Thursday, July 29, 2010

tua muda bergaya

Tajuk entri kali ni ntah apekene nye.. aku maen taip jek..

Bersawang suda blog aku nie. xd la lame sgt pun aku tggl kn.... haha
busy.. busy.. busy... xdok mase nk mengupdate entri..
pdeee yg sudi sggh ------------> sila sggh lagi...
pdeee yg belum sggh<------------ jgn malu, jgn segan, meh la dtg tgk blog kuuuu ini ...
Pd yg bru jd follower time kasih d ucap knnnnnnnnnn .......
esok2 follow la lagi.... hahahahaha
mereng sudaaaaa..
keletihan mateee membuat aku asik nk tidooo je skrg niee...

errmmm.. knp ek kalo minum ais jek tulang kakiii ku musti lenguh2 tahap dewa tuh...
x ke gila meroyan bila nk tido je menjerit2 .... sakittttt bangat ase nye...
xmo g jmpe doc sbb aku pikir leh la tahan lagi...
tp skrg nie makin lame makin sakit lakkkkkkkkkkk adesss !!!!!!!!!!!!!
tatkala malam muncul..... jika minum air cendol..
eh silap.. air batu... tulang kaki area2 betis mesti lenguh2.. apehal ekk ??
pelik xxx?? ke ada org laen cm aku..........
tolooooooooongggggg lah jgn kate aku dah tua.... OMG !!!!!!!!!!!!!
hahahahahahahaha

Lenguh2 ni sume kene time malam...
time aku nk syok-syok nk lelap kn mateeee..ha..ha..ha.. dia datang dah...
pastu aku ni kan deggggggggggilllllll sket...
minum air batu x hengat org laen derrrr...
haaammmbikk ko.. kompem mlmm je msti menjerit smpi nanges2 tuh xleh tido...sob3..
kasihani la daku....
ada sape2 ke alami penyakit mcm aku nie..???????
tp tolong la paham ni bkn penyakit berjangkit okeeehh......... wakakakakaka....

ubat ?? ada ke ubat ??
sllu kalo sakit sgt aku sapu je bam cap helang favorita aku tuh...
uhhhhhhhhhh mmg elang tp kejap je la..
janji dpt kurg kn sakit and aku leh lelap kkn mata dah leerrrrrrrrrrrrr.. hahaha..

tp aku still nk tahu kalo2 ada sape penah alami sakit mcm nie...
sbb ini penyakit sgt susah... lenguh kt tulang
ase cm nk patah2 knnn je..
tp kalo patah kn cmneeee lak aku nk jalaannn kan..
huhuhuu...

p/s: kurang kn minum ais batu... tingkat kn kekuatan tulang..haha (betul ke ?? )


Thursday, July 22, 2010

dulu takde .. sekarang ada

Jeng3x ! dgn ini i nk umumkan kelahiran baru dlm blog nie.. keh3.. mahu tahu ape??
i pun ada juga ape yg uol ada.. hehe sonok3...
sbb impian dh jadi nyata skrg ni..
setelah bhempas pulas melayan blog tayunk nie..
akhir nya aku berjaya buat perubahan sket demi sket..
and ini ler hasil nya...
atas nasihat and link yg di wee kn ole ejol..
i dpt buat pic i jadi cm org len.. and kalo uols sume mahu tau..
dr mula i tekan2 keyboard utk menaip blog ni
i ada la tnye2 kn cmne la deorg leh letak ala2 tulisan kt pic deorg kn..
then i xtau so i diam je la kn.. sbb i ni malu sket nk tnye tapi lagi suka explore
sbb bila explore more yg i tau
pastu kalo salah leh bljar dr silap tu kn.. and now more i learn more i know.. okess !

So ape yg nk di bitau ni.. gmbr i ni dh ada "watermark" keh3...
huh kalo nk tau mane nk dpt sume nie i dpt dr kak eya..
beli dr dia okey.. sbb akk ni buat bisnes on9...
sgt best deal busnis dgn dia tau sbb....akk ni lawak and cooll weyh huhu
and paling best kerenah i dia layan kn aje.. thumbs up for kak eya.. hehe
kalo mahu lihat hasil sila lihat bwh nie... jeng3x ~

so ni la gmbr i yg telah di edit..
wewitttttt ! Gadis Kecil di castle impian nye..
hehe... tomeyy xxxxx ?? ada kupu - kupu lagi weyh..
so pasni InsyaAllah gmbr ni i rase slmt la sket kn..
Yela.. kalo uols perasan la kn.. mmg jarang i upload pic sendirik dlm blog neh
sbb takut la kn di ciplak org..
tp skrg insyaAllah.. terus meng"upload" if ada pic baru keyh.. hehehehe


Entri Tambahan sesuka hati...hahaha !!!!

