku pedulik hape .. nk bergambar nyer pasal dgn John..aku kuar je r tnpe mortabot .. haks !! Tapi bila pegi konvo John dekat TTi Kuala Terengganu aritu .. cam ada sket jeles dgn dia sbb John amik picture sgn sut lengkap dia .. so dgn ase cumel nyer aku terus edit picture aku .. hee .. cari punya cari mortabot yg dicari x ketemuan tapi crown pulak yg bekenan di hati ... so akhir nye jadi la camni pictute neh .. hee .. Tapi John nmpk cam professor an .. Tahniah yer Queen and Professor dah berjaye graduate ... ngee :)

Saturday, November 20, 2010

Dapat Award blog Cantek !


Beautiful Blogger ?? Ouch !! Sangat teruja bila tau aku telah di award kan dgn blog canteks .. hee..
Occay ! skrg jum kita layan tugasan yg telah di beri oleh pemberi award yek ... :)

1

2

3

mula sekarang !!

a) Thank the person who gave you this award & link them

Bejutajuta millon tengs to my ex osmate @ kawan blogger hana farhana sbb sudi award kan blog nie santek .. sorie lmbat buat tugasan neh.. tapi after kita jumpe tadi buat org teringat ada tugasan uper nye di blog !!hee :) Kawankawan jum lawat blog hana yg always update entri dia ngalah kan aku .. tapi bagos ah cmtuh .. sbb boley aku bace entri dia selalu .. nex entri meh citer pasal kita pulaks nak ?? ngee :) Kejapkejap .. kamu dh kurus han .. pasni jgn lupe jage kesihatan occay !!

b) Spread the award to 15 blogger who you like & you think their blogs are awesome!

halamak ! nak kene award kan pada 15 orang ek ?? ramai jugak tuh .. meh.. meh .. kita tengok sape yang kena .. hee ! ak ase ramai je kots blog uols yg cantekcantek dari aku .. xpe skrg jugak mahu jalanjalan tuk beri anugerah ini . :) Tapi pada sape yg xdapat anugerah nie .. jangan ar segansegan amik anugerah ni dari belog aku nie... korg anggap jek aku ni pemurah anugerah .. hahaha pastu jangan luper yep paspas la kat blogger laen tanda terima kaseh uols terhadap kemurahan hati aku neh .. hihi :)

(follower yg ke 50)

Occay dah balik !! huh ... bepeluh jugak ah .. abes dah 15 buah umah aku ketuk termasuk ah follower aku yg ke 50 ! hehe .. ada je yg xde umah tadi .. tp dh tinggal pesan dah tadi kat chat box deorg , balik deorg tgk lah tuh..apepon pada uols yg x d tag boley amik award ni and buat tugasan ni kay !! aku dh award kan secara umum :)


3) Tell 7 hell things about yourself ?

1) Aku kecil tapi ada sedikit debab .. Ouch ! ! aku neh paling kecik lam family so aku slaloo kene buli dgn adikberadik yang laen .. sgt kesian kan dgn aku .. tapi walau cmne mereka perlakukan aku ..aku tetap sayang mereka and mereka sahaje darah daging yg aku ada .. selama nye sayang my family :)

2) Malas mahu hapdate resume tuk cari keje baru.. tapi asyik merengek tension d opis sekarang .. mane x nyer sume keje receptionist aku kene buat .. smpi kan meroyan dah aku kat opis .. haks ! dah tau meroyan blah ar cik hoii .. ish !

3) X hipokrit dgn orang laen .. kate adik aku la kan .. aku ni kalo x suka orang mmg nampak sgt yg aku xsuka .. erk ! aku senar nye mmg camni xsuka selindungselindung der .. ape gune kalo depan baik belakang mengutuks aite ?? baek depandepan jek tunjuk yg ko xsuka dengan orang tuh .. sapesape yg kenal aku mmg tau ah cmne ngoper nye bila aku xsuka seseorang .. :)

4) Garang ! ! John selalu panggil aku "singa betina" .. haha ada aku kesah ?? xkesah pon sbb dah mmg garang tapi dalam hati ada taman kots .. ngee :) Luaran jer garang nie .. padahal aku la yg paling xleh blah sensitip tahap kronik .. sketsket sentap.. sketsket nanges .. tapi merajuk aku xlame .. senang je nk pujuk .. haks !

