Saturday, September 26, 2009

keNanGan TeRiNdaH

kepenatan....keletihan...
arini nk kate plan x jgk..cume tergerak hati nk berjalan raye...hakhak !!
Huda yg tibe2 je ajak aku g nilai umah Si FIZi...alih2 cancel last minute sbb nye ayah nye FIZi xd kat umah..so kami xdpt nk g beraya.. hehe.. pastu kebetulan pulak adik aku nk blk nilai.. so aku dgn segera mengoffer diri.. Serius !! penat jgk drive wlupun xd la jauh mane pun.. huhu.. so nk dijadikan cerita after antar adik aku.. kami patah blk seremban.. Plan TERJAH !!! x disangka2.. Alan Mali merangkap "ketua tingkatan" mse tyme sekolah menengah dulu tibe ada pulak umah dia.. hehe terasa seronok benar sbb dia ada umah and kami bole beraya.. abes aku angkut semua teman2 aku.. HAzwan, ZuHair.. hehe.. adik aku pun aku angkut skali.. kalo xwat cam gini alamat nye xjumpe la deorg semua.. hihi.. Bagus kan aku ??! merapatkan hubungan silaturrahim sesame manusia.. hehe.. nk dijadikan cerita smpi j umah alan.. mkn MEE HOOn.. borak2... bahan2 kawan.. dh sakit perut gelak .. kami gerak g umah zuhair pulak.. wewit ~~! cantik2 umah deorg tau.. jeles r nengok.. umah aku bese je.. umah deorg sume cntik2.. erm tggu la nnti bila aku dh gaji besar sket.. akn ku hias umah ku ini mcm istana !! Angan2 itu penting..

Wah !! Bila jmpe kwn lame mcm2 yg nk diborak kan.. ungkit kisah2 lama.. kene2 kan member.. ada yg dh jadi Cikgu.. Ada yg tech TNB (bole la bil letrik free kan?? ) ada pulak yg keje KTM pasni nek train free j la.. Dasyat2 sahabat aku.. good2 sume dh sme2 berjaya.. aku happy utk mereka juga.. tp itu la..bila sume dh besar2. nk jmpe mmg la payah kn.. umah je dekat tp still payah nk ketemu.. hihi.. bese la dh besar2.. mcm tggjwb ada kn.. ape2 pun sume dh selamat and berjaya.. smoga semua teman2 succes sllu.. wish u all d best !!

Thursday, September 24, 2009

JUARA hati KU

Bercerita tentang dia... aku tersenyum.. aku ketawa riang.. dia lah JUARA hati ku...
Sepanjang perkenalan ini.. dia xpernah pun memarahi aku melainkan aku ada buat salah..itu pun dia xkan marah lame just bg nasihat and pastu kata jgn ulangi kesilapan yg sama... Alhamdulillah.. kehadiran dia benar2 buat diri ku bahagia..
dia seorang yg sgt cemburu..tp cemburu nya xlama..
dia seorang yg sgt caring.. smpi kdg2 aku pun boleh jadi rimas..
dia seorang yg penyayang.. serius lovely gilak..
dia xsuka marah aku sbb dia tahu aku ni kan sensitif..
setiap kali aku perlukan dia.. dia sentiasa ada di sisi..
aku bahagia sgt.. xkira masa dan waktu...
ketika dia tido..aku call pasti dia akan bangun..
hurm..tapi kalo dh ngntuk sgt tu xd makne nye.. hakhak !!
then bila aku perlukan somebody nk kongsi happy and sedih dia ada je..
kalo aku dh happy dia akn happy kn lagi..
kalo aku sedih pulak dia akan biarkan aku nangis dulu then after tu dia akn pujuk aku
sepanjang aku kenal dia aku nangis msti xlame sbb dia pndi amik hati aku..
buat aku tersenyum..
aku kan garang !! kecian dia sbb selalu je kene marah ngn aku.
tapi bila aku mintak maaf ngn dia ..
dia sllu kata jgn rasa serba salah.. kdg2 kan..
walupun tu bkn salah tapi aku tetap salah kn dia..
dia akan accept je kemarahan aku tu jnji aku tenang and lega.
kesian dia sgt2.. dia xpernah nk bls balik ape yg aku dh buat kt dia..
dia kata dia syg kn aku sgt2.. aku pun syg dia sgt2..
and mmg aku nmpk yg dia syg kn aku sgt2..
Ya Allah Engkau panjangkan lah perhubungan ini..
semoga ia menjadi hubungan yg diberkati..
jauhkan kami dari perkara2 yg tidak baik..
satukan hati kami selama nye..
jadikan cinta kami cinta yg Engkau redhai..
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.....

