Thursday, July 30, 2009

Sebulan sudah

Olaa~!


arini adala hari terakhir aku keje di Pusat Kaunseling & Bimbingan Diri.. After 1 month aku keje kt sini akhir nya aku terpaksa tggl kn jugak ofis nie.. sbb nya sume dh tau kn aku dh dpt offer keje.. Next week aku mula keje kt kepong.. hoho.. Rasa takut pun ada jgk nie sbb nya aku blum pernah lagi keje under company betul2.. sume keje yg aku penah buat pun sume ngn org yg aku kenal.. hihi.. so aku keje pun bese j la.. kali nie la kot baru nk betol2 sket.. Sabtu aku kn pindah umah.. so sad.. sbb after this dh jauh blik ngn family.. manja kan aku?? haha itula aku yg sebenar nya.. Keras luaran je.. Dalaman lembut siot.. hihi... So gaji dh dapat.. Alhamdulillah~! pasni kene pikir hutang mana yg nk kene setle dulu.. sbb nya aku byk hutag nk kene setle kn nie.. aduyai !!


Semalam.. pertengkaran kecil berlaku antara aku ngn adik2 aku.. erm.. aku ni sensitif.. sket kene marah.. dh sedih.. pastu ape lagi bwk diri la.. nk lepas geram xtau kt sape.. lepas la kt si dia.. erm.. xpasal2 dia kene dgr aku terjerit2.. tp tulah dia.. diam je.. dgr je smpi la aku abes membebel.. mmg la.. dia cukup sabar ngn perangai aku.. dah dgr aku bebel dia bole lagi tlg cool kn aku.. pastu bg nasihat pulak.. yg paling aku suka.. idea penyelesaian dia sllu nya mesti sama ngn aku.. sllu la kn.. bila aku ada msalah aku akn pikir kn solution nya.. tapi tu la.. aku pening.. pastu bila aku cita je ngn dia.. dia pun bg solution yg sama ngn ape yg aku pikir.. and kdg2 tu lebih dr tu dia bole setle kn.. itu yg buat aku tabik spring ngn dia.. hehe.. thank yea sbb tlg sy smlm.. hope everything will be setle according to our plan ... lalala!


So.. mlm nie aku nk mula packing barang.. nk bwak ape yea?? ala.. disebabkan umah yg bakal aku tggl nnti byk tingkat nyes... hehe so mals nk bwk barang byk2.. nmpk gaya nya aku kene la tido beralas kn toto.. huhu sedih nie.. mcm byk je barang nk kemas nie.. eh buku account nk kene bwk ke x ek?? huhu.. kene study account blik nie.. sbb nya serius aku lupa.. padahal bru bape bulan.. tula.. padan muka.. study utk exam sape soh.. mak dh pesan !! haha..


Ermmmm.. pasni aku akan jarang on9.. sbb nya kat sana xd tenet.. bertambah bosan la den kat sana nnti.. aduyai ~! blog nie gaya nya sebulan sekali lah kot update nyes... erm.. amat la tidak seronok jika anda tidak boleh surfing kn..?? tp xpe.. Ada sesuatu yg bole menghilangkan bosan... hehe.. ckp banyak2 byr kurang... so ok la tu... xd bosan lagi nnti... hehe..

That all for today.. wish me all the Best k !!
Thank.. kamsahamida...

Monday, July 27, 2009

Nak duk Jauh Pasni...

Arini aku xd mood tol nk g keje..
sbb ape aku pun xtau..
mgkin sebab dh bosan kot..
lagi pun nex week aku dh xkeje kt sini lagi..
warghhh... sakit nya bila duet xd..
aku sedang mengalami nya sekarang ini..
apelah nasib diri nie...
duet xd..
hutang pulak dh berlambak..
akibat xd duet aku terpaksa meminjam dr adik beradik..
pastu confirm la kene gntikan..
serius dlm wallet aku xd duet langsung..
aish !! teramat la sedih.. and skrg ni pulak hp x bertopup..
line lak kene bar.. amat la susah bg aku utk berhubung..
agak2 la kan.. smpi bila kah akan begini??
erm.. 1 thing yg aku sedang pikir kan skrg adalah...
aku akn move to kepong nex week~!
so aku akan mula kan life baru sbg pekerja and menjalani hidup sendirian di sana nnti
mmgla hasrat hati konon nya nk keje jauh..
nk berdikari.. tapi bila aku dpt gilak punya jauh..
aku mcm rasa xsggp pulak.. nk berjauhan dgn family aku..
aish !! mcm mana agak nya life aku nnt ek??
aku dpt bayangkan yg aku akan rasa sedih je masa tu..
yela.. sume pun sorg2.. mkn sorg.. minum sorg..
g keje sorg.. g mana2 pun sorg.. aduyai ~


