Friday, October 29, 2010

nismilan ke bukit jalil ??

Makan bola .. tidoo bola.. mandi bola.. maen bola.. apeape sume bola .. bola.. bola.. dan bola.. adess ! seb bek la aku takde boipren minat gilergiler kat bola smpi sanggup botak kan kepala if pasukan peberet berjaya masok ke final.. haha.. opss ! pada sapesape yg sokong nismilan or kelantan selamat bersorak la ye esok.. aku ni nak buat entri pasal bola mane tahu hape pasal bola.. yg akoo tahu pemain bola yg kembar tu je - aidil & zakuan- haha.. sebab meke tuh dok nismilan .. tu yg aku kenal deorg.. ngeee :)

larat pulak dak kecik sorang neh nolak bola tu kan.. besar gilakss ! :)

Kebetulan pulak kn.. esok malam perlawanan bola akhir antara nismilan ( hobin jang hobin ) vs kelantan ( gomo klate gomo ) .. trademark kelantan neh mmg aku xleh dgr sebab gomo kalo di nismilan laen makusd nye .. agak lucah bunyi nye.. hahaha.. tapi apekan daya.. kelantan dah dh smpi ke final .. sape yg akan berjaya ?? uols sokong sape ?? akoo musti la sokong tanah tumpah eh darah den .. edop nismilan :) hihi..

"kecik nak nengok bola x ?? besar nak g sokong nismilan kt bulit jalil neh ..:) "
kecik jawab " xmo ah .. kecik nk g shupping ..
nengok neh dh siap bawak boonga and handbeg kaler merah agi auw ..

Tapi senar nye bukan pasal bola yg nk aku cakap neh.. wikend dtg lagik.. so mane mahoo tuju ?? nismilan ke bukit jalil ?? hakhak.. mesti korg egt aku tengah pening mahoo decide nk tgk perlawanan bola kt tibi ke kat stadium bukit jalil aann ? huhu .. bukan lah .. skang nie xtahu nak balik kmpong nismilan ke nk g ngedate dgn org bukit jalil.. haha..

Gaji baru dapat.. akoo kaya encik besar pon kaya.. so ape kate shupping ah .. bessh kan .. :) lame dh x shupping cam mulamula keje dulu kan encik besar ... ye la masingmasing sebok dgn kerjaya.. ah cam ah boss tempat keje pdhal kuli aje.. kuikui.. tapi bila aku post kt pesbuk cmni " mahoo ke negeri 9 or mahoo ke bukit jalil ?? pikirpikir :)" terus sume tnye ada lagi ke tiket ?? xtakot ke nk g stadium ?? bek nengok kat uma je agie feell .. dan mcm2 lagi lah komen yg aku dapat.. pdhl.. bukan ini .. bukan mahoo nengok bola pon.. kebtulan je lawan bola at bukit jalil.. aku pon nk g jumpe johan kesayangan aku d bukit jalil.. hahaha.. dah la name pon johan . sat lagi ada lak yg salah faham hengat aku nak g jumpe johan bola sepak pulak.. bookan tau .. JOhan is encik besar akoo :)

Thursday, October 28, 2010

Tahun Yg ke Dua Puluh Empat


Hengat putera je ada hari keputeraan.. puteri sumel cm akoo ada jugak ah ! :) Maka dgn ini di umumkan hari kelahiran puteri ke-2 Encik Abdollah and Puan Rohana yg ke 24 even dh basibasa .. tp tetap gak nk post di belog nie.. haha .. celebrate kat umah jek opkos dgn family sayangness akoo kan.. Mereka betolbetol booat aku hepi sgt on 17/10/2010 ahad ritu sbb nye ada surprise beshbesh ! Tengss so muchh melo to emak..ayah.. adikberadik and sume kengkawan yg wish d wall fesbuk aku... bnyk and sume ase nye sempat reply kan.. hehe .. Hoccay ! now jum aku bawe kan korg melihat warna warni life puteri sumel d ari ulangtahun nyer yg ke 24 .. yeay :)

