Thursday, September 30, 2010

uols makan aku makan

makanmakan
asek cite pasal makan.. anda x takut naek berat badan kah ??
ala cite je bukan makan pun.. hahaha

gambar 1 : ni la exosmate aku..name dia hana kami penah tggl 1 bumbung
since di kepong kami sewa 1 uma
tp tempat keje xsame..
dia adalah exosmate ku yg ke3 spnjng aku duk kt KL..
suka tggl dgn dia..sbb dia ni bnyk ckp juge..
nmpk j cm diam.. kan? single lagi.. promote leh kn han ?
xmo marah2 nnt lekas tua..;)
egt lagi.. time sy demam dia la yg buat kan bubur for me..
baik kan dia ..tq han .. really appreciate it !

gambar 2 : mesti la ada pic aku ! name pun tuan blog kan..
tp lately asyik cite kisah makan jek..
berat badan naek x ?? huhu.. uolss nk tau berat aku skrg ni 44 kg jek..
giler belagak kau ..
hehe.. xtau asal.. mybe sbb lepas makan bnyk2 pastu pose kot..
tu yg berat turun semula..

gambar 3 : opismate aku..name dia siti..
dia ni kecik tp cm aku kuat makan jugak.. huhu
ni je la kawan yg masih dara..eh..eh.. masih anak dara lah..
kt opis aku keje.. yg laen sume dh jd mak dara..
huhu.. so kami ni kira bujang lagi lah..
sket ari lagi siti kawen aku la menjanda..
eh ! sejak bila aku kawin smpi nk jd janda.. tibetibe tau !

gambar 4 : osmate sekarang .. name dia aimi !
tp dia xselalu balik uma sewa..
bila dia xde aku xmakan malam..
sbb xd kawan nk teman kuar makan..
tp kalo dia ada.. cmni la kami.. kuar makan sanesini..
syiokk !

gambar 5 : atas permintaan adik .. picture dia d "private" kan..
cake buatan dia je lepas masuk sini.. huhu
dia buat cake sendiri. adik aku pandai buat cake lah !
aku reti x ?? mesti la x ..
yg aku tau order cake dr adik aku jek..
hahaha..
aku kan kakak..!
;)

sebelum makan... selepas makan..
dari ada isi terus abes sume
bukan kami yg punya nie..
ni sume org laen punya lahh..
sbb tu sume org dlm gambar atas sane
kecikkecik and kuruskurus
;)

uolss nmpk x picture yg bercahaya tuh ??
ala.. picture laki & pempuan tuh ..
haa tu la org kampung aku..
yg laki tu tau.. yg pempuan tu wife dia..
x sangka jmpe org kampung kt perantauan.. haha
selama 1 thun lebey merantau..
festime kot jmpe org kmpg.. tu yg excited lebey ni..;)
siap curicuri amik gmbr deorg..
malu nk ajak bergambar .. haha
skrg dh tau..
bukan aku sorg je yg merantau
ada lagi orgorg kmpg merantau same..
hakhak

Tuesday, September 28, 2010

for you

mengimbau cite lame !
1st call : marah sbb x caye awak angkat kn call tuk dia..
mase tuh marah betul saya kn kt awak !
tapi awak tenang je.. siap tnye name sy lagi..
and awak kate nak smpi kn pesan pd dia.. tq ;)
1st sms : dia msg gune hp awak tuk bitau sy yg dia xd kredit...
so sy terus save no awak tp bkn sbb nk ngurat awak ye..hikhik
just nk save kalaukalau sy xdpt cntct henpon dia
so sy leh contact henpon awak tuk tnye kn dia..;(
tapi lepas pd tuh !
banyak sgt perubahan..
tiap kali sy call dia.. awak lak yg angkat.. nape ek ??
ooooo dia yg suruh kan ??
sy sentiasa xpuas hati sbb sy dgn dia bukan dgn awak pun..
sy nk cakap dgn dia bukan dgn awak pun..
tapi sume tuh berlarutan ..
at last .. dh mcm sy dgn awak pulak..
sy mula lupa kan dia yg busuk itu..
pagi..petang..malam...
awak je yg rajin nk call and sms sy..
nape ek ??
tapi sy xkesah..
sy lagi suka..sy nak selalu ada dgn awak..
sy selesa dgn cara awak..
awak yg harihari hiburkan hati sy..
sejak kenal awak...
sy asyik senyum je... ;)
eh..eh..eh..
sy sedar yg awak suka saya..
hakhakhak
tapi awak malu..
xpe.. sy bagi peluang kat awak..
utk bukti kn yg awak mmg betulbetul ikhlas dgn sy
1st jumpe : awak soh sy duk sblh awak sbb nk elak cahaya matahari kene kat sy !
awwww.. xpenah lelaki buat sy cmtu selain awak..
sy rase awak betulbetul protect sy..
and nextnext jumpe awak still cmtuh until now !
always protect me here and there..
xnak ape2 jadi pd sy..
sy sayang awak..
thank god coz let me know him ..
;)
awak pendengar yg baik..
awak penjaga yg sgt memahami..
awak xkesah pun cmne sy..
awak org yg paling tahan dgn sy..
sy garang..sy bnyk kerenah..
tp awak tak..sket pun tak..
and awak sabar je..
akhir nye saya dengan awak !
BUT
i'm sorry bcoz i can't be like others..
sy ada cara sy tersendiri..
harap awak dpt terima..
cara sy..
sbb ini sume hnya utk KITA..
sabar ye .. kuat kn semangat..
i love u JOHAN..
no matter what happen..
u r the best guy i know..
semoga hubungan ini kekal hingga ke akhir hayat..
amin ;)

