Friday, June 19, 2009

Amazing Blog


1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda
selesai sudey!!
2-Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini
Nur Liyana
  • Seorang yg lembut dan sopan santun..tp bila mane dtg marah..elang semua nya..
  • Teror/ pro bila buat reverse parking..aku kagum lah ngn ko..
  • Memiliki rumah yg hebat/besar/and cantik..bila agak nya bole g umah ko lagi kn..
  • Pendengar yg setia..dia salah seorg yg selalu dgr my ceritera..sayang ko sgt..
  • Seorang yg senang utk di ajak keluar bersama2..bila lagi kita nk keluar bersama agak nye ya??tggu la bila mana yana cukup bulan nya..huhu..

3-Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih Penerima Award Seterusnya

  • hobi ku surf internet..jalan-jalan..chit chat..driving..
  • tido bila bosan..lg2 bila berada dekat dgn parent..jd anak manja jap..wiwit!~
  • makan bila mana terasa tension..tp xperlu risau..badan ku ada limit..sirent akn berbunyi bila dh melebihi had nya..tet!!
  • fakta tntg diri ku sensitif..mudah terasa..jiwa yg sentiasa sepi..pastu perasaan berserabut sket..suka sgt pikir mcm2..
  • Alami masalah susah utk tidur..salah sendiri jugak sbnr nya..terbiasa stay up la kata kn..!!
  • Afraid to fall in love again!!..
  • Sekarang nie dh strong and be positif..sbb ada org selalu bg nasihat..
  • Selalu confius antara yg benar atau pun yg palsu..so selalu je mintak bukti kalo nk tahu hal tu benar..payah jugak kn??
  • Sayang pada org yg sayang pada ku..sape yg sayang saya?bole sy tahu?
  • Suka berbual di telefon berbanding sms..sbb sms nie susah..pemahaman pembaca yg berbeza..bole jd misscomunication..tu yg smpi bill kene barred..aduhai!!

4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka

  1. miss jazs..(akak@cikgu yang rajin bg nasihat)
  2. syapiq..(sahabat yg happy and always positif)
  3. zatiesiska..(anak dara pink dgn white dress nya)
  4. lina..(cute and baek..)
  5. puteh..(yg sdg berbahagia dgn si dia..semoga berkekalan)
  6. lea..(yg happy go lucky and cool)
  7. living end..(wlupun jarang update..aku nk jgk soh ko wt tag nie..!!)
  8. nadiaanuar..(baru tahu yg kamu ada blog..so amik nie meriah kn blog kamu)
  9. erm...xtau sape...
  10. Sape yg singgah kt sini nk buat tag ni..buat la..yg penting..siapa yg tersenarai wajib yea!!

life...

aduhai...
mata nie payah pulak nk lelap nya..
padahal salah sendiri jugak..
nengok la skrg nie dh jam bape..
tapi mata masih lagi segar..
mana x nyer..malam berjage..siang??
hurm..mak..ayah..bising ngn aku..
yela..aku nie mmg teruk pun..haha
aku sedar aku sape..
actually aku sllu je bgn lmbt..and ada 1 pagi aritu member aku call..
di marah nya aku sbb bgn lmbt..haha..agak lah..
tyme tu pun dh jam bape kn..tp aku masih lg di ulit mimpi indah..
bukan ape..bosan lah...kehidupan kini..
dgn xd duet nya..dgn risau nya..
mcm2 la..
tapi aku ada azam and target aku sendiri..
erm..tp entah mana elang nya semangat utk laku kn nya aku xtau..
bila aku tgk sume org ada je aktiviti mereka ari2..aku??
lansung xd..ari2 same je..
padahal kalo create sumthing everyday mesti life aku best kan??
itula..ckp mmg ..pandai..tp buat nya x reti..
aduyai!!
so ape yea aku patut lakukan??
lakukan utk memeriahkan ari aku yg bosan..
tp tnpa menggunakan wang..
haa..ni lagi 1 masalah aku..
duet xd..hp lak dh kene barred..
gayut x beringat..ni la padah nya..padan muka sendiri..
(ni sume sbb nk settle kan problem aritu nye pasal)
then masih kah ada esok utk aku berubah diri??
erm..hope masih lagi ada sinar utk aku esok..
nk berubah senang je kn..yg penting diri sendiri..
kepada kamu..thank sbb selalu je marah2 suruh aku tido awl..
kalo kamu tahu aku tido lewat nie pasti kamu bebel mcm mak nenek kn..
huhu..selamat malam semua..aku mahu tidur....