Bila aku kenangkan mak ngn ayah... aku rasa berat giler hati ni nk pindah duk sna..
mak ngn ayah masih perlukan aku.. aku tau tu.. deorg pun sbnr nya berat hati nk lepaskan kan aku..
tp nk uat cmne.. aku dh dpt keje kata sana.. erm.. sedih nie..
smlm aku dh rasai perasaan nie masa aku g tgk umah sewa yg bakal aku duduk nex week...
huh ! xdpt aku bayang kan mcm mana la kehidupan aku kt sana nnti.. mgkin kah aku akn selesa dgn suasana yg sebegitu? entah lah.. apelah nasib kan.. Aku mmg xdpt nk express ape yg aku rasa skrg nie.. sbb nya aku sendiri pun mmg dalam kesedihan yg terlampau..


Aku mengadu ngn dia semalam.. aku sedih sbb xlama lagi aku akn jauh semula dgn family aku.. dia mmg risau la sbb pikirkan aku yg tgh bersedih nie.. and dia kata dia akan teman kn aku masa aku kat sana nnti.. aku tau dia mmg akan buat mcm tu.. tp aku la kesian tgk dia.. yela jauh la tmpt aku dgn tempat dia.. aku risau kn dia jugak.. Xkan lah hari2 nk ke tempat aku. mesti dia akan penat and kalo ape2 terjadi aku jugak yg risau nnti.. tu yg ak halang dia berkali-kali.. tp nk uat cmne.. dia lagi keras kepala.. so aku ikot kn jela.. thank sgt kat dia sbb always amik berat pasal aku...

So.. aku dh dapat keje.. aku pun dh dapat umah.. and nex week aku akan pindah kepong.. semoga kehidupan aku di sana akn berjalan lancar and selamat je semua nya.. aku sentiasa berdoa agar rezeki aku lebih mudah dan di berkati.. amin...

Thursday, July 23, 2009

Jalan-Jalan Cari Kerja 2

So...hari jumaat..hari sabtu..hari ahad..hari isnin..then ari selasa..
hari yang membawa seribu satu harapan pada aku..
akhir nya aku di offer kerja..
jiwa aku bergegar kerana aku terasa amat la seronok ~!

Pagi selasa...

Aku pegi kerja cm biasa kt pejabat belia sementara aku tu.. and aku buat la ape2 yg patut spy xd la aku ni dikatakan mkn gaji buta.. tgh kemas2..ada 1 panggilan masuk..hp celcom tu menandakan ada job sebab nya suma application aku letak no celcom aku.. hehe.. so aku akn tahu la bila ada job k x.. then mmg benar panggilan itu dr 2nd company yg aku g interview aritu..so teramat lah happy sbb aku diterima sbg staff di situ dgn gaji.... rahsia~ hehe



After dpt je aku kata la aku nk confirmkan nnti tapi masa tu hati aku dah mula berbunga-bunga sbb aku dpt keje and keje tu membolehkan aku berulang alik dr seremban sbb kat KL je and mudah public transport. and tmpt tu dekat ngn si dia..wewit~! sedang asyik aku keseronokan.. Mr Sam call me back and he told me that i will be transfer to kepong atas reason nk soh aku lebih byk belajar.. aduyai !! semangat aku jatuh..dh kurang happiness di situ..=( aku tnye jgk xleh ke kalo aku duk area maharajalela tu j?? mmg xleh sbb dia nk jgk aku kt kepong tu.. then aku tnye ayah cmne..aku tnye juga pada si dia mcm mana.. so ayah and si dia kata "ok..accept jer job tu dulu".. so aku confirm kn dgn Mr Sam.. yg aku accept.. hurmmm.... but i'm happy sbb ayah ok si dia pun ok.. hehe