Wednesday, September 23, 2009

HiDuP SeORaNG PeraNtaU

Beberapa bulan telah pun berlalu... kehidupan kini semakin semakin baik walaupun kdg2 ada je dugaan yg dtg menimpa.. namun aku tetap kuat menghadapi nye.. Alhamdulillah ~!!
Setelah sekian lame aku x mengupdate blog nie.. sepi je.. Mungkin2 teman2 yg selalu singgah dia blog nie merase kn kesunyian nye.. (korg dh xd bahan nk kene kn aku) ..Ini semua disebabkan kesibukan rutin harian and hubungan dgn internet terputus pulak..name je dh keje.. Internet kt ofis aku kene block la pulak..yg dpt hanya la YM semata-mata... Bosan x terkata la aku kn..terpakse berpuasa dari ON9..hahaha !!!

Puasa dh selesai.. aku just nk kata yg puasa kali nie amat la berbeza puasa2 yg laen sbb nye aku terpaksa sahur sendiri.. buka sendiri... semua pun sorg2.. name je ada housemate kt umah sewa tu tp batang idung dia xpenah aku nmpk..ermm... entah mane dia pegi aku pun xtau..huhu.. ape2 pun dh nk masuk 2 bulan aku duk umah tu.. baru nk rase ada osmate laen.. akk tu nk pindah la pulak.. at last aku sorg la blik raye nie.. hurm~!!

So skrg mau cita pasal persiapan raye pulak.. memandang kn 3 mggun b4 raya aku xberkesempatan nk blik..jd nye aku stay la kat KL..mmg terasa la perantauan nye kn..HIhi..sedih jgk sbnr nye jauh dr family..persiapan raye sllu sme2 ngn family..tp kali nie aku setle kn sendiri..aduyai ~! Nak dijadikan cite.. 1 week b4 raye aku kuar bershopping baju raye kat Jalan TAR..aduh..nyesal aku ke sana..ramai org pastu yg aku pulak nk glamour g lah pakai heels la pulak maun nye kaki aku lenguh2.. Nak tau sape teman aku shopping?? Hehe.. mestila JUARA hati aku..dia la yg teman aku.. aku mengamuk dia diam je.. sket pun x bising2.. hehe.. pastu dia la yg BELANJA baju raye aku...hehe.. thank Dearie~!
cantik baju dia beli kan..aku yg dah putih mate nengok sale sane sini kat SOGO dia layan je.. kebetulan hari tu aku xbape nk chat la pulak.. perut ni tyme aku nk shooping la dia meragam.. gara2 mkn free mlm b4 tu.. hehe... nak xnak terpakse balik awl and lupa kn sume sale2 tue.. adess !!

And tyme last day keje lg 1 ari j nk raye.. punya la excited aku nk blk ..serius byk gilak kueh raye aku beli.. ngn baju raye..hand bag raye lg.. huh ~~ umah aku pulak bertingkat2.. cian osmate baru aku kene tlg bwk kn brf turun ke kete.. thank kak SITi..hehe.. Mlm tu jln xjem Alhmdulillah..aku tnye sume org kate jem.. tp x pun.. Traffic bergerak lancar aku dh dgr dah laporan traffic b4 gerak.. wewit ~!! So aku smpi tepat jam 11 mlm.. Seronok nye.. dpt jumpe ayah bonda serta keluarga.. hehe...

And pagi raye.. kami sembahyang raye kt taman dulu pastu blk kmpung pilah then melaka..serius meriah nyes raye kali nie sbb nye aku dh abes study pastu dh keje.. And kene la bg DUET RAYE !! mmg semua la dok hulur tgn kat aku kn.. mintak wet raye.. hahaha.. nseb la aku bole lg berlakon comel.. kecik lg nie.. hehe.. and now aku dh pun ada kt umah.. nk berjalan raye tp tu la.. xd kawan..sume dh keje semula..aku je cuti sminggu nie.. haha !!

Lastly... nk ucap kn selamat hari raya aidilifitri maaf zahir batin kepada semua masyarakat muslim dan muslimat.. semoga raye kali nie lebih bermakna.. insyaAllah..

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...