Saturday, May 30, 2009

aku ingin membencimu

aku tidak di ajar untuk membenci..
tetapi kini aku mengajar diri untuk membenci dia..
kerna hanya dengan cara itu aku dpt lawan rasa sayang terhadap dia..
kini aku semakin membenci diri mu..
dan dengan perasaan ini saja bole buat aku jauh kn diri dari dia..
aku tidak perlu kn dia dalam hidup aku..
sbb aku tau dia pun xpernah perlu kn aku dlm hidup nya..
maaf jika aku kasar....
aku dah penat utk terus berlembut..
aku letih..aku capek bangat...
biar kn lah aku terus dengan rasa ini..
jgn lah di larang utk aku rasa begini..
ini je yg aku bole lakukan utk terus rasa diri ini kuat..
aku ingin terus membenci mu...
terus dan terus..
terus membenci mu..

Sunday, May 24, 2009

siapa aku??

seharian aku mencari...
apekah yg perlu aku lakukan..
semalam aku benar-benar buntu..aku elang arah dan punca..
siapakah diri aku yg sebenar nya??
serius itula persoalan yg sentiasa bermain di dlm minda aku nie..
aku mencari diri aku...aku tidak dpt lelapkn mata memikir kn hal ini sampai lah....
aku bertemu dgn teman baek aku..pagi td dia bawa aku ke suatu tempat..kami bincang hal itu..
perihal itu..ape yg telah terjadi and punca disebalik nya..yea..kamu mmg kwn yg baek..
yg xpenah henti beri aku nasihat..sehingga saat kamu elang kata..dan di waktu itu aku pula mengalirkan air mata..aku menangis..aku sudah byk susah kn kamu..tp kamu x pernah serik malah sentiasa egt kn aku..mana diri kau yg dulu?? itula soalan kamu pada aku..
tp aku sendiri tidak dpt menjawab soalan itu..kamu selalu di sisi aku setiap kali aku perlu kan kamu..
terima kasih..selesai perbicaraan dgn kamu..kamu antar aku pulang..kamu sempat berpesan..pikir kan lah..itu la ayat terakhir dari kamu...
aku balik and aku duduk sendirian..
aku masih berfikir lagi..apekah tindakan aku yg seterus nya???
akhir nya...aku ambil keputusan..
untuk suara kn juga...pada mula nya begitu payah utk aku luahkan..
tp lastly..aku luah kn juga..aku smpikan apa yg aku nk sampaikan...
and diterima dgn baek....aku telah lakukan nya..jadi apa saja yg akan terjadi selepas ini..
aku perlu terima juga..aku perlu terima..U MUST ACCEPT IT...yea..aku perlu terima..
and tadi..aku berbicara dgn mak..aku rasa aku perlu kongsi dgn mak hal ini..dah lama sgt aku simpan and tiba masa nya mak tau..sbb nya semua yg terjadi dlm hidup aku aku xpenah sorok kan dr mak..
mula nya aku pikir kn juga..tp akhir nya aku luah kn juga..mak tampak tenang dan seperti tahu akn hal itu..tp aku yg xcukup kuat utk bercerita..so cerita itu tergantung di situ.....
tp aku lega..sekurang-kurang nya mak dah tahu akn hal itu..biar mak tahu dr aku sblm dia dgr dari mulut org laen..so aku dh xsimpan ape2 lgi kini dr pengetahuan mak...after this akn aku kabar kn semua nya..supaya mak tahu segala nya..semoga aku di beri kekuatan itu..

Friday, May 22, 2009

ape yea??

ape yea??
ape yg aku nk taip kali nie??
erm binggung lah..
aku xtau nk buat keputusan..
yea..aku xtau sekarang nie..
padahal aku ada pilihan..
cuma aku xberani nk buat pilihan itu...
ape yea??
ape yea??
ishh..soalan ini tidak akn terjawab...
aku sendiri yg aku harus beri jawapan pd soalan ini..
wahhh..teramat la buntu aku di saat ini...aku perlu kn ketenangan di saat ini..
aku perlu kan petunjuk...

Thursday, May 21, 2009

bosan..risau..

