Sunday, August 15, 2010

Tragedi 13 Ogos 2010

Mengenangkan ape yg dh belaku
aku jadi sedih..
gelisah and rase sgt fobia !
mengapa ??
sbb jumaat mlm bersamaan 13/08/2010...
3 ramdhan.. aku terjebak dlm 1 tragedi...
dr KL ke shah alam..
dr shah alam ke nilai..
tp x sempat lagi nk smpi ke destinasi..
aku mengalami exciden..
di mane wktu tuh hari hujan ..
jalan licin..
aku nmpk lampu merah.. dh siap2 nk benti kn kereta..
tp entah apesal..
tibe2 dh nk smpi trafic light je ..
break kereta x berfungsi.........
kete aku meluncur laju jek smpi la menghentam
kete mercedes di hadapan..
panic+takut+risau
kete dh kemek..
kete yg aku hentam .. mercedes lak tuh ...
owner kete yg d lggr kuar tnjk kn muka..
aku ... duk lam kete r..
xmo aku kuar deee.
ape yg aku buat tutup telinga..
haha
sbb bila aku geli or takut aku akn tutup telinga...
so aku xkan dgr ape org ckp...
huhu..
tp syukur sgttt... uncle tu x marah sket pn..
he just said "dh jadi kn nk wat cmne.."
fuhhhhh ~ tenang sket aseee...
siyessss mmg aku xlaju pn d wktu tuh...
and aku jgak x salah kn diri aku or condition kereta..
and aku redha.. segala yg jadi adalah ketentuan Illahi..
so aku syukur kami yg ada dlm kete selamat
and xd ape2 kecederaan pun..
Alhamdulillah....
tapi kat cn aku bnyk belajar..
cmne nk urus kn bila hadapi exciden ..
1st thing u should do is :
  • report polis sbb report tu bole bntu kita uat statement if nk claim anythng..
  • contct no person yg d langgar or melanggar..no plat kete pn amik tau.. sbb mase uat report perlu kn sume tuh
  • don't trust any person and don't sign anything kalo ada org dr insurnce co. or mane2 bengkel kete suruh..
  • and jgn byr ape2 pun sbb sblm ape2 msti polis yg akn urus kn..
  • kalo tmpt kejadian dekat dgn umah.. better tell ur parents 1st .. aku wt cmtu.. and jgn uat kputusan sndiri tnpe tnye org yg lebih berpengalaman..
  • kalo nk kene sign ape2 bace dulu term and condition dia okehhh !!
dh itu sume yg aku dh buat utk mlm kejadian..
and now my car at bengkel..
segala nya di urus kn oleh pihak insurance..
kecederaan kereta... remuk bahagian depan.. lampu sume pecah.. bumper pecah..
and uolls nk tau ?? mercedes tu xd ape2 pun.. huhu
and aku tau kete aku lembik. pdhl lggr dia xkuat tp remuk teruk jgk la..
sedihhhhhhhhhhhh sgt !
tgk MY BABY sakit..
msuk wad lak tuh..
xtau la bape lame duk dlm bengkel tuh..
tolong lahh b4 raye ni siap....
sgt mahu mengguna kn kete tuh...
and hope sgt bengkel ni oke dlm mengubati MY BABY
pic yg sempat aku snap aku akn masuk kn later ya !
sbb pic tu ada dlm hp org laen..
HandPhone aku dh JAHANAM...
itu pun jd time awal bulan ritu..
and sbb tu aku dh pakai hp bese2 xd camera..
hahaha..
abes sume nye dh jadi dlm bln yg sme kn..
nk uat cmne..
sob3..
belajar utk redha


notaki : berhati-hati di jalan raya.. egt la org yg tersayang..pesanan dr gadis kecil yg dh cket fobia skrg ni !

2 orang dah komen, anda bila lagi ?:

JULYA said...

laaa...camne la brek tak fungsi pulak. ko blk jauh tak cek kete dulu ke aishah. pape pun alhamdulilah ko tak pape. hehe. rasekan camne takde kete. sgt boring tau tak. langkah jadi pendek balik. huhu

GadisKecil said...

aku xtau la.. sllu aku check.. suddently kn.. nk buat cmne.. smpi skrg aku still xcaye yg aku exciden nie.. menunggu dia keluar amat perit ase nyee..

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...