Oh lalalalala.. hati senang sekali skrg nie sbb sdg menaip ni emak ksygn suda ada di sebelah ...
Sbb busan di Kuala Lumpur i lari membawa diri pulang k kmpung halaman.. hoyea3. !
balik angkut adik2 aku skali..
KL ------>Shah Alam----->Nilai--------------->Senawang..
hamekkkkkkkkkkk ko skali bape tmpt aku benti..
kul 10 mlm dr KL mmg hebat smpi umah kul 12.. menjerit mak ayah anak2 eh pulang ke umah..
meriah lak aii rase ..smpai kn En Johan i pun terlupa msg sesampai di uma.. maaf ye bie (^_^)
sonok sgt ler dh smpai umah.. sbb xd la sebosan di umah sewa yg hnye i sorg jek kt sne..
kalo bie leh dtg teman xpe gak.. (kalo dh kawen la kan... hek3)
now ... detik-detik waktu hampir 5.30 pagi..
mata ku masih segar bugar.. jom kita ronda blog..
kita tgk blog sape yg kene... hehehehe...

Al-kisah gadis kecil yg cute miut kali.. jumpe lagi laen kali... anneyoheseyo

Tuesday, July 20, 2010

Ok ke Tak ??

Uwaa.. dh berhari2 aku asik dok belek blog aku ni smpi kn dh naek pening pale aku..
tapi still xdpt gak layout yg aku nk.. tersgt la sakit hati smpi kn ase cm nk bukak blog baru jek.. uwaa !!!!
Asal ek ?? bila tgk org len nye blog sume canggih2 weyh ~
ape yg korg dh buat dgn engkau org punya blog..
Ohhhh.. tolong aku !!

Dh busan benar nye dgn layout lame tp ni baru nk berjinak2 buat layout baru..
but.... still ase x puas hati dgn hasil kerja ku... sob3..
Ape lagi patut aku buat utk blog aku nie..
waduh !! pening gak la kn...hehehe
Btw...xsabar mahu menunggu next month yg bakal menjelma pelbagai surprise ....
semoga segala yg di hajati akn di perolehi.. InsyaAllah..
And pastuh... ada bnyk citer mahu ku updates di sini....
cume kelapangan waktu tuh jek lum ada lagi..
tp jgn khuatir.... akn sy update bila smpi mase nye.. hehehehehe

Cume skrg nie nk bitau yg aku tgh busan and xtau mahu buat ape even keje ada jek dpn mate ni ha..
teruk kn..??? kemalasan melanda...
ape2 pun aku nk chaw dulu....
sbb nk smbung buat keje.... sila komen bila singgah ye tawan2...
blog ku ni ok ke tak sebenar nya ???

Ok lah... c u in next post di blog yg same..
bubye... Assalamualaikum ....

Friday, July 16, 2010

Sukar Untuk Melupakan

Kini kenangan yg mengusik jiwa itu kembali semula.. oh sgt sakit bila di rasa kn and mengapa dia dtg semula setelah bertahun2 ia pergi membawa diri.. wahahahaha.. apelak jiwa bebenar aku di siang arini ??

Pernah ke kamu2 yg di luar sane merasai ape yg aku rasai skrg ?? Rase utk menyayangi segala yg ada di depan mata tetapi xmampu utk lakukan.. kalo lah segala yg ada di depan mata aku skrg ni barang udah pasti akn aku syg semua nye.. tp sbb kn semua yg ada di hadapan ku kini ada la manusia yg mmpunyai hati dan perasaan aku terpaksa membuat pilihan !!! Kalo ko barang akan aku simpan ko buat pekasam beb !!! Segala yg pernah wujud dlm diri aku akan aku sayang and simpan sbg kenangan.. tp kenangan yg paling lame and paling susah nk lepas kn ada lah ENGKAU and aku xpaham knp payah sgt nk lupa kn ko.. kdg2 aku rase aku budus sgt .. Yela sbb nye cm hampeh kn egt2 kt ko pdhl ko layan aku cm sampah.. Mungkin kah aku jenis org yg sgt2 penyayang ????? Uhhhh.... mgkin ye la kot sbb ayah aku pernah kate smua brg lame pun aku nk gak simpan smpi kan penuh blek2 aku tuh dgn brg2 lame.. buku2 sek time sek rendah aku dulu pun masih ada tawan2.. hahahaha.. So kat situ leh tahu la kn cmne aku sbnr nye.. Sayang kot nk buang sbb sume tuh kenangan weyh ~