Alamak..my phone ringing again la.. dlm hati mcm kenal ini no lah.. haish!! jgn kata yg kat damansara itu aku dapat juga.. haha.. angkat phone suara chinese gurl dr itu co.. hoho "Ur acceptable to working in our company" serius beb aku ckp hati aku masa tu seakan tidak percaya rezeki itu dtg mencurah2.. Alhamdulillah.. so aku still kata aku akn confirm kn later.. padahal aku dh accept keje yg kt kepong tu..xpe2..masih ada masa nk cancel kn.. ada hati tu..huhu



Of course aku akn tnye ayah and si dia.. Ayah penting dlm membuat keputusan utk aku sbb ayah mmg sumber inspirasi aku.. ikut cakap ayah mmg sllu berjaya.. InsyaAllah.. So aku pun try la nego ngn salary yg deorg bole bg..so skrg ni decision base on salary la.. hehe kata ayah mana yg offer tggi kita accept.. nego punya nego.. ari rabu dh buat keputusan.. akhir nya~

Pagi rabu...

Kepong give me above than damansara.. so korg pun tahu kn aku pilih mana.. hehe pagi tu aku terus confirm kn dgn kepong aku accept and tyme lunch hour tu staff damansara call nk wt confirmkan either aku nk ke x job yg deorg offer tu.. wah~! teramat lah sedih sbb nya aku terpaksa say no kat mereka.. aku nie mmg x reti nk say NO tau and sbb aku jenis xsuka tgk org hampa dgn keputusan yg aku buat tu.. tp nak wat cana kn.. itu adalah kos lepas..nk xnak aku terpaksa lepaskan jugak.. hihi.. sori yea warga ofis at damansara..


And Khamis..

Ditemani ayah and my cousin sbb kali nie si dia sdg berkerja so xdpt la nk ekot kn..haha.. mesti dia sedih sbb xdpt nk teman aku.. kan..kan.. hehe.. aku ke kepong sbb nk amik offer letter and cari umah sewa.. so after sign je letter tu private and confidential lagi.. aku pun confirm la sudah menjadi pekerja kat sana.. and i will work there next month on 3th August 2009.. selamat menjadi pekerja yg berwibawa.. wewit~!



tulisan korea ini adalah hasil tulisan tgn si dia..sape tau maksud sila diam shuttt~!

Jalan-Jalan Cari Kerja 1

Berkat kesabaran dan dorongan
ahli keluarga yg tersayang dan si dia yg terchenta~!
akhir nya aku dah pun mendapat kerja...
hehe..murah tol rezeki.. sekali datang berlambak2..
memang xsangka lah..smpi nk buat keputusan pun aku mcm xsmpi ati..huhu..
.....cerita di sebalik cerita.....

Minggu lepas..aku dpt panggilan utk g interview.. huh~! Post acc assistant at Damansara..
Pergh..dlm ati aku jauh nya..tp mmg best sbb position tu relate ngn my studies..so aku amik keputusan accept interview tu.. tapi aku xtau jalan ke sana..=( so aku pun contact lah yg terchenta..aku tnye dia cmne nk ke sana..dia punyalah excited nk g survey tempat tu..so aku leave kn sume hal cari mencari ni kat dia sbb aku tau dia mmg expert kt dlm hal jln menjalan nie..hihi~


So hari yg di nanti tiba, ari selasa..disebabkan my father xdpt nk antar g interview..so si dia secara sukarela menemani aku.. mmg sgt kesian kt dia kene dtg sbn by train akibat aku xtau jln nk ke rumah dia..padahal nk ke tmpt interview tu lalu j umah dia..haha (aku tau after dh lalu umah dia tyme otw tu) so kami gerak dr seremban and singgah sebentar at shah alam nk jmpe sumbody..nk amik brg and konon nya nk jmpe kwn2.. tp sbb kn takot lmbt so after dat kami terus gerak g damansara.. berbekalkan peta yg di email oleh company tu..kami teruskn perjalanan..aku drive sbb aku nk hafal jalan..and si dia sbg pemandu pelancong aku..hehe~