Monday, September 27, 2010

we are Triple

Ini cerita bulan pose !
buka pose " triple couple "
sekaligus memperkenalkn Johan pd temanteman
spt yg dirancang..

Tempat : Flaming Steamboat (berdekatan dgn sunway piramid)
date : 05/09/2010
time: azan maghrib

azri - rais - johan
mereka ni la jejaka yg perasan macho..
tp kalo tnye pada gadis di bwh...
mmg macho la mereka di atas ni kan..
sbb mereka syg same jejaka di atas..
gadis yg turut serta seperti di bwh..
kalo tgk pd tema baju msti tahu dah kn sape psgn sape..
jgn slh pasang..
nnti air laut xpasang..
(ape kene mengena. haha)

gadis kecil - liyana - cheq sal

aishah cinta johan

tema hitam itu menawan
dulu kawan skrg nk kawen.. haha
tp belum lagi..
sbb xcukup uang !
ade sesape nk sponsor weeee x ??
sila kan..
bahagia ?? Alhamdulillah..
dh 1 thn lebeylebey
kami samesame
sharing is caring..
thank coz make me smile everyday..
sori coz make u hurt everyday..
jage saya baikbaik ye.. ;)

azri and cheq sal

5 thun dh bersama..
sweet couple..
tema hijau..
keindahan alam same cm indah nye hbgn deorg..
kawen la cepat..
nk makan nasik minyak korg neh.. ehemehem !

liyana and rais

tema warna warni
hubungan yg sentiasa ceria
ni senior antara kami sume..
dh 6 thn.. aissshh ...
bila lagi korg..???
aku dh xsabar nk tgk korg naek pelamin nie..
aku doa kn korg cpat2 la ye..
moga tabah hadapi segala dugaan ye !
hepi 4 both of u :)

weollsss after buke pose..
3 luckylucky + 3 gadisgadis = 3 couple

gadis kecil tuan punya blog..
mmg suka bila ada camera depan mata.. hik3

come home for raya !!
yee kami sume mmg nak pulang beraya pun..
and Alhamdulillah sume nye dh selamat..
selamat hari raya
maaf segala silap salah
kecil or besar..
nnti kan hapdate pasal hari raya pulok !

Jom tunang !

ke mana lame menyepi ??
hoho.. busy and tiada mood nk hapdate...
lepas kene marah baru la terhegeh2 nk hapdate..
mula dgn bismillahirahmanirahim...
pose dh selesai..
raya pun hampir selesai..
skrg ni busy dgn majlis tunangtunang
pastu kawenkawen ..
aishhh !!
ni sume yg buat aku jd x keruan nehh !
nk tunang jugak....
nk kawen jugak....
hahaha

my Peers aka uitm fren dh jd tunangan org.. jemputan secara mengejut... 25/09/2010
terkezut sume org bila dpt msg "jemput lah dtg umah aku ada mjlis makanmakan sket..dtg tau jgn xdtg.."
ptg tuh jugak weols serbu umah cik fairuz yg dh selamat tunang dgn en amin..
congratz dear !

eiyra ziera---
kawan sekolah dr form 1 - 3 juga selamat melansungkn masjlis tunang nye pd 26/09/2010..
sgt santek and meriah jugee !
xsangke aku rembat baju same kaler dgn tema cik tunangan kn.. hihi..
syg ko lebey la babe !
sbb ko santek sgt..

i will bie like this one day !
i wannnnt it toooo..
oh God !
please make my dream come true
amin.....