Thursday, June 18, 2009

happy nyes~~

lame rasa nya aku x update blog nie..
erm actually bukan sbb busy tp entah lah..
mood nk menaip tu xde lak..
btw malam nie aku rasa seronok sgt..
sbb nya..aku dah kene kan seseorang..
happy sgt dpt wat dia sakit hati..
sekurang-kurang nya bole dgr dia marah..
sbb dia tu kn xd perasaan..
hahaha..
erm...kamu selalu happy kan aku..
aku harap kamu sentiasa ada untuk aku...
wlupun aku selalu sakiti kamu..
tp entah mengapa kamu tetap di situ..
aku harap kamu bersabar la yea..
dgn situasi aku ini..
aku harap kamu mengerti..
apa pun aku happy mengenali kamu..
terima kasih sbb selalu happy kan aku..

Sunday, June 14, 2009

BERLIAN....


tika dia pergi..kamu hadir..
kamu hadir bawa seribu harapan..
kamu ingin kan aku menjadi kuat..
tp sebenarnya kamu takut bila aku jadi kuat..
kerana aku akan mulai berdiri di atas kaki sendiri..
di kala itu kamu teramat risau..dan terus risau..
kerana takut kehilangan BERLIAN yg kamu cari..
and di masa itu..
aku ingat kn kamu..
jaga hati dan perasaan kamu..
sbb ia akan buat kamu lemah..
lemah bila tiada berlian itu..
jangan lah kamu terlalu risau akan berlian itu..
kerana..
berlian itu masih lagi seperti dulu..
cuma pengalaman mengajar nya supaya lebih kuat..
dan berlian itu masih lagi di sini..
bersinar dan terus bersinar....

Friday, June 12, 2009

for kamu

Ya ALLAH
Engkau kuat kan lah hati ini
Dalam menjalani dugaan dan cabaran..
Yang dtg silih berganti...
Kuat kn lah keimanan dan ketaqwaan ku pada Mu..
kehadiran dia yg x undang tapi di cari..
dan bila dia hadir..
aku menjadi semakin binggung..
aku rasa kn yang aku bersalah..
kerana aku seperti beri dia harapan..
itu lah yg aku paling takut..
aku menjadi semakin takut bila dia suarakn sendiri..
dah tika itu..jiwa ku amat tenang..
selepas aku dah buat keputusan yg paling tepat dlm hidup aku..
kerana aku tahu aku tidak mahu akn semua itu..
tapi..sedang aku tenang..
dia datang smpi kn sesuatu..
buat kn aku serba salah..
salah kah aku kerana mengenali mu dulu??
salah kah aku kerana melibatkan mu dulu??
maafkan aku kerana muncul dalam hidup kamu..
yg dulu aku buat kamu ceria tp kini tidak lagi..
bukan aku sengaja begitu..
aku ada sebab yg tersendiri mengapa aku berbuat begitu..
beri aku ruang utk sementara waktu..
kerana semua ini umpama mimpi bagi ku..
aku ingin kan ketenangan buat masa ini..
aku perlu kan ketenangan di waktu ini..
biar lah ape yg telah terjadi itu..
akan aku simpan ia sbg kenangan hidup ku..
percaya la..aku tidak pernah lupa kn mu..
kerana aku pernah mengenali kamu suatu masa dulu..