Mula-mula kami egt mcm dh tersesat..aku dh mula gelabah..tp si dia.. cool je beb~!! dia yg tenang kn aku..and cari punya cari..haa...Dah jumpa !! pandai nya dia cari jalan..and aku mmg kagum ngn si dia..sgt tenang and teramat la penyabar..weee~ dah smpi cri parking pastu gerak g ofis..perghh!! masa ni la hati aku nk berdebor..tyme otw ke situ xd lak..relax je rasa nya..dh dekat kt pintu ofis tu rasa seram semacam je..haha.. smpi tyme aku kene panggil masuk..ada sorg chinese soh isi form and jwb soalan acc..aduyai~


Mmg la aku xegt..mana xnya kene wt document acc serius aku lupa..so berbekal kn ilmu di dada aku jwb j la mana yg aku tau..haha..so after 30 min aku submit..hihi..and masuk la women yg bersuit biru..muka mmg garang..makin cuak la aku tgk deorg..masuk je kenal kn diri and stat la sesi tanya dan jawab... aku jwb dgn yakin sekali smpilah tamat sesi itu and aku perkataan aku paling suka dgr "ur short listed in this position" Alhamdulillah.. makna nya peluang aku nk dpt tu tinggi la kn.. hehe..


Akan tetapi..masa otw nk ke damansara tu kan...aku dpt 1 lg pggln interview..wewit~! amat la seronok sbb aku dpt lgi pggln.. so aku accept je interview tu atas nasihat si dia yg terchenta.


So nak dijadi kan cerita interview kali nie pun aku g ngn si dia tapi kali nie kami naek public transport je..sbb tmpt tu dekat ngn monorial station..jalan punya jalan..naik turun naik turun train kami sampai and serius awl gler so kami pun lepak la kat kedai mamak yg berdekatan..teramat bosan sbb kene tggu 1 jam..padan muka sape soh smpi awl..huhu~~


After 1 hour.. masuk ofis and di interview..si dia yg setia menemani tggu di luar smbil berdebar..haha padahal aku yg berdebar so kali nie pun 2 org interviewer..sorg gurl and sorg guy..sgt la ok and mereka kabarkan berita gembira.. "i like ur personality" so "i will keep in touch wif u" kata mereka lg.. ngee~ so mungkin ini juga ada peluang buat diri aku.. InsyaAllah..


So bermula jumaat lalu..aku terus menunggu panggilan dr mereka dgn penuh harapan.. semoga harapan aku di makbulkan..

Tuesday, July 21, 2009

apesal?

kenapa ini semua terjadi????????????????????
aku mulai rasa "down"
aku mulai takut..
aku mulai rasa diri ini tidak berguna lagi...
aku tidak dapat jadi yang terbaik..
aku bukan la org yg paling tinggi di hati kamu...
aku hanya la insan biasa yg tidak ada ape2 pun kelebihan..
aku tidak mampu jadi sperti yang kamu ingin kan..
kerana diri aku adalah aku..
aku tetap aku..
yg tidak mungkin akan berubah..
aku ingin menjadi yang terbaik..
tp ape yang terbaik di pandangan mata kamu aku tidak dapat lakukan....!!!!!!!!!!!!!
aku benci akan perasaan ini..
aku betol2 down sekarang nie...