bosan gler dah xtau nk watpe..
nak kuar.. duet xd..
then xtau nk kuar ngn sape..
huk..huk..huk..
sedih kan...
kalo dulu masa kt s.alam ada je kengkawan yg bole aku ajak lepak..
tp bila kat umah..paham2 jela..kwn2 yg ada pun sume nye dh keje..
tggl la aku yg freshie ni bru terhegeh2 nk cri keje..
bosan sangat..hp senyap jer bape ari nie..
dah hampir seminggu gak la..
x berbunyi..xd pun org nk msg or call aku..
sedih nya...adakah kepulangan yg aku nanti bermakna??
aku xtau lah...tp aku tetap menanti..
kalo2 ada pape berita..
btw...skrg nie aku tgh mencari keje..
kalo xdpat keje mane nak ada duet..
wlupun parent ak ada bisnes sendiri..
tp aku mcm x berapa nk minat..
sbb nya aku xsggp tgk deorg keja kuat lgi mcm dulu..
then kalo bole aku nk keje..nk bg deorg rasa edop snng..
aku xbole lgi tgk deorg keje mcm skrg nie..
so if aku keje sekurg2 nya aku dpt la bg deorg rasa edop snng..
xyah lah nk kuat sgt mcm skrg nie...
hope sgt by end of dis month aku dpt lah pggln utk keje...
aku mmg nk sgt keje..spy aku dpt busy kn diri and lupa kn sume yg terjadi dlm edop aku..
aku nk lupa kan sume yg buat aku sedih..yg buat aku sakit...aku dh xnak pikir-pikr lagi..
bila keje aku sibuk,,then aku xde masa nk pikir tue sume..so aku akan happy je tyme tue..
sbb nya just pikir kan keje..then aku pikir kn family aku..skrg nie mmg aku xleh nk benti pikir hal tue..
sbb nya aku xde wat ape2.. ape yg aku buat termenung and mula lah pikir kan hal tue..sampai kn aku dh demam pun skrg nie..selsema, batuk lagi.. kesihatan jd x stabil..
teruk kan.. erm cepat la dpt keje...
aku nk sgt keje..
pada majikan yg perlu kn pekerja..sila la terima sy..hahaha

Tuesday, May 19, 2009

i must...

peristiwa itu terjadi buat kali yg ke-2..
aku perlu kuat kn hati agar aku dpt lalui nya dgn penuh kekuatan..
kuat kn hati..kuat kn mental..kuat kn fizikal..
ya~ aku kene kuat....
jgn aku ggu mereka..
jgn aku susah kn mereka..
mereka ada hal mereka sendiri..
mereka tiada masa asyik nk mendengar rintihan aku saja..
ya~ aku mengerti....

Saturday, May 16, 2009

i LOVE u

hari ini...
pagi2 lagi aku dh kuar umah..
teman kan sahabat aku dunia akhirat nk antar kad jemputan kawin dia..
yg bakal berlangsung x kurg dr 3 minggu..
wah..sggh xsangka..nak khawin dh uper nya dia..
aku rasa sedih sedikit.. tp aku xleh nk tunjuk kat dia sbb cian kat dia risaukan aku nnti..
konon nk g mnjemput..tp 1 umah je pun... tue pun umah Huda..haha..
dpt lah kami breakfast kt umha dia pg td..thank ya huda pisang ngn belimbing!! hehe
after that.. konon nye nk g umah member laen.. tp segan..then kami tukar plan..
lepak Mcd.. then kami bercerita.. dr 1 cerita ke 1 cerita..
and akhir nya tamat di situ..

adakah salah aku menyayangi dia??
aku msih syg kn dia wlupun telah berpuluh kali dia buat aku sakit hati..
tp sape aku utk menilai itu semua??
yg aku tau aku perlu kn dia..
ada dia aku happy..
ada dia aku juga sedih..
tp jika hilang dia aku merana..
so aku rasa buat masa ini..
biar la keadaan yg menentu kn segala nya..
untuk ape..kalo aku buang dia dr hidup..
then bila hati aku sejuk..
aku ambil dia semula..
aku simpan semula dlm lubuk hati..
ya.. mmg bodoh tindakan itu..
buat dia rasa bangga sbb aku teramat perlu kn dia..
tp itu je yg mampu aku buat spy aku tidak terus sakit..
tidak salah kn??
jika aku terus syg kn dia..
aku akn bertahan selagi aku mampu berbuat begitu..
aku mampu bertahan kerna aku sayang kan dia..
tp aku xpernah tolak segala nasihat kamu semua..
yg xpernah henti bg semangat dan nasihat..
yea..jika aku tidak mampu..
biar kan dulu..
bila tiba masa nya aku sendiri akn lakukan nya..
thank to FREDDA..aku sayang kamu..
sayang sgt sbb kamu xpernah jemu dgn cerita hidup aku..
kamu selalu luangkan masa wlupun kmu busy..
and tidak lama lgi kamu akn mendiri kn istana bahgia..
aku doakan kamu berdua bahgia hingga ke anak cucu...
amin... i LOVE u

aku buat org tersenyum

Warna Hari Lahir anda adalah Perak.

Sifat : Ternyata kamu ini seorang yang berimaginasi tinggi dan tak hairanlah kamu turut berbakat dalam bidang yang berkaitan dengan seni. Walau bagaimanapun kamu sebenarnya punya sifat pemalu yang agak menebal juga namun sikap kamu yang suka mencuba sesuatu yang baru mampu menstabilkan keadaan. Bukan apa, kamu suka mencabar diri kamu sendiri untuk melihat sejauhmana kebolehan diri.