Kalo la ENGKAU barang.. lame dh aku simpan cm buku2 tuh.. tp sebab ENGKAU org so payah la sket kan.. sadis doh bila teringat kisah2 lame.. yela lame kot aku simpan kisah lame tuh.. tp org kate xbek idup ngn kisah2 lame.. nnti cmni ler gaya nye.. dh cm org gila dh aku ni ha.. hahahaha asek la teringat sane.. teringat sini.. payah giler nk lupa kn.. !!! Dalam payah2 tu pun 6 tahun gak la aku usaha nk idup tanpa egt semua tuh.. and aku berjaya... Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sgt2 lah terseksa.. 2010 ni cam menyatu kn semula lak idup aku dgn kenangan2 tuh.. hnya kerana SEBUAH MIMPI ~ zaaaaassssssssss

Kate org mimpi tu mainan tidur kan.. tp ntah pesal hati rase xsedap and rase xbest sgt bila aku dpt mimpi tuh.. and aku pun mencuba la nasib........... uper nye aku sedang bermain dgn api.. kesilapan yg aku sendiri xleh nk maaf kan.. sendiri buat sendiri tanggung la beb ! padan dgn muka aku.. And skrg semakin hari semakin susah melupakan... menipu diri sendiri kate sudah lupa hnya kerana menjaga hati dia !! eh tidak menjaga hati semua pihak.. abes hati aku sape yg nk jage.. tempeleng kang .. hahahaha

I like this phrase : Setiap orang yg pernah hadir dlm hidup saya, punya tempat tersendiri di hati saya and setiap org pun saya sayang, cuma rasa sayang itu mungkin sudah berbeza.. ~

So mengerti lah bahawa aku masih sayang and rase sayang itu akn ada selama nya dan pada yg terasa and terkecewa.. MAAFkan aku kerna aku juga insan biasa yg x lari dr buat kesilapan... aku cuma susah utk melupakan sbb itu kisah yg pertama.. uwahh ! bermadah mcm hampeh .. blah lah.. Tp siyes ni nk mintak maaf pada dia.. yg bnyk berkorban utk aku selama setahun nie and sabar je dgn segala kerenah and kedegilan ku.. Aku mengerti kepedihan hati and aku akan cube buat yg terbaik juga buat diri dia spy dia juga merasai ape yang ENGKAU rasai and akan lebih lagi.. aku cube perbaiki diri and beri kn aku mase..

Kpd ENGKAU.. jalani kehidupan tu dgn sbaik2 nya and jgn ulangi kesilapan lalu spy tidak menyesal lagi di kemudian hari.. okess ~

Thursday, July 08, 2010

Akhir nya 6 org telah berjaya !!

Entri nie memberitahu 6 dari 8 org adik beradik aku telah berjaya melanjutkan pelajaran dlm bidang masing2.. huh ! cm x percaya jek kn.... tp aku kene gak caya yg aku makin lame makin matured instead of t_a... hahahaha !!!
Rase seronok and bahagia sgt bila dpt tgk adik2 dpt melanj
utkan pelajaran dlm bidang masing-masing... Yela kam
i kan membesar bersama so akan terasa la bila sorg2
keluar dr umah tuh.. and ayah ngn mak la makin lame makin sunyi kt umah..

Selasa 13/07/2010 lepas..baru je sorg la
gi adik lelaki ku menyambung pengajian slps tamat SP
M di Kolej Komuniti Masjid Tanah Melaka.. amik kos Landskap and Pengurusan Nurseri.. Sgt segak dan bergaya adik aku time registration day dia.. mahu tgk ke ??




So ni la adik sy tuh.. name dia Abdur Rahman b Abdollah and name timangan dia aman..hehe ni time sesi pendaftaran aku as a camerawomen.. amik le gmbar tu kenangan... adik aku ni sorg yg easy.. sume org rase senang sgt dgn dia.. mak, ayah, abg, akak, adik2 yg lain mmg xkesah dgn dia.. perangai dia sebijik cm abang aku. xmembantah sket pun... ape org kate sume ek
ot je pastu x bnyk kerenah.. sgt senang utk di jage.. dat y mase dia nk masuk mendftr aritu aku sggp amik cuti.. xkesah potong gaki pun potong la.. jnji aku dpt antar and urus kn pendftaran dia.. rase BEST sgt !!! yg follow same time nie mak ayah and my only abang !


And now it's my turn to take a snap as kenangan di mase akn dtg.. hee ~ merindui seluruh ahli keluarga dan teman2 sesampa
i nye di KUala Lumpur.. haha xd kene mengena kot ngn entri nie.. btw next time aku akn update pasal adik2 aku yg laen lak k.. Utk adik ku AMAN study rajin2 and perolehi ilmu landskap sepenuh nya sbb nnti akk xmo tanam pokok sbb kalo akk yg tanam sume pokok x mnjadi.. akk nk aman yg
cantik kan laman umah akk k ! semoga aman berjaya di dunia dan di akhirat AMInnnnnnn ~!


check it out (^_~)





Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...