Monday, July 20, 2009

jangan pernah berubah

bila aku kesepian anda semua entah elang ke mana..
ketika aku perlu kn anda semua..
anda tiada di sisi aku..
aku benar-benar kesepian ketika itu..
hanya yang aku mmpu lakukan..
adalah.. tangisi nasib sendiri..
sbb aku ingat aku benar-benar kesepian..
tetapi bila kesepian itu telah berlalu pergi..
dan dengan kehadiran KAMU..
kegirangan saja yg singgah di hati..
jiwa aku tidak lagi kosong.
setiap waktu aku rasa ada seseorang di sisi..
aku mulai rasa ape yg org laen rasa..
aku happy..aku ceria..aku bahagia...
akan tetapi..
ketika ini la terlalu byk dugaan yg dtg..
anda-anda yg pernah muncul dlm hidup aku sebelum ini..
dtg semula setelah sekian lama anda semua tggl kan aku..
dlm kesepian dan kesedihan..
anda semua dtg dgn membawa harapan..
harapan yg buat aku rasa serba salah..
anda semua buat aku rasa sedih dan keliru..
anda semua smpi kan hasrat hati anda..
yg mana dulu aku pernah smpi kan hasrat hati aku pada anda semua..
tapi ketika itu anda semua buat aku seperti org yg tiada perasaan..
hanya yg anda tahu..
aku ada harapan yg anda semua xdpt nk tunai kan..
kini anda semua pula dtg dgn mengharap sesuatu dari aku..
mengapa ini semua ini terjadi??
bila aku ada kamu??
terlalu byk dugaan yg dtg..
maafkan aku..sbb selalu buat kamu risau..
buat kamu rasa takot..
buat kamu rasa tidak yakin dgn aku..
aku sendiri tidak tahu semua ini akan terjadi..
dulu aku yg mengharap...
tapi kini mereka mengharap pada aku..
aku mohon maaf pada anda-anda semua..
kini dalam hati aku ada kamu..
kamu yg sentiasa ada dgn aku tidak kira bila masa pun..
yg sentiasa memahami aku..
yg sentiasa membantu aku..
yg sentiasa sayang aku..
kamu berikan lah aku keyakinan bahawa kamu adalah yg terbaik buat aku..
supaya aku yakin dgn ada nya kamu..
aku tidak akan kesepian lagi..
aku tidak sedih lagi..
aku tidak keseorangan lagi..
yakin kan la aku..
please~!!

Friday, July 17, 2009

hati ini..buat kamu

andai kamu boleh tahu akan isi hati aku skrg ini...
aku akan biar kan kamu terus membaca nya..
agar kamu tahu dan faham akan isi hati aku ini...
aku tidak mahu kamu terus terluka..
aku tidak mahu kamu terus bersedih hanya kerana diri aku..
segala nya kerana diri aku..
aku tahu kamu sakit..
aku tahu kamu terluka..
tp kamu pendam kan saja..
sbb kamu mahu aku gembira..
biar la kamu sakit tp aku gembira..
tapi.....................
itu tidak adil bg diri kamu..
aku tidak beri kamu kegembiraan..
sedangkan aku gembira di sini..
kamu pula terluka di sana..
aku mahu kita sama-sama gembira..
jgn ada sedikit pun terluka..
jika kamu gembira aku juga gembira..
aku tidak mahu lihat kamu terluka sayang..
sbb aku sayang akan kamu...
aku mahu kamu gembira seperti mana aku juga gembira..
maafkan aku buat kamu jd terluka..
aku tidak tahu cara yg terbaik utk kamu..
aku penting kan diri..
aku tidak tahu jaga hati kamu..
yg aku tahu aku mahu kamu jaga hati aku..
aku sgt tidak adil kan..
maafkan aku..
kamu muncul dalam hidup aku..
bila aku benar2 perlukan kamu..
kamu sentiasa ada di sisi aku..
tidak kira dlm apa jua keadaan pun...
kamu benar2 amik berat akan diri aku..
tp aku sedikit pun tidak lakukan yg sama buat kamu..
malahan aku buat kamu rasa tidak dihargai langsung..
kamu terluka..tp kamu diam kan saja..
Ya Allah bantu la aku..
tunjukkan aku jln yang terbaik buat kami..
beri kan kami kekuatan utk lalui semua ini..

Sunday, July 12, 2009

kegirangan yg singgah di hati


semua picture nie adalah sebahgian dr program yg pernah aku join.. terlalu byk gmbr kalo nk di upload kat sini.. nie pun pilih smpi rambang mata.. wiwit~!.. mmg rindu giler nk join prog mcm nie lagi.. sgt happy and sgt xbole nk diliupakan..teramat la sweet utk di ingati smpi bila2.. love + miss u all ~!
next time aku msuk kn gambar program yg terbaru aku join k..
i miss all the moment !!