Thursday, September 02, 2010

makan makanan

ooooohooiii .. ada makanan lagi laa..
kali ni sume entri pasal makanan and bebuka pose
mybe smpi ahad kot .. hik.. hik.. hik..
sebab ape ??
sbb dr 1 sept -------> 5 sept 2010
dh siap2 d booked utk jemputan bebuka pose.. hihi
budget hotss la pulak kn.. ;)
xkesah leee derr..
yg penting wa heeppi ..
cm smlm ..
yg di rai kan..
cik mooniee
sibuk nak jumpe and bebuka dgn en boipren
maka.. terjadi la..
bebuka pose di manee ??
hihihi..
di R&R Awan Besar...
sbb nye dh xtau mahu g mane ..
and
kesuntukan mase...
walaupun x grand.. but oke la makanan dia..
tapi.. sbb cik moonie and en boipren x kenyang time buka tuh..
kami poonn g la A&W..
kira cam amik dessert leee..
huk.. huk.. huk..
tu yg ada waffel ice cream.. besst !
and pic bwh nie...
cik moonie tgh sedut air float gelas besar tuh...;)

cik gadis senyum jek lihat cik moonie and en boipren makanmakan sambil borakborak.. ;)

selesai sudah jamuan buka pose hari ini..
esok entah cmne pulak kan..
wah .........! tngk pinggan waffel tuh abes liciinnn ...
hebat nyeee !
(bukan cik gadis yg abes kn)

pic bwh ni cik gadis dgn en boipren..
nak tau nape jejaka dlm pic bwh nie amik gmbar tutup mate ??
haha... sbb mase ni dia mahu sabotaj cik gadis...
merajuk xd org pujuk ..
en boipren yg kuat merajuk..
esok2 amik gambar buka mate tau..
sayang en boipren beribu lemon..

entri mcm ni bgus ke ?
cite pasal makan jerk..
nnti org egt
cik gadis kuat makan..
hahahahaha
tapi tgk sendiri la..
cik gadis kecil jek..
selamat membaca !

buka pose sempena nk benti keje

Wah ! Nampak lazat kn picture makanan kat atas nie.. heee ...
ni la sebahagian makanan yg aku makan mlm semalam tyme bebuka pose
di De Pastry Cake House..
ni sponsor by my BOSS
di mane
sume ni adalah utk meraikan opissmate yg dh nak benti
berkhidmat... sob3....
dekat bwh nie sebelah kanan adalah opismate aku tuh..
walaweh.. maen suap lak kan ;) hik..hik..hik..

kami rapat sgt kat opiss .. rase sedih.. sebak.. mahu nangesss jek
bila tau yg dia mau benti keje ..
tapi sgt la kesian dgn dia..
dia benti ni pun sbb dia dh xtahan dgn "seseorang"
yg baru masuk opis kami..
kira staff baru laa ..
tp lagak cm dh bertahun ..
org itu kira tggi sket jwtn dia dr kwn aku ni kn..
so boosssy.. kalah big boss
suka bg stress kt kwn aku ni..
smpi ari2 nangeesss..
tp kan.. since dia masuk keje sini..
mcm2 yg dia hadapi..
asek nangis jek.. cian dia...
tapi mybe ada hikmah d sbalik keberhentian dia..
aminnnnnnnnnn...
aku doa kn dia dpt job yg lebih bagus
&
terus tabah hadapi semua dugaan d mase akn dtg

elang sorg dah kawan aku... huhu
sedih nyee..
walaupun ada lagi staffstaff laen..
tapi aku lg selesa dgn kwn aku nie..
kami ni sllu punya pendapat yg same
and selalu jugak makan sesame..
bwk bekal..
pastu duk dlm meeting room time lunch ~
huhu..
kini ??
sape nk teman ??
adakah seseorg dr gambar di bwah ini ??
ohhhh tidak mungkin lelaki dlm gmbr bwh nie.
xselera.. haha
yg gegel lak sume pakat makan kedai mamak..
hahaha..
nmpak gaye nye..
keseorangan la aku waktu lunch
lepas raye nie.. hik..hik..hik..

okee... mahu blahhh skrg ...
lunch time dh tibee..
bukan tuk makan..
tapi mahu tidoooo dulu !
hahaha..
jmpe esok next possst ~

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...