Thursday, December 02, 2010

Mengata orang.. Seronok Bukan ??

cube teka ape org lam pic ni kate ? aish ! sungguh tak sopan

" ada aku kesah engkau ada degree k x .. aku pon ada degree.. betul x (tag org) " shout seseorang di fesbuk
komen 1 : eish . jgn berlagak sgt lah ..
komen 2 : ala sy pon ada degree..
komen 3 : berlagak sgt cam dia sorg ada dgree.. budget bagus !!

Sekarang nk tnye kat uols sume.. pernah x dapat hinaan, perlian, cercaan, fitnah and org mengata uols ? Aku berani jamin yg semua org pun penah .. baik camne pun seseorang tu msti penah kene sume nie kan..x kesah la scare langsung or x langsung.. even tak banyak mesti ada sikit .. betol x ?

sakit hati x ?? ishh !! lagi mahu tnye an..mahu nye tak sakit hati..rasa macam Ya Allah kalo lah aku bole sumpah orang mau je aku sumpah dia jadi mesin basuh leh gak letak kt uma aku yg takde mesin basuh ni ha.. hee (aku tak sekejam ni le)

Pagi td masukmasuk je opis bukak fesbuk.. normal la kan tgk dunia luar pastu baru ler ada mood nk wat keje an.. tapi terus elang mood bila bace status seseorang di fesbuk sambil dengan rase penuh bangga cam menang duit RM 10 million meng"tag" pulak seorang yg laen sambil komen romen post spt d atas itu..Wah.. siyes sedih dgn perlakuan mereka and sentap sgt bila senangsenang je meke nk post macam tu even tahu yg meke juga kawan aku di fesbuk..

Uols msti nak tahu an nape status tu buat aku sentap..Ini sume garagara takde increment kat opis lah..keje bertambah gaji takde pulak bertambah..dan hanye kerana statement "aku ada degree kots" seseorang telah menyampaikan kepada yg seseorang yg lain and mengatakan aku ni berlagak la konon nyer bila aku ada degree so aku boley dpt naek gaji.. tapi seseorang yg post kt fesbuk tu sakit hati kots sbb dia pon ada degree tapi xd pulak naek gaji..Lorh ! yg aku ni pun x naek jugak tapi cume tegak kan hak aku je sbg bachelor holder and kalo engkau pn nak naek gaji sendiri jumpe bos sendiri ckp..Xperlu lah nk shout kt fesbuk camtu..

Tapi aku be a professional.. sume perli and katakata tue aku jadikan sbg motivasi..aku jadikan cakapcakap mereka itu utk aku lebih berjaya .. maseh korg !! Lagi aku di cerca lagi aku boleh bukti kan yg aku ada la somebody and sllu org ckp pasal aku .. kira popular la jugak an.. hee.. Lagi dia kata lagi aku tak kesah, lamalama dia yg sakit jiwa..Mane tak nye..dia kate tuh sbb nak buat kita sakit hati an ..tibetibe tgk kita makin okey pulak .. mau x sakit jiwa dia.. hahahaha... :))

Bila tgk camtu ..aku istighfar banyakbanyak pastu terus shout kat google talk "Thank You Allah" bia deorang sume tgk.. lepas tu an bila aku tgk balik wall seseorang yg post status tu td dah delete.. hilang.. lesap .. mybe dia ase malu and takut kot tgk aku cool je bila tau aku shout Allah.. Allah always with us .. percaya la ..

So .. Uols perlu ada semangat camni jugak..buat pekak je ape org nak kata..kita buktikan pada mereka yg kita mampu.. mereka takde takpe.. Allah kan ada dengan kita .. Doa,Usaha,Tawakal .. InsyaAllah .. Jadikan kata orang tu sbg pemangkin utk terus berjaya .. :))

Maka itu, jaga lidah dan awasilah bibir sebab katakata yg melukakan hati akan kekal dalam ingatan seseorang sampai bilabila ..selamat beramal :)

2 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Ms Dreamy said...

Bg aku ko ckp benda y betul dan x salah sama sekali. hanya org y dengki y akan tgk cara ckp ko sbg seorang y berlagak. papepun bagusla sbb dpt bertahan. org2 mcm ni jgn layan. lama2 dia penat ler tuu..huhu..nway salam perkenalan =)

GadisKecil said...

yeay !! tengs ms dreamy sbb sokong aku .. ada jgk org nk bg aku smgt :)
salam blog walking yah !! follow u

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...