puteri and gundikgundiks yg cumel lagik sooka posing :)

family kesayangan akoo .. mereka permata yg susah d cari ganti

Eheh .. tuan puteri dpt surat chenta .. :)
dlm surat tu tulis cenggini..
" kejap lagik akan ada gadis cumel dtg anta present kt tuan puteri yah ..tunggu ! "

so nie la gadis cumel yg anta adiah cam lam surat tu tadi.. hehe

torra dtg lagi... :)
puteri got a present.. thank to uols sume yah !!

bergamba dulu dgn hadiah yg di beri ..
kebetulan lak reben same kaler dgn baju akoo kan..

mulamula buka slowslow .. bab syg pembalut hadiah..

ah !! semakin ase teruja mahoo tahu isi di dalam..
tariktarik.. lantak lah dengan pembalut... ngee !

Hoccay .. dh mula tahu ape isi dlm nye..

Alhamdulillah.. telekung idaman ..
mmg dh lame nk tambah koleksi telekong.. hihi
pasni mahoo nila kasik jadi birubiru.. :)

eheh ! cam ada lagi jek.. ape pulak neh ??
( makin teruja akoo )

ohhhh ! ada baju uper nyer..
kaler hijau pulak..
santek :)

nie la telekong yg mak bagi tuh..
mak pesan pasni rajinrajin buat solat sunat/hajat/taubat..
moge d permudahkan segala nye ..

Hoccay ! celebration tamat di sini..after pakai telekung tuh.. akoo terus gerak balik key el sbb esok tu kn isnin..ari bekerja lerr.. Pehh ! ase berat kot mahoo balik after dh hepihepi cmni.. sobsob..b4 naek kete nanges gak ah.. haha .. sayang mak/ayah/abang/adik akoo sangatsangat.. tanpe meke siapa lah akoo.. tapi kan.. akoo ase besalah benar nye kat lil brother aku sbb nex week tu besday dia pulak.. celebrate same gak tapi gambar lak spoiled sket.. camera hanset aku ley lak wat mslh time tu .. hang tibetibe .. amik gambar beriye tp lastlast sume gambar elang.. adess !sori ye dik .. nex time kita amik gmbr laen ye.. ngee :)

Wednesday, October 27, 2010

entri private & confidential



pen yg di beli sematamata nk booat perjanjian

Eh ! asal ngedix nk post mende private and confidential lak neh ?? kalo tahu itu P&C hasal nk gak post kat blog.. booat blogger laen hangen jek dgn blog neh.. huhuhu.. Tapi ini kan belog aku .. suka hati aku la nk post ape pon kan..... hahaha.. Mesti uols mahu tahu kan ape isi kandungan kertas itu sbb perasaan ingin tahu manusia mmg tggi pon but sorry sbb awalawal lagi mmg dh ada cop mohor P&C kihkih..

Semalam 26 oktober 2010 cik kecik and encik besar dh sepakat nk buat perjanjian bersama demi kebahagiaan bersama.. tapi bukan perjanjian besebese ni tau siap kene gadohgadoh pastuh nangesnanges dulu baru lah termeterai nye perjanjian ini..haha msti uols tertanyetanye kan apelah isi kandungan perjanjian kecik and besar kan..Xd ape pon senar nye.. Just kecik janji dgn besar mahoo jadi lebih baik and xmo nakalnakal lagi.. almaklumlah kecik ngaku kecik ni degil and nakal.. atas persetujuan besar setuju mahoo berubah demi sayangkan kecik .. Eh ! pasan x ?? kecik yg degil tp besar yg janji nk berubah ?? hohoho.. itu la tanda nye besar sayang kn kecik .. :)