Dari segi perhubungan cinta, kamu lebih suka bersikap 'hard to get' untuk menduga keikhlasan hati si dia. Namun hubungan cinta kamu seringkali dilanda kekeliruan dan tak begitu stabil. Tapi usah bimbang, kamu akan menemui cinta sejati juga suatu hari nanti.

di sebalik SITI AISHAH
S : Anda seorang yang berpengetahuan.
I : Selalu tersenyum dan membuat orang lain tersenyum.
T : Anda memiliki sikap canggih, amat canggih.
I : Selalu tersenyum dan membuat orang lain tersenyum.
A : Anda menjadi sangat pendiam apabila anda sedang memikirkan sesuatu.
I : Selalu tersenyum dan membuat orang lain tersenyum.
S : Anda seorang yang berpengetahuan.
H : Anda tidak suka menghakimi sesuatu/orang.
A : Anda menjadi sangat pendiam apabila anda sedang memikirkan sesuatu.
H : Anda tidak suka menghakimi sesuatu/orang.

Tuesday, May 12, 2009

duka.. suka..aku hidup..

Aku dh ada di s.alam semula arini..
sebab apa?? sebb esok aku nk jumpe mereka yg aku syg and aku rindu..(^_^)
aku dh lame tggu saat utk berkumpul nie..
and tiba2 ada plak yg plan nk wat mcm tue..
memang melonjak hati nie tidak terkata..
aku rasa seronok dan x sbr nk menanti..
tp disebab kn program esok..
aku terpaksa lupa kn niat aku nk join trip class kat sg. tekali..
mesti best jgk kan..
yela ni last event kot~~
pasni mmg susah la nk jumpe..sedih gler..psti aku merindui classmate aku..
maaf ye classmate sume.. terlewat sedikit korg btau..and mase tu aku dh confirm kn dgn en PRES club aku nk join prog..hehe.. so xleh nk nk watpe..
kalo bdn ni blh kerat 2..nk je antar 1 kt prog class..1 lg kt prog club..
tp... erm sedih nya...sume tue hnya khayalan jer..
pape pun slmt ber "picnic" lah classmate sume..

btw.. aku harap sgt yg esok hari aku dpt ketenangan..
aku dpt ceria semula..tersenyum..gelak ketawa and tiada lagi sedih after this..
bila aku dpt bersama2 mereka yg ceria and sllu buat aku happy..
so dgn itu aku dpt la lupa kn ape yg terjadi pada aku utk beberapa ari nie..
aku nak lupa semua tue buat sementara waktu.. sbb..
aku dpt rasa kn sekarang nie yg ko xpernah hargai aku pun selama ini..
bg ko aku bkn sape2..
kalo btul ko hargai aku pasti ko xmalu utk mengaku sape aku pada ko kt sume org..
tp kenapa?? ko mcm malu.. and setiap kali pun ko nk sorok kan..
kalo mcm nie.. baek kita mcm dlu jer.. aku xsakit..ko pun xpening...
tgk la skrg..xmcm dulu pun..ko wat xtau je kewujudan aku.. aku rasa mcm aku ni mcm tunggul kayu je
tp kenapa la aku msh mampu bertahan dgn ko eh??
wlupun dh mcm2 yg ko buat smpi ati nie dh x larat nk tggung lg..
aku lemah kan.. yea..
mmg aku lemah..
tp apa salah aku smpi ko sggup buat aku mcm tue??
(stop kt sini..aku gram dgn diri sendiri..mkin aku taip,,mkin teruk bunyi nya..)

so aku harap sgt esok adalah hari yg baru buat aku...aku nk jumpe teman2 aku..aku tau aku masih ada mereka yg syg kn aku..yg ikhlas.. aku nk jdi kuat semula..aku nk ko tau aku x selemah yg ko sngka.. masih ramai lgi kat luar sana yg sentiasa sokong aku..bg semangat kt aku..

to lampu_83..thank ye atas nasihat kamu awl pagi tadi..kamu mmg pendengar yg baek..sy akn kembali menjadi kuat..sy x akan lemah lagi..kamu buat sy terus berfikir dan berfikir..doa kn saya menjadi lebih kuat..kamu bole pasti sy pun bole kan...pasni if ada msa kita chat lg yea..(^_*)