Thursday, June 11, 2009

keampunan Mu.. ku pohon

Ya ALLAH..
berikan aku kekuatan dlm menghadapi semua ini..
berikan lah aku petunjuk serta hidayah Mu..
bimbing lah daku kembali ke jalan Mu..
Engkau pelihara la hati ku agar aku tidak lagi silap dalam menilai..
berikan aku cahaya Mu..
agar kehidupan ku kembali bersinar dan terus bersinar..
kurnia kan aku kebahagiaan hidup di dunia dan di akhirat..
amin....
bawala aku pergi dr dunia khayalan ini..
kembali kan dunia aku yg nyata itu..
agar aku bole berfikir secara waras..
dan tidak lagi terus menerus di himpit rasa keliru..
biar kan ape yg telah terjadi itu menjadi kenangan hidup ku..
aku memohon..
bantui lah aku..bimbing lah aku..
ku memohon setinggi-tinggi keampunan dr Mu Ya ALLAH..
semoga terhapus segala dosa yg pernah aku laku kan..
amin..

Tuesday, June 09, 2009

pengalaman itu...

1. sesi interview : telemarketing executive
1st tyme dipanggil interview..aduh!!
agak cuak sbb kalo aku accept interview nie..ia adala 1st experience aku..
and aku rasa mcm excited tapi takut..huhu..
bertempat di Menara HLA..kuala lumpur..
interview yg entah mcm ape..rasa mcm xbape nk yakin sbb nya..
aku rasa xbape nk confident..tp interviewer yg comel tue kata aku ni confident..
ke pscyho aku je tue?? haha..pape pun interview yg pertama dh selesai..
aku tunggu je jwpn tp x berharap pape pun..sbb aku xbape nk minat dgn jawatan nie..

2. sesi interview : management trainee
2nd tyme..kali nie dh confident sket kot..
sbb dah ada experience kan..hihi..berlagak skali skala xpe kan..
confident lah sket wlupun sebenar nya aku cuak..
and interview kali nie pun kat menara..
tapi Menara Standard Chartered...huh!
nk ke sana mcm2 rintangan..al maklum lah naek public transport..
nak xnak kene r tukar2 train..pergh!! penat siot..
nie pun aku still tggu jawapan..
kali nie aku betul berharap adala panggilan keje..
amin...

3. sesi interview : credit collector executive
yg ini masih lagi under consideration either aku nk g ke x...
actually aku dh ada keje menunggu..tp kerani bese je la..
lagi pun dekat ngn umah aku kalo nk dibandingkan dengan interview yg bakal aku pegi nie..
erm..kalo aku g interview nie..and aku dapat..aku kene duk PJ
pastue..office hours aku dr 6.15 a.m until 3.15 p.m..mcm x snggup je..
gaji lagi besar..pastu..jawatan pun mantap..
bukan lah nk kata yg aku confirm dpt..
kalo dh g interview mesti kita nk job tue kn..
then kalo xnak nak watpe buang duet and masa ke sana padahal kita xnak pun keje tu sbnar nya..
tapi kalo keje kerani biasa nie..dekat ngn umah..pastu office hours normal la..
then sementara aku tunggu interview yg lebih ok..aku leh la kumpul duet sket..
yela..dh 2 kali aku g interview pastu sume under recruit agency..payah sket la~~
deorg akn pggil kita once ada kekosongan..dr aku tunggu..
baek aku g keje yg dh ada depan mata..betol x??
erm..nk g ke xnak interview yg ke-3 nie erk??
ke nak terus je keje kat sbg kerani bese je jnji duet dh confirm masuk..
huhu..aku kesempitan wang skrg..aduh!!
susah nya xd duet kan..nk watpe pun sume x menjadi..
huhu..