Saturday, July 11, 2009

Pergilah Sepi

Today is saturday..
aku bangun pagi mcm biasa since aku dah terbiasa bgn pagi skrg nie..
hehe.. bila keje baru la ada displin sket..
actually mmg dah set today nk kemas rumah..
so dgn penuh semangat aku pun berkemas lah dari 1 bilik ke 1 bilik..
rumah ada 6 bilik so mmg sume bilik lah aku kemas kn..
haha..adalah dlm 3 jam lebih kot aku berkemas..
abes sume sudut aku kemas...
haha..after setle sume aku terus on kn my lappy..
on9 ape2 yg patut.. and pastu baru aku mandi..
pastu around kol 1 aku siap2 nk g antar someone g seremban..
kwn adik aku yg dh menetap kt umah ktorg lebih 3 mggu jgk la..
weh..dia org kedah.. comel and kaya dgn budi bahasa..hehe..
saje je dok promote nie..wee~!

and lastly aku nk bitau yg aku nk tukar nama blog nie..
dari KESEPIAN ------> PERGILAH SEPI....
yea~~! mmg aku nk sgt sepi itu pergi..
and bila kegirangan singgah di hati.. maka
kesepian itu berlalu pergi..
Alhamdulillah.. and aku sentiasa doa kn..
yg kegirangan itu tidak hanya ketika ini..
tapi buat selama-lama nya...
Amin...

Friday, July 10, 2009

from my heart...

Aku telah mula di uji sekarang nie...
Bila mana aku mula percaya...
Seseorang tu akn mengambil kesempatan
Dgn kepercayaan yg telah aku beri kan..
Sbb nya aku dh mula percaya kn dia..
So dia dah tahu aku mcm mana..
sayang aku mcm mana..
perangai aku mcm mana..
aku cuma ingin tahu keikhlasan yg di beri adakah benar2 dr hati??
atau pun hnya permainan hati??
aku mulai binggung..
aku tangisi nasib aku sendiri...
adakah hal itu akan terjadi lg??
....................................................................
aku ingin kamu..
sayangi aku dgn seikhlas hati kamu..
andai kamu benar..
kamu sggp terima ape saja..
aku ingin kan kamu..
sayangi diri kamu dan agama kamu..
aku tidak hnya mahu kamu jage hubungan kita..
bah kan..
kamu jaga hubungan kamu dgn pencipta kamu..
sbb DIA tahu akn segala nya...
aku tidak mahu kamu menipu aku..
hnya kerana kamu takut aku memarahi kamu..
aku mahu kamu laku kan semua itu atas kerelaan kamu sendiri...
aku bkn sesiapa..
aku hnya insan biasa..
yg tiada ape pun kelebihan..
jadi aku mahu kamu tahu..
aku syg kamu hnya kerana NYA..
maafkan aku..
jika ini buat kamu berkecil hati..
tp ini la diri aku..
ini la cara hidup aku..
aku xreti nk smpikan pada kamu..
jadi aku hnya smpi kn di sini..
semoga kamu mengerti maksud aku..
sekian kali nya buat kamu..

Thursday, July 09, 2009

today begin..

selamat hari khamis semua !!
arini aku g ofis.. and before g ofis aku shake ~!
bkn shake badan tau.. tp shake utk kesihatan..
ok.. mmg mula2 minum tue serius xsedap..
sbb mcm bese la bila makanan kesihatan nie..
sllu nya mmg xsedap..
tp sbb nk bagi sihat kn..
aku try jugak paksa diri nk minum..
Alhamdulillah.. beres jugak 1 shake cup !!
aku berbangga.. and now i feel it.. sedap and aku nk lgi bole?? hehe
Perisa chocolate..and ada byk lagi flavour..
Korg nk tau ni product ape?
Haa.. nie la bisnes yg aku nk join tu..
HERBALIFE.. how to lose weight?? ask me how!!
aku sndri dh pegi training product nie and...
mmg sgt kagum dgn testimoni yg ada..
majority yg dh cuba this kind of product amat la berpuas hati dgn result nya..
yg berat nya berkilo2.. bole turun berkilo2 jugak..
hnya dgn Herbalife.. serius korg.. yg x ensem bole jd ensem..
yg kurus bole jd gemuk.. yg gemuk bole jd kurus.. huuhu..
aku sndiri lihat mereka.. and mereka sgt seronok dgn perubahan itu..
so aku pun nk jd spt mereka..
and today i take it !!
insyaAllah.. kalo di izin kn ALLAH.. aku bole sihat spt mereka juga.. amin

so if ok... pasni aku leh promote kt org laen and teman2 aku..
aku pun nk tolong mereka.. kalo bole nk semua org sihat.. hehe
InsyaAllah..kita hnya mampu berusaha.. Allah yg tentu kn segala nya..


weh2.. tgh2 aku taip nie.. ada org call utk interview..
semoga ini dapat membantu.. insyaAllah.. amin..

