Tuesday, August 10, 2010

malam pertama ku...best !


Berseorangan.. keluar dr pintu uma then terus turun tangga pastu nek kete .. gaye mcm nk pegi jauh uper2 nye surau yg nk di tuju dekat ajek.. haha.. nak tau kenapa msti naek kete ?? sbb nk tgk ramai ke org yg turun solat terawih mlm nie.. hahaha.. start enjin.. jalan.. lalu depan surau.. elok siap tawaf 1 kali park balik kete kt kotak parking yg same.. haha mmg lawak . aku senyum sorg sbb dh sedia nk jalan kaki pulak g surau yg aku lalu td.. haha

Jalan dan jalan.. smpi simpang.. ok ! mane nk tuju..?? tnye sendiri.. jalan jek r depan.. tp tibe2 nmpk sorg akk nie ngn anak dia masuk simpang kanan.. asal ek ??? ohh tau dah.. ada tangga upe nye kt tepi simpang tuh yg bole nek smpi k surau gune pintu belakang.. haha.. 1 ank tgga...2 ank tgga. 3 ank tgga.. seterusssss nya.. smpi bape ntah ank tgga aku xkira lak.. aku pun smpi la atas dgn akk tuh.. wahhh rindu adik aku babe ! sbb sekeliling aku ramai gile dak2 lelaki kecik.. adik aku xkecik tp kecik dr aku..huhu

Opsss ! apehal lak pintu pagar ni cm x bukak jekk ?? anak dia kate "mak pintu ni x bukak la..." akak tuh toleh kt aku.."ala dik pintu x bukak lagi.. mybe dia xnak budak2 masuk ekot sini kot... " oohh yela kottt aku jwb cmtu...aku pun ekot la akk tuh smpi masuk dlm surau.. . time kasih kakak sbb guide sy smpi ke surau itu.. Alhamdulillah...wah.. sekali kakak tu tnjk kn kprihatinan dia terhadap aku.. dia dh dpt saf solat.. org laen halang aku.. tapii.. tapi.. kakak tuh bitau sume org adik belakang yg comel tuh nk masuk.. huhu (ayt comell tu aku yg add.. haha)

Oke.. nk stat solat dh nie.. ter"bergaduh" lak dgn rakan sebelah.. di sana menunggu di sini menanti aku dtg rapat kn saf .. haha cmno ek ?? okeee skrg soalan : kalo dlm saf ada kosong di tengah sape yg ptut berganjak..?? org kanan or kiri ?? means rapat ke kanan or ke kiri ek ??? mintak pndapat..! tapi td aku cm ase bersalah lak sbb tggi kn suara kt akak sblh aku sbb dia soh aku k kanan.. tp aku nk ke kiri and sblh kiri aku lak ada makcik solat duduk kate nye lutut bru pas operate.. cian2..

Hati x sedap kn.. aku kene mintk maaf dekat kakak yg aku tengking td.. uhuk3.. seb baek la sempat.. aku salam dia b4 balik.. and ckp sori sbb tadi.. wahhh ~ dia senyum la.. hehe.. ok aku dh senang hati.. amalan pertama. smoga di hitung. amin.. Alhamdulillah..

Otw balik umah.. nmpk spasang suami isteri buta di pimpin oleh sorg lelaki bwk mereka jalan balik umah. Alhamdulillahh.. ada yg sudi membantu.. moga Allah lipat ganda kn pahala beliau..hati ku sayu sgt waktu nie. Pengajaran : yg buta pun bole pegi solat.. yg sihat walafiat nie nape xmo pegi .. ?? insaf la yee.. bkn sllu pun.. dlm setahun sebulan jek..

Smpi uma bace Quran.. and selesai semua nye utk malam pertama.. ape sengih2 tuh ?? wah pantang sbut bab nie sume laju je.. ni bkn mlm pertama pengantin yeeee.. ni mlm pertama teraweehh.. huhu.. dh2 esok g teraweh yee..

notaki : sy mahu bersahur dgn masakan mak saya.. pleeezzz ! terbang kn la ke sini.. sy mahu kn nyee.. sob3..


3 orang dah komen, anda bila lagi ?:

aisHa 'S' said...

Selamat berpuasa..
:D

GadisKecil said...

aisha> slmt berpuasa and mengerjakn ibadah juga...

aisHa 'S' said...

Berbuka sesama..?
heee..
boleh ajer...

Pasal nuffnang tu memang kena register...
IC..?
da lupa la..tp yg mana ptut tu mmg sy isi jer...

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...