Saturday, June 06, 2009

Alhamdulillah...

di hari pertunangan

aku sayang kamu

semoga kamu juga bahagia..amin

hari yg sama..naseb lah waktu yg berlainan..sorg kawen yg sorg lagi tunang..dua2 pun penting and aku sayang dlm hidup aku..
nie sorg lagi kawan baek aku..dia bertunang hari yg sama dgn kawan yg kawen..
utk tidak menhampakan kedua-dua nya..pagi2 lagi aku dh bangun and bersiap utk hadir ke majlis pertunangan sahabat aku nie..and sempat la kami bergambar..then aku terus g jalan kn tugas sebagai pengapit..pengalaman pertama menjadi pengapit..penat jgk kan jd pengapit nie..egt senang jerk!!
btw..i'm happy today sbb sahabat-sahabat aku yg happy and bahagia..semoga kebahagiaan mereka sehingga ke anak cucu serta berkati la kehidupan mereka di dunia dan di akhirat..amin...



6 JUN 2009

di hari pernikahan my BBF ever..


di hari persandingan..si gadis kecil sbg pengapit..senyuman itu aku hadiah kan utk mu my BBF

pelamin yg tersergam indah..tempat bertahta raja sehari...

pelukan erat dua sahabat baek..aku sayang kamu



best freind forever..i love both of you..
kebahagiaan kamu aku doa kan..amin...

kasih dan sayang

hari ini..
sahabat baik aku aku melangsung kn perkhawinan dia...
and yg sorang lagi akn bertunang..
yea..aku sedih sbb aku gembira..
dgn kebahgiaan yg diperolehi oleh teman2 aku...
alhamdullillah..
akhir nya mereka bahagia..
aku hanya menumpang rasa bahagia itu..
semoga perhubungan mereka akn berkekalan hingga ke akhir hayat nya..
kini aku menjadi lebih bersemangat mengahadapi kehidupan yg mendatang..
aku nk mula kn semula kehidupan yg telah lama aku tinggal kn..
kepada kamu...
yg tidak putus-putus memberi nasihat dan bantuan..
aku berterima kasih...
semoga persahabatan kita akn berkekalan..
the happiness of my life..
begin here and i will stay with this happiness..
oh my GOD.. thank to YOU..
thank coz give me all of the happiness..

setiap kasih sayang perlu kn pengorbanan...
dan setiap manusia yg dikurniakn kasih dan sayang mereka akn diuji..
dan jika mereka kuat menghadapi nya..
mereka akn dihadiah kan dgn kasih syg yang laen..
kasih sayang yg lebih bermakna..
kasih sayang yg tulus dan ikhlas....
kasih sayang yg paling abadi..
kasih sayang ALLAh serta ibu bapa..

Thursday, June 04, 2009

positif itu cemerlang

mulai dari hari ini..
aku akan mula kan perubahan..
menjadi seseorang yg lebih positif....
anggap lah ape yg telah berlaku itu sbg cabaran dlm kehidupan..
saya juga ingin meminta maaf kepada semua yg pernah sy sakiti hati nya..
sy tidak akan memikir kn lagi hal ini terus menerus..
biar lah ape yg berlaku ini menjadi pengajaran dan ia aku anggap sbg pengalaman hidup..
thank GOD!!
sbb beri aku peluang merasai nya..
beri aku peluang belajar bagaimana ingin terus kn hidup..
penghijrahan menjadi lebih positif akn bermula from here..
teman-teman di luar sana..
tolong bantu aku..
beri kn aku sokongan supaya aku mampu mula kn hidup baru...
aku amat perlu kn kamu semua skrg..
bantu aku..
menjadi lebih tabah dlm mengharungi hari yg mendatang ....
semoga penghijrahan ini akn berhasil..
be POSITIVE
If anyone talks to me badly I will stay away and try to be calm
If anyone tells me the truth I will accept and do not ever regret
If anyone hurts my heart I will stay calm and pray
If anyone gives me hope I will hold and do not keep it at bay
If anyone looks down on me I will take it easy and strengthen my heart
If anyone loses their temper I will take a deep breath and be quite
And.....
if anyone needs my help I will lend my hand and do the best
I care for everyone's feeling and desire.