5) Suka cakap .. suka cerita ... membebel pun ye jugaks ! sape kawan dgn aku hope uols sabar la yer ..haha aku mmg suka cakap .. tapi insyaAllah ape yg aku cakap sume pon berguna ... bukan nyer merapurapu yer.. lagilagi bila aku xpuas ati aku akan spread out sume nye .. xkira ah pasal ape pon .. aku jenis xsuka pendampendam nie sbb lagi pendam lagi dalam lagi dendam and kalo dh jadi dendam mmg payah .. aku balas dendam jek ! ! :)

6) Suka drive kete yg ber gear manual sebab boley bawak laju ekot suka hati .. if kete tu keluaran mesia je yah .. if kete import aku lebey prefer auto .. haks ! teringin menjoin konvoi kete beramairamai and jalan jauhjauh ..ada sape mahu ajak aku x ?? heee

7) X suka keluar makan & jalanjalan sorang .. so kalo uols nk tahu aku akan makan 1 ari sekali je d uma sewa iaitu di waktu lunch opis ... lepas pada itu aku xkan singgah manemane kedai selagi peruts xpakse aku tuk makan .. sbb tu makin hari makin kecil .. mak john kate aku dah makin kurus .. shuke nyer ! ! tapi sebalik nyer bila aku ada di umah emak and ayah ... makan smpi dah xtahu bape kali .. ngee :)

Alamak ! ! malu nyer entri yg membebel lebey pasal diri sendiri .. tapi ape boley buat kan ..dah d arah kan begitu so ekot kan aje lah .. Pada kamukamu yg d tag sila lah buat entri pasal award nie kay .. pada yg x d tag kalo nk buat pon boley .. :) Selamat menjawab tawantawan :)

kene hujan malam

Jam menunjukkan 2.43 a.m ketika aku mula menaip nie .. mengapa maseh belom tido lagi sekarang ?? nie sume akibat kene hujan .. sebab ape kene hujan ?? sebab menolong adik kesayangan aku mengangkut barangbarang dia dari uma sewa balik nismilan . huhu... demi adik kesayangan aku redah kan juga hujan itu .. abang .. ateh and cikros juga turut serta dalam marathon kali ni .. wee :) Selesai sume urusan kirakira jam 1 a.m .. lepak kedai makan kat TTDi shah alam jamah kuey teow with deorang ..

Esok lepak d shah alam bersama my auntie.. John jangan jelez occay !! nnti malam kita ketemu yah .. mmm cam dh xtau nk hapdate ape nie .. sorii .. selamat malam ebibodi :)

Wednesday, November 17, 2010

selamat hari raya Eidul Adha


raya 2007

raya 2008

raya 2009

raya 2010


Dengan ini aku and keluarga aku nk ucap kn selamat hari raye aidil adha .. semoga pengorbanan kita sentiasa ke jalan Allah .. and sentiasa di berkati .. insyaAllah .. Macam mane dgn ibadah korban uols sume thn ini ? kt taman perumahan aku tumbang sekor lembu .. suppose 2 ekor tp sekor lagi x bape nk sihat d ari kejadian .. so di batal kan and di ganti dgn lembu yg laen d tempat lain .. semoga di beri keberkatan... hnye mampu mengupdate ini .. sempena raye haji tp masuk raye pose nye picture .. haks !

Sunday, November 14, 2010

Special 1st Give Away by Kasut Tumit Tinggi

Hai bloggers .. tadi aku buat blog walking pastu ada traffic jem sket kat blog ini kasut tumit tinggi.. uperuper nye ada 1st Give Way by tuan punya blog .. aku ase berminat mahu join sbb suka pulak tgk dia punya banner high heel itu.. ngee :) sape yg berminat meh ler join Give Away nie . ramairamai click sini ... Ms Leena 1st Give Away

kasut tumit tinggi 1st giveway

due date seperti yg tertera d banner .. lets join and have fun blogging =)

Saturday, November 13, 2010

UnPlan pun kene marah =(

Tibatiba rase mcm dah lame sangat x update blog kan ! bila lalu buat blogwalking sume org dh update post hampir 10 aku baru nk post 1 .. haishh ! susah nk kate sbb skrg xd mase nk belek komputer lamelame sbb di opis semakin hari semakin sibuk skrg .. harihari pon pulang lewat .. hurmm...