Tengss encik besar sbb buat kecik ase lega and puas..(halamak !! ayat bebau lucah ..) Kecik sayang bangat besar sbb besar suka bertolak ansur and always memahami kecik .. besar sket pon xmarah malah u look so cooll babe ! suka sgt semalam... Bahagia x terkata boleyy senyum lebarlebar pulak pasni sbb besar and kecik dh make a new life and janji akan tepati semua janji !! siap signature lagi auw ;)

To encik besar - cik kecik janji xkan nakalnakal lagi and x booat perkara yg encik besar x sooka..opps !! dh terbagitahu satu dr isi kandungan perjanjian.. hahaha.. xpe satu je.. lam ketas tu manyak lagi... uols xtahu pon.. mahoo teka kah ?? sila kan.. :) and cik kecik nk encik besar tahoo yg :

kecik sayang besar

" Arini aku melepaskan sume rase takot aku dan masa lalu tak akan dapat mempengaruhi aku dan arini adalah lembaran baru bagi hidup aku .. ameen "

:)

Monday, October 25, 2010

sekadar luahan hati

Asal tipon bunyik je aku angkat... asal aku angkat je tipon benti bunyik.. hangen x ?? Em seorang accountant terpakse pick phone call dr sumee orang ... Ape motif sebuah kompeni tuh ada HR Department ?? buat semak kat dlm opis je ke ?? Memang akue tgh marah skrg neh .. sbb nye since last week Cik Gal receptionist benti koje aku lah yg jadi gal angkat phone call opis neh.. mmg malas yg teramat la kn sbb ini bukan nye keje aku.. sekali sekala boley la .. lamelame xdapat derr .. At last aku buat kering jek anta kt HR aku thru "google talk" ckp cmni --

" why i need to pick up all phone call ????
should i doin dis all the time kah ?? huhu "

Uools mahu tahu ape jwb nye ?? dia kate sume org pon angkat call meh and we need to help each other... hah ?? help each othet kepala dia .. ni bukan tolong each other tapi tolong ko senang buat keje ... kankan ?? sebab tu hengkau diam je bila org ckp ko .. takut org ammbush ko balik kn.. eh dah la..bukan aku xtau ponnn.. Pastuh leh lak dia kate sume org busy .. abes aku neh x busy kah ?? dah ahh melayumelayu sendiri pon xmo tulun aku.. bila aku xpick up phone masingmasing buat muka masam cam x cukup asam boi tuh.. argghh !! persetan sumee tuh.. malas aku mahoo layan kamoo sume.. Dah ahh .. aku penat mengamuk neh.. busuk ah korg sume suka buat aku marah and kecik hati.. ... ;(

Ase cam mahoo menti keje sini je .. sebab makin ari makin x besh berada d sini.. huhu.. seb bek la ada kawan d site sane yg memahami sebab dia ponn tgh stress dgn senior yg lagak cam best tuh.. mmm ape lah malas dh mahu layan ... mencimenci.. Semalam dah la setel kn masalah.. pastu arini tambah masalah.. hati yang tengah sakit makin sakit jadik nye.. mahoo nanges kuatkuat boleey tak ?? Please somebody beside me now... i want nobodynobody but YOU.. hurmmm.. :(

Sunday, October 24, 2010

sakit nyeess ..


Adehhh ...
sakit nye hati ini ..
nape..nape.. kenape ??
kenapa suka maen dgn api ??
padan muka engkau sendiri !!
sendiri cari masalah ..
sendiri tanggung hoccay ..
if ONE day ..
someone who reallyreally LOVE you ..
leave YOU for someone better ..
wutz u do ??

aku xmahu menjadi seperti itu..
pleaseplease..
need change rite now ..
kalo dia bole dgr sume kate engkau ..
why u can't ??
hurmmm..
i need to change
for YOU...

tenang je nengok picture ikan di laut nehh..
naper la pemikiran aku x macam lautan yang tenang ini ..
mengharap sgt dapat begini secepat mungkin.. aminn !!