Wednesday, June 03, 2009

same

keikhlasan mmg susah utk kita nilai kn?
kekadang di sebabkn nila setitik rosak susu sebelanga...
entah lah.. kerana dia kamu yg dpt tempias nya...
aku minta maaf..
sbb aku terpaksa terus dgn pemikiran ini..
supaya aku lebih berhati-hati.. aku tidak mahu terkena lagi..
kdg aku rasa aku nie teruk sbb nya aku membuat kn kamu terus rasa bersalah..
aku buat kamu x kurg spt patung..
yg mana bila aku perlu kn kamu aku cari.. bila tidak aku buang merata-rata..
tapi aku terpaksa berpikiran begitu..
maafkan aku sbb masih lagi degil and terus menerus buat kamu risau and rasa diperkecil-kecil kn..
pemikiran yg negatif ini aku dapat hasil dari pengalaman lalu.. aku pun tidak tahu mengapa aku mesti berperasaan sebegini..
aku masih lagi baru utk menilai kamu.. so aku akn biar kn pemikiran ini berlalu begitu saja... aku tidak mahu ape2 dr kamu melain kn keikhlasan.. keikhlasan yg dtg dr hati and bukan nya mengharap kn sesuatu..
aku tahu dr ape yg kamu bgtahu..
kamu mmg benar2 ingin protect insan yg bergelar "perempuan"..aku hargai itu..
tp itu tidak bermakna aku perlu balas kn??
aku masih lgi syg kn dia wlupun aku tahu yg dia tidak lgi perlu kn aku di kala ini..
and kamu lebih perlu kn aku..
aku benci akan situasi ini..
teramat benci sbb nya aku terpaksa menyiksa diri aku sendiri...
aku tidak dpt buat ape yg aku suka and aku terpaksa tahan dr buat ape yg aku suka... arghhhhh... it really hurt me!!!!!!!
bodoh nya aku kerana bertemu dgn dia dan kamu...
aku benci kamu berdua....
aku benci sgt2.........

Tuesday, June 02, 2009

kamu

KAMU..
yg aku kenal kurang dr 3 week..kamu sgt baek..
kamu sllu bantu aku ketika aku perlu kn bantuan..
and kamu lah yg ingat kn aku..
kamu juga yg sedar kn aku akan hal itu..
aku bersyukur dgn ada nya kamu aku semakin kuat dan kuat...
yea..i'm a superwoman kan..so aku xleh selalu bersedih..and aku must keep smiling..
thank kat kamu sbb sllu bantu aku..
tp 1 je yg selalu bermain dlm minda aku..
KENAPA kamu bersungguh-sungguh nk bantu aku??
dia yg suruh kamu layan aku begitu ke??
dia soh kamu jaga aku ke??
kamu ada rahsia kn sesuatu dr pengetahuan aku kn??
kamu ada sesuatu kn??
kenapa kamu xmahu berlaku jujur dgn aku??
aku tahu..aku siapa..kamu siapa..
aku gembira kenal kamu..
tp aku pinta 1 je..
kamu benar ikhlas dan jujur..itu saja..
jgn jadi spt dia..
penipu..pembohong...pembongak..
aku benci dia..
and...........
jgn smpi aku benci kamu juga...

Monday, June 01, 2009

smile again

kini sudah 3 ari genap..
aku mendiam kn diri..aku cuba bertahan selagi aku mampu..
wlupun kdg2 aku rasa utk mengalah..
tp aku tidak akn biar kan itu berlaku..
aku terus kn hidup..
2 ari lepas ku bertemu dgn teman2..
sgt seronok smpi kn aku rasa mcm xnak balik..
kami g wedding "abg makh + kak intan"..so sweet mereka itu..
perjalanan yg sgt seronok and it gelak ketawa je..
aku sgt seronok!!
"dah lame x gelak begitu"..(statement yg mengenakan diri sendiri)
yea..kawan2..aku dh lame aku bersedih and i need all of you rite now..
to make me happy again and again..thank to all of you coz make me smile and laugh..
serius i need all of you....
aku tidak mahu sendirian lgi..
aku xmau kesepian lg..
sbb ia amat memerit kn...

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...