Thursday, December 30, 2010

Hukum Karma


Assalamualaikum ! aku xleh bole tido la awak semua :( mata nie dari tdi segar jek .. dah try main lelaplelap dah tapi takleh gak, so ape kate update blog so leh jugak isi mase xleh tido ni an .. hehe :)

So, any story morry ?? huh.. opkos Piala AFF msia menang kan jd isu hangat arini and sbg pembalasan ari jumaat diistiharkan cuti umum and aku bole balik kmpung awal yess ~ Tapi bukan pembalasan nie yg aku nk citer dekat sume lah, ia berkaitan hukum karma ! Kamu sume tau ape tu hukum karma tak ? HUmmm

Dari artikel : Jika kita melakukan kebaikan maka pembalasan nye juge kebaikan dan sebaliknya. Sbg cth kita tanam pokok, sebelum besar kita jage dengan baik and bila dah besar ia akn hasilkan buah so kita bole rasa, betol tak ? Maka if kita nk org buat baik pd kita so we need to do the same thing like what we aspect from other do for us..

Macam kisah hidup aku.. dah bertahun aku hadapinya and now baru aku paham ape itu "hukum karma" yg John always remind bila aku mula buat hal.. Huhu :) Kalo dulu aku sllu jek sedih and sentiasa egt kisah lalu but now org yg penah buat aku sakit and sedih pulak yg hadapi mende yg same.. Kini dia seolaholah elang arah and taktau ape yg dia harus lakukan since dia dah pon ditinggalkan dgn org yg paling dia syg selame nie.. aku bukan nak gelakkan dia or tuding jari pada dia..Tapi Allah itu MAha Adil lagi Maha Mengetahui ape yg terbaik buat kita an..Dulu dia tinggalkan aku yg syg dia sgtsgt tapi now gurl yg dia puja,cinta,syg tu pulak tinggalkan dia demi lelaki laen.. And now keadaan dia same camne aku 8 years agooo..

Mungkin ini juga peringatan bagi aku yg always nakal an, takmo hargai ape yg dah ada di depan mata still jugak mahu mengejar benda yg dah bertahun lepas.. Andai kate Jodoh itu kuat ia tidak akan ke mana.. betul kan ?! Kini aku redha dgn ape yg terjadi dan mengerti percaturan dalam kehidupan.. Andai kita buat baik maka balasan nya baik.. Perempuan yg baik hanya utk lelaki yg baik, am i rite dearrr semua ?

So, ingatlah semua yer kalo nak org lakukan baik terhadap kita, kita kene buat baik dulu.. like me ! (perasan betul lah.. huhu) Tapi paling penting terhadap ibu bapa lah.. If nak anak kita sok jadi baik, kita pon kene la hormat mak dan ayah kita dari sekarang sbb baka yg baik dari benih yang baik !

Terima kasih sudi bace ! dah mula rase mengantuks lah.. selamat malam semua :)

1 orang dah komen, anda bila lagi ?:

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...