And now rase mcm nk post out something .. Uols selalu kan bila nk buat sesuatu bila tiba ujung mggu ada plan x dari awal ?? aku tnya sbb nk tau nape org selalu marah bila aku x plan ape saje aku nk buat instead of main terjah ekot suka hati .. Contoh dis week .. aku xbalik kampung then tibatiba kawan kate ajak jumpe .. time tu aku maseh dekat opis .. smbil buat keje otak ligat pikir nak jumpa kt mane .. at last dpt kate putus jumpe kat d mines, serdang .. tapi until 7 p.m aku masih tercegat depan komputer dlm opis .. kawan yg laen dh smpi mines sbb sorg mmg keje situ and sorg lagi duk area cheras . so mmg akn smpi terlebih awal la dr aku kan !

Tunggu punya tunggu kawankawan marah dgn aku sbb masih dekat opis tp dh plan nk jmpe.. abes ape aku nak buat .. dh keje ada xkan nk tinggal kn camtu je kan .. so call deorang .. sorang kate nk balik gombak and sorang lagi nk balik cheras .. tibatiba idea dtg lagi .. sbb nk jumpe sgt kawankawan aku soh yg nk balik gombak bawak kawan yg duk cheras tu balik skali .. so aku lepas keje leh terus g gombak and jmpe deorang after dats aku antar kwn yg nk balik cheras sbb alangalang lalu cheras bole jumpe John .. sume plan last min .. apeape pun still plan kan !

Lewat jam 11 p.m baru smpi cheras.. jmpe John lepak dgn dia at Mekdi until 2 a.m.. but he need to go .. asiment menunggu dia kat umah .. ekot kan hati xmo lepas kn dia balik .. dlm kepale ligat je pikir nk ke mane lepas antar dia balik .. terpikir gak nk balik seremban mase tuh..tp memikirkan waktu dan berseorangan..niat dibatalkan..lastlast kene marah sbb suka buat perkara xmo plan .. and rase cam x dikesah kan .. xpe lah .. mende dah jadi kalo nk undur masa pon bukan bole kan .. so balik umah dgn rase sedikit sedey and marah .. ngee ! smpi umah jam 3 a.m bila mane sume org tgh syok d buai mimpi indah .. :)

Pengajaran : lepas ni kalo wikend osmate balik aku pun nak balik kg jugak lah .. kalo duk uma sorangsorang pasti meroyan and lastly camni la jadi nya.. duit habes .. tenaga abes .. mase pon habes.. haks !

Sunday, November 07, 2010

masuk wad

Hai semua !
mari dekat.. mari dekat..
sobsob
just mahu beritahu..
Mr PC aku masuk wad !!
ada medical check up sket ..
mybe esok kot baru boley kuar ..
:(
to Doctor Besar ..
please make sure Mr PC dalam keadaan baik yah !
really hope it will be okeey tomorrow..
smpi sini dulu ..
sekembali nye mr PC akn d update..
to all bloggers keep blogging and walking ..
jumping and typing ..
okeey !!
ngee :))



Thursday, November 04, 2010

Jangan Tamak dan Belajar Bersyukur


Jika kamu memancing ikan....Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.


Begitulah juga .........


Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...


Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....


Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.


Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..Terlalu ingin mengejar kelazatan.Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.


Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU. ..MENGASIHIMU. ..Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.


Terlalu mengejar kesempurnaan.Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Kamu juga yang akan MENYESAL.....


~renungan bersama~


*sumber dari seseorang di FB .. tengs !*

Ayah dah 49 tahun ..

ello ebibodi !!
arini 4 Nov 2010 kan ??
ouhh ~
hari lahir ayah yg ke 49 lah ...
SELAMAT HARI LAHIR AYAH ...
:)
mendoakan ayah sentiasa sihat.. pnjang umur
dan sentiasa murah rezeki...
serta berada dlm lindungan Yang Maha Esa.. aminn