Wednesday, July 08, 2009

sakit belakang..minum susu

Arini.. pagi yg kelam kabut... bangun lmbt..
actually dh bgn solat subuh..tp tertido..
mgkin sbb aku xlena tido mlm td..
aku alami "sakit belakang"..
sakit sgt smpi kan nk tido pun xleh..
at last aku mengiring je tido smlm..mmg xselesa lah..
tu yg bgn pagi pun mamai2 then tertido balik...
sedar2 dah jam 8.30 a.m.
adik aku tnya aku xg keje ke??
ermmmm... pe lagi mmg kelam kabut la aku tyme tu..huhu

Sebenar nya sakit belakang tu akibat aku jatuh pengsan kt hospital 2 ari lepas..
time aku g melawat school mate aku xciden..
aku pun xtau knp and bagaimana aku bole pengsan time tu..
mula nya elok je diri.. pastu aku dh rasa laen mcm..
pandangan aku jdi kabur and tibe2 "black out" ..
aku rebah and belakang aku terhentak kt besi katil kt hospital tu..
tau je aku dh terlentang and masa tu mata terpejam telinga mendengar..
mmg masa tu aku rasa mcm mati hidup kembali pun ye jgk..
sbb nya ini la 1st time aku pengsan..
and korg tau x..after aku tersedar tu bdn aku kebas and menggigil..
mmg malu giler ~
sume org and pesakit kt wad tu tgk aku..
melawat org sakit aku yg jatuh sakit..hahaha...
ada doctor kat situ dtg kt aku..
upe nya aku pengsan sbb aku xd tenaga akibat x makan..
yelah kot..last aku mkn aritu jam 10 a.m.
tp b4 this xmkn 1 ari xpenah pulak pengsan..
tp kalo nk kene tu kene jgk kn..
MALU sangat.. sbb mak kwn aku yg xciden tu bancuh kn air milo and bg aku roti yg sepatut nya sume tu utk kwn aku yg xciden tu..tp aku lak yg dapt.. sori ye burn ~~!
hehe..pengalaman yg pling xdpt dilupakan.. sume org kt wad tu pndg aku pastu senyum2..ish2..
aku bukan berlakon ok !! (sbb aku rasa deorg egt aku maen2 pengsan..)

Sori ye kt kamu sbb buat kamu risau..and thank kat adik kamu yg bagi nasihat itu dan ini..
kamu semua mmg baik..terlalu mengambil berat and sntiasa ada dgn aku...
and utk pengetahuan kamu..
pagi nie aku bersarapan dgn SUSU...mmg xcaye..
sbb dh bertahun2 aku xsentuh susu..tp sbb kn ape yg kamu bitau aku smlm..
aku mula kn minum susu wlupun mmg xsedap lgsung susu tu !!
aku benci minum susu...!!
and kamu WAJIB tunai kn janji kamu..
sbb aku dh tunai kan permintaan kamu..ok !!
deal ~!

Tuesday, July 07, 2009

Di antara dua....

kehidupan ini mmg banyak duri dan ranjau nya..
itu lah yg mendewasakn pemikiran kita..
bagi siapa yg selalu dgn pemikiran yg positif
akn menganggap cabaran itu sbg 1 pembangunan diri..
and bgi mereka yg negatif akn menganggap ia sbg 1 beban..

Pernah kah anda semua alami situasi di mana anda payah utk buat 1 keputusan..
sbb nya anda sndri xtau nk pilih antara kaca dan permata...
mengenali DUA insan yg baik hati budi nya..
yg amat memahami and sentiasa menjaga perasaan anda..
Tapi..anda perlu buat keputusan..
memilih di antara mereka..dan ini adalah 1 keputusan yg paling sukar perlu anda lakukan..
bagi anda dua-dua pun baik..dua-dua pun caring..dua-dua pun syg anda..
tapi anda perlu juga pilih yg paling paling baik di kalangan yg terbaik..