Thursday, October 21, 2010

need to be alone

tibetibe
teringat zaman single yg lame aku tggl kan..
mase tuh..
aku sgt happy..sgt active ..
sgt punya ramai kengkawan..
and sgt xkesah mahu kuar dgn sape..
mahu datiing dgn sape..
siang .. malam..
pagi .. petang..
pasti ada temu janji..
hahaha
play gurl kah aku ini ??
oh tidak...
ketika itu empayar sedang melebarkan sayap nye..
aku bahagia..
bahagia yg teramat sangat..
xde hati yg aku kene jage..
aku buat ape je yg aku suka..

sakit itu yg ajar aku jadi tegar cmni..
aku jadi lebey tabah ..
lebey kuat..
and lebey comel ..
:)

hati yg dulu kosong
tapi
aku tetap heppi ..
sbb aku xperlu jage hati sapesape..
and biarlah aku sakit
sbb aku suka rase itu ..

tapi bila aku yg sakit kan hati merekamereka..
aku ase lagi sakit dan pedih ..
sbb hati tue xsalah pon..
hati aku neh yg salah..
kejam kan aku !!

bukan x mensyukuri nikmat..
tapi aku hnye manusia biasa
yang punya jiwa dan rase sendiri..
aku xmampu menipu diri..
aku seakan mahu kn zaman single itu semula.
supaya tiada lagi hati yang terluka..

kini aku mahu sendirian..
mahu menjage hati sendiri...
i need to be alone..


Wednesday, October 13, 2010

berhenti berharap

td abg msg ..
soh cari kn dia manemane keje kosong...
nape abg maseh cri keje sedang kan aku ???
stay d sini and semacam redha dgn ape yg ada ...
kadangkadang itu bagus..
tp lame kelamaan..
harus d ubah..

hoccay !
bila nk update resume ?
bila nk cri keje lam tenet ?
bila nk cari keje dlm paper ?
aishhh !!
sume ni la yg aku xtau bila..
malasmalas....

lagi satu..
cuakness.. mahu attend intebiu..
hoho..
semacam xd semangat lagi mahu mencari ..
tp aku x akan selama nye d opis itu..
nnti la..
ada jiwa esokesok..
aku update resume..
pastu satusatu keje aku belek
dlm tenet tuh..
dlm paper tuh..
insyaAllah..

esok keje lagi..?
mmg la kan..dh esok wikdays ..
tapi hati ku xmahu keje lah..
hikhik..
sebut psl keje nie..
bila mahu cuticuti mesia ??
lame dh x ase angin pantai..
aircond shopping mall..
nyaman air terjun..
hukhuk...
bila agak nye bole dpt sume itu lagi hek ??
mmmm..
dh plan baikbaik..
at last x jadi..
alasan itu la..
alasan ini la..
sgt tidak besh hoccay .. !
berhenti je la berharap
ape yg penting kat sini..
mmg xkan ke manemane ponn ..
redha dah..
mybe next time kot..
hopefully !!
thank GOD ...

Tuesday, October 12, 2010

sepi kembali.. hurm

Sepi...
nape rase semula neh ??
mane pegi nye sume yg menceriakn hidup aku dulu ??
rase sepi tu menusuk2 kini..
ape kene dgn life kini ?
sume nye serba xkene..
pagipagi g keje pon x smgt lg cam duludulu
bangun malas... gosok baju malas..
senang cite sume nye malas lah..
sume x semangat lagi dah..
dekat opis pulak..
keje semakin banyak..
tapi...
mood kerja semakin sedikit..
ohhh !!
ape sbnr nye dlm benak pikiran ni ???
aku buntu dah pikir kn..
bila blik uma lak..
msti ase cm xbest je..
sorangsorang
xd teman..
sunyi.
sepi..
nape sepi tu dtg kembali ??
sgt x suka rase ini..
adehh ...
kini aku menaip dgn rase yg sgt tidak tahu apeape
ape penyelesaian ??
ape kesudahan ??
xmo mengeluh tp ini la yg berlaku
pada diri ku kini..

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...