becerita tentang ayah ..
kamoo kenal sape ayah kamoo x ?
aku ??
mmmm .. susah nk kate ..
tp aku kenal sape ayah aku..
name ayh Abdollah bin othman..
ayah aku garang tp dia sgt pendiam ..
bila dia ase nk marah baru dia marah .
itu pon kejap je marah dia..
haha..
palingpaling marah pon 10 minit je.. hikhik..
pastu ayah diam la..
dlm pale ayah sgt manyak mende dia pikir kn..
smpi kn 1 tahap ayah akn menung jek..
mak .. aku.. and adikberadik yg laen sllu risau dgn ayah ..
ayah akan jadi patah semangat bila something dia xleh nk laksane dgn berjaya ..
ayah dh benti keje lame ..
since ayah benti keje ..
ayah stat meniaga..
ayah buat banyak bisnes
makanmakan..
ayah join direct selling..
ayah sempat bukak kedai ikan ..
nursery bunga ..
restoran..
jual kelapa..
tapi sume nie kejapkejap jek..
ayah bukan sorg yg senang nk putus ase..
even banyak kali jatuh..
ayah terus usaha ..
demi kami sekeluarga ..
and now ayah and mak ..
still terus kn jualan keropok lekor .. air and kuih muih ..
di kawasan sekolah ..
ini je la punca rezeki kami since ayah benti keje..
now !
abang ..aku.. and adik aku yg no 3 dh keje pon..
so kami lah bantu sketsket nk ringan kn beban ayah and mak..
apeape pon.. sempena 49 tahun kelahiran ayah nie ..
hope ayh lebey tabah nk hadapi harihari mendatang..
kami semua akan sokong ayah xkesah dlm ape jua pon..
hehe..
aku sayang ayah so much ..
:)

plan for suprising my ayah ..
ape ek ??
malam ni we all sume kumpul kt umah..
nk celebrate besday ayah .. ngee :)
hope everything go as we plan ..
abang ..aishah.. aini .. amat..
amirah.. aman.. akimah .. aziz ..
plezz get ready urself ha !!


Tuesday, November 02, 2010

powerpuff gurls

ketidakbolehan tido ! cmni la ayat bila mane seseorang xbuleh tido dgn keadaan perut yg keroncong kelaparan.. hakhak.. xpee sudeyy biase dgn ini sume .. anda biasa kah ?? akibat tido awal dan terjage sebelom menjelang pagi .. ini la akibat nye ! mata akan segar bugar tnpe ase segan silu nk tutup semula.. hihi.. ape ek ?? skrg neh minda kosong .. tingtong.. xtahu mahoo stori ape ! belog mula sugul dgn entri yg same je .. cume ada sorang je pembaca tegar belog ini yg masih setia membaca.. haha.. pada pembacabaca laen.. jgn malu tuk datang and bace entri yah ! tengss :)

hoccay ! nak bitau neh .. aritu ada la kn supplier opis aku bwk aku and kawankawan g mamam dekat Subway .. pestime kut makan situ.. and occay la .. dia ad jenis2 bread .. then ada bnyk jugak menu .. tapi mahal sket dr McD or KFc la kot.. sekali sekali occay la kalo mahu cube di sini .

1. choose ur favourite bread ! :)

2. u get this .. burger .. biscuit and water

3. u can eat now ! i choose italian bread ..
tapi sudeyy bertukar sme org yg belanja kami ler :(
so dpt la yg ini Honey Oat Bread .. seb bek bessh !

4. after mamam sila posing hoccay !
powerpuff gurlss :)

5. next post !
4 powerpuff gurls !

6. pemilik sebenar avanza powerpuff gurls lelaki bebaju biru !
eric and micheal yg bawak and belanje kami .. tengss ! :)

akhir kate dr tuan belog ! kalo WHM aku nk buat cmne jugak santek x agakagak ??

akan di pikir kan !! haha
boleyy jadi picture profile belog kan.. somel jugak !
p/s : encik besar nnti ngedate pastu g makan kt subway pulak yer :)

Monday, November 01, 2010

mahu macam ini ..

bila la aku boleey ada mende alah ini ???

atau pon yg ini ??
santek kan ..


akoo mahu kan ini ..
tapi hajat ku x kesampaian..
kerna akoo pikir belum penting sgt buat akoo mende alah nie..
so aku lupe kan sementara waktu..
ape yg aku nk uolss tahu..
aku g kedai yg jual mende ni 2 kali..
tapi 2 kali tu jugak la x jadik beli..
siap mintak maaf dgn d somel salesboy tue
sbb x jadik beli.
seb bek dia salesboy yg bagus :)
kalo x lame dh akoo kene maki ..
hahaha..
kuat kan hati..
:(
sedeeyy senar nye sebab xdpt beli..
bukan sebab xde duet..
tapi duet tue ada sebab kene simpan dulu..
banyak lagi plan lain in thiss month yg lebey penting dr ini..
hukhuk..
sume nye tinggal anganangan saje...:(

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...