Dia yg hadir ketika aku sudah pun punyai kamu..
kamu yg amat memahami..dan sntiasa ada bersama2 dgn aku xkira sedih mahupun gembira..
Dia pula yg pernah hadir suatu ketika dulu dan tggl kan aku hanya kerana ingin mengejar cita2..
dan kini dia kembali hadir dlm hidup aku serta buat aku rasa serba salah..
aku tidak mahu dia kecewa..
begitu juga dengan kamu..
sbb aku tau cmne rasa nya bila kecewa...
aku syg akn dia dan kamu..
aku syg akn kedua-dua nya..
tapi aku perlu pilih di antara dia dan kamu..
wlupun aku mungkin akn lukakan hati nya
tp aku percaya..
mgkin ada yg lebih baik utk nya..

Biarla ape yg terjadi menjadi pengalaman dlm hidup aku..
mgkin ada hikmah di sebalik ini semua..
kejujuran dan keikhlasan je yg aku pinta..
semoga keputusan yg aku ambil memberi kehidupan baru dlm diri aku..
aku tidak mahu kehidupan lalu menhantui hidup aku..
semoga dgn memilih kamu..
aku menjadi lebih tabah dlm mengahadapi kehidupan ini..
dan kepada dia.. aku sentiasa doa kan..
kehidupan nya akan lebih diberkati..
dan aku juga doa kn dia akn memiliki seseorg yg jauh lebih baek dr aku..
supaya dia juga bahagia spt aku..
aku sentiasa ada di sini..
sbg teman dlm hidup dia buat selama-lama nya..
sbb dia pernah wujud dlm hidup aku..
aku sayang dia..
dan kini aku ada kamu..
aku lebih sayang kan kamu...
aku harap dia dpt maaf kan aku..

Monday, July 06, 2009

work or bisnes??

kembali meng"update" blog ini...hehe..
mungkin arini mood utk menaip tu dh dtg semula..
actually skrg ini aku dh keje tp sbg kerani bese je..
tp nk tau x?? b4 aku dpt keje nie..aku ada keje kt agen insurance..
hnya utk 2 ari sahaja..dua ari sahaja!!
then aku benti..itu pun aku serba salah..sbb nya company insurance tu kwn ayah yg punye~~
so mcm segan jgk la..dia bg keje then bru 2 ari aku keje..dh mnta benti..hehe
tp aku tau..dlm hati aku xd feel pun nk keje kt situ sbb nya aku mmg SERIUS xminat jual insurance..
haha..tp kalo dh terdesak aku keje je kt situ...
yg keje kerani nie ok lah..sbb ak tau aku bole laku kn nya..
but....this is "temporarily"sbb aku msh mencari keje yg related ngn study aku..
of course!! xkan la nk keje nie je kn...bkn berlagak..tp cuba pikir bljr tggi msti lah nk keje tggi kn..
so kalo ada rezeki yg lebih ok..i will accept it ~!
then..dlm masa yg sama juga..aku ada dpt byk peluang bisnes...
mampukah aku??

kalo nk ekot kan aku mmg xminat bisnes nie..tp bila aku tgk sorg kwn aku nie..
dia sggp RESIGN keje yg gaji nya RM 3000 per month.. hnya utk stat bisnes..
gila HEBAT la dia..and sgt berani..aku sgt kagum dgn dia..sbb nya dia sgt berpikiran terbuka and semangat tinggi.. so aku pulak rasa mcm teruja je bila tgk dia and adik dia dh berjaya..
and semalam aku pegi la dgr training about this bisnes kt TS..and aku tgk org2 yg join bisnes nie sume nya EXCITEd and sgt lah berjaya..bole x Income mereka RM 60k to 120k per month?? mmg terkezut la kn aku dgr..ish2..mereka mmg org yg berjaya..and mungkin aku juga salah seorg dr mereka..kan..kan..kan..!! insya ALLAH..amin..

so after dgr brief smlm aku mcm berminat..and rasa mcm nk join...sbb nya aku tau aku bole lakukan nya dgn ada nya kawan aku tue..dia pun byk jgk support aku..ajak join..aku lgi lah semangat..hehe..tp aku msih lgi dlm pertimbangan nie either to join it or not?
kalo ye pun aku join aku wt part time la kot..nk amik pengalaman dulu then bila rasa dh 100% confident baru la aku join it...

thank to Kamu yg always beside me and sentiasa sokong ape sahaja tindakan aku..

Wednesday, July 01, 2009

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...