Sunday, May 10, 2009

love u mak

selamat hari ibu buat mak
yg telah byk berkorban mcm2..
utk besar kn org sepanjang 23 tahun nie..
yg byk kerenah and terlalu byk sgt menyusahkan mak..
org mintak maaf..
org mmg degil and nakal..
tp mak sabar je kan dgn peragai org..
mak mmg sorg yg tabah..
kuat..cekap..
teringin nk ekot jejak langkah mak..
i love u mak

kau aku

kenapa dgn diri aku??
kenapa aku mesti buat dia tertekan??
kesian dia..
setiap kali jdi mcm nie..
mesti aku x cuba paham dia..
tp aku tuduh dia mcm2...
kdg2 aku rasa aku salah..
tp kdg2 aku rasa aku betul..
ishhhh... entah lah...
ape lagi ptt aku buat spy hubungaan kami xjd makin teruk??
aku betul2 syg kan dia..
syg sgt smpi aku sggp terima ape jer..
wlupun semua tue buat aku rasa sakit yg teramat..
betul ke dia syg kan aku??
betul ke?? betul ke??
r u serius??
ishh... susah lah..
kenapa aku msti jd mcm nie bila dh ada yg syg??
kenapa susah utk aku percaya kn dia??
kenapa?????????
adakah aku terlalu takut??
aku masih lgi x bersedia utk semua ini??
arini hal yg sama jd lagi..
aku tau yg dia dh mula give up..
sbb nya aku xpercaya kn dia..
tp aku buat semua tue sbb aku syg kan dia..
syg sgt2...
adakah aku x layak utk disayangi??
atau aku je yg perlu menyayangi tnpe balasan??
soalan yg tiada jwpn..

aku ingin mintak maaf..
sbb buat dia tertekan...
buat dia jd sgt tertekan...
pasni aku janji aku akan ubah sikap and xmo begitu lg..
ape yg aku tau..
aku sgt syg kn dia..
syg sgt...

future vs problem

bila dh abes study nie.. dh xtau nk wat ape..
ape yg aku pikir skrg nk rehat kn otak dulu..
tp xboleh sbb nya aku kene pikir kn masa depan aku..
ayah ngn mak dh mula bising..

ayah: dh cari keje lum??
aku : blum lgi~~ nk rehat dulu..hehe
ayah: g lah kt kilang tue cri keje...
aku : ape lah ayah ni.. penat org belajar..soh keje kilang plak..xmo la..
ayah: dh tue malas.. bljr tggi tp bila abes bljr malas cri keje.. nk wtpe..keje bkn tggu kita.. tp kita kene cari..
aku : (muka masam) baek lah..

nk xnak after dis dh mmg kene mula cri keje..
tp betul kata ayah.. keje x akan tggu kita.. kita kene cri..
erm tp aku msh xsedia lagi..=(
mcm mane?? resume pun xwat lagi..
ish.. xleh nie.. esok kene mula kan..
job seeker..haha
semangat dtg lah pada ku~~

tapi.......
aku ada masalah skrg..
di sebabkan aku nie jenis yg emo..
bila masalah ni dtg pasti ia akn ggu aku..
aku x akan benti pikir tntg msllh tue..
aku dh tnye pendapat ramai org..
and aku tau ape yg ptt aku lakukan..
tp aku x cukup kuat nk lakukan nya..
leave or stay???
itu lah yg bermain dlm minda aku skrg...
tp bape jm yg lepas..
aku dh buat sesuatu..
yg menunjuk kn aku nk leave it..
and aku xtau ape akibat nya bila aku buat begitu...
aku takut sbnr nya..
and aku tau yg aku x ikhlas pun buat begitu..
ape agak nya akn terjadi esok yea??
serius aku takot..
YA ALLAH... berikan aku kekuatan utk hadapi segala dugaan yg dtg nnt..
agar aku lebih tabah..kuat..


langkah itu bermula di sini

Dh lewat pagi..
mata masih lgi xdpt lelap..
so aku amik keputusan nk update blog nie..
btw..ni lah wajah baru blog aku..
saje tukar angin..
mybe after dis aku akn tukar lagi..
tgk pada mood aku on that tyme k..
actually smlm lgi nk post kn something tp xd mood and nk bitau
yang aku dh bergelar "fresh graduate" lepas nie..
08.05.09 adala tarikh berakhir nya exam sekaligus berakhir nya study..
pasni nk kene pikir kn kerjaya plak...
huh!! dulu aku selalu tertnya bagaimana agk nya rasa bila dh abes study..
and now i feel it!! serius aku sedih nk tggl kan life itu..
sbb terlalu byk kenangan.. sedih,gembira,stress,malu,bangga, and mcm2 lagi lah
sume tue aku dpt rasa mase study.. hehe..
so after this wut you want to do??
soalan utk diri sendiri..
nk keje lah.. nak cri keje.. and nk wat keje..
wah~ semangat nyer.. haha..
ape2 pun wish me good luck k..
kwn2 yg sma2 dh abes bljr.. tahniah kat korg sume..
sbb kita same2 berjaya abeskn 4 thn nie..
and wish uol all d best in everything u do k..
jgn dilupa kngn bersama..
"semusim bersama, seabad terasa"
miss uol so much..

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...