Wednesday, April 22, 2009

sepi kembali...

susah nye utk mengerti..
mengapa??
aku binggung dgn ape yg terjadi..
adakah aku bakal menjadi mangsa penipuan lagi??
moga ini tidak terjadi lagi buat masa ini..
aku perlu kan kekuatan..
utk menghadapai peperiksaan yg bakal bermula jumaat ini..
aku perlu kan ketenangan..
tnpe memikirkan hal ini lagi..
tp bagaimanakah???
perlu aku lakukan agar dpt aku lupa kan semua itu??
aku takut pada ketidakjujuran...
aku takut pada pembohongan..
bila aku pikir semula
x mungkin..
tapi bila situasi itu terjadi..
pembohongan itu ada..
aku benci penipu..
tp aku tidak tahu mengapa aku mesti terus dan terus
mempercayai...
mungkin sbb aku benar2 perlu kan nya..
dan mungkin juga aku tidak mahu terus ada rasa syak wasangka terhadap nya..
yea.. kesibukan dia buat aku rasa sepi kembali..
aku harap kesibukan itu bukan di buat-buat..
ia adala jujur dan benar..
kerna aku takut..
aku ditipu lagi..
aku akn cuba mengerti dan terus mengerti..
yg dia sibuk di waktu ini..
walaupun pada hakikat nya aku amat perlu kan nya skrg nie..
hope sgt u r here rite now..
cepat lah berakhir kesibukan buat diri mu...=(

Tuesday, April 21, 2009

tersalah menilai

sebulan dh pun berakhir..
mgkin tekaan aku salah..
and ape yg aku ptt buat skrg ialah..
kurg kn rasa syak wasangka terhadap dia..
mgkin aku silap dlm menilai..
and mgkin juga kenangan silam membayangi aku..
yea..benar.. mmg kenangan itu menghantui aku..
and dia telah menjadi mangsa..
maafkan aku sbb buat kamu begitu..
aku cuba tidak begitu lagi..
tp dia harus yakin kan aku..
sbb nya segala nya dia...
bila dia benar2 yakin kan aku..
aku tidak akan begitu lagi..
kini.. aku lebih mengerti..
aku mula memahami siapakah dia..
and aku akn terus belajar memahami dia dr saat ini..
semoga aku dan dia..
dpt menjalani hari hari yg mendatang dgn lebih tabah..
amin..

Saturday, April 18, 2009

hati ini...

mengapakah??
aku dh letih lah dgn semua permainan ini..
patutkah aku yg di persalahkan??
bila hal ini terjadi??
aku mulai binggung..
bila dia mengatakan yg aku tidak memahami dia..
yea.. aku cuba wlupun pada mula nya aku tidak berjaya..
tp bila aku mulai memahami..
dia langsung x menghargai..
bah kan di balas dgn sakit hati..
aku redha.. wlupun pd dasar ati nya aku benar2 terseksa..
permulaan yg baek xsemesti akhir nya baek kn??
wlupun aku dh alami sebelum nie..
aku ttp xmengerti ape dan mengapa ia terjadi..
bg aku.. aku dh seikhlas hati..
tp kenapa mereka tidak??????
apa salah aku?
smpi mereka tegar wat sume tue kat aku..
perasaan ini hanya DIA yg tau..
sakit yg lama blum terubat..
di tambah lagi dgn yg laen..
apa yg aku perlu buat??
aku nk lari dr segala nya..
aku nak buang semua nya dr minda nie..
spy aku tidak terus berfikir dan berfikir..
tapi itu lah aku..
tidak pernah dpt lakukan nya..
lbh sggp biar diri terseksa..
dan biarkan dia bahagia..
kerna aku sayang dia..
maafkan aku jika segala nya berpunca dr aku..

malam ini...

seketika aku tggl kan blog ini..
aku rindu yg teramat..
aku sggp pulang ke rumah..
semata2 nk check blog..
actually terlalu busy lately and now..
it's over..
dinner dh setle but i'm not satisfied..
do no why??
tp cukp la if sume org happy mlm tue..
aku pun turut gembira..
sume org mlm tue lawa2.. hensem2..
mcm2 gaya.. and memori xkan aku lupa kan..syg sgt dgn sume teman2 aku..
erm.. skrg..
tggl bape ari je lagi..
aku akn memduduki peperiksaan akhir sem sekaligus tamat la pengajian.. insyaAllah..
aku akn buat sedaya upaya.. semoga perjalanan dlm menuju kejayaan ini akn dirahmati..amin..

yea.. cerita gembira aku tidak mgkin berakhir di situ..
cuma.. aku perlu byk pasti kan sama ada ia benar2 buat aku gembira atau pun hnya sementara..
mgkin aku perlu buang jauh perasaan SYAK WASANGKA terhadap dia.. spy aku tdk berpikir yg bkn2 lagi.. tp bagaimana?? aku buntu bila pikir kan hal ini.. aku risau jika hal itu berlaku lagi.. and mlm ini.. aku mengalami sama mcm 6 thun yg dulu.. tp entah lah.. sma ada bole cya atau x itu aku serah kan segala nya pada yg maha esa.. kata adik aku.. aku kena kuat and sggp terima apa je yg bakal terjadi.. and aku perlu berpikiran positif.. mgkin terlalu awal dan aku belum mengenali dia sepenuh nya.. aku perlu belajar mcm mana nk menjadi lebih kuat dlm menghadapi hal2 yg mcm ini.. cuma ape yg aku perlu buat skrg.. doa dan terus berdoa.. agar segala nya berjalan dgn baek.. aku pun nk exam... final sem lak tue. so itu lebih penting dr yg laen.. aku mesti kuat.. mesti tabah.. aku masih ada beberapa prg lagi yg masih syg kan aku.. aku juga syg kan mereka.. syg sgt2.. so aku xnak kecewa kan mereka.. aku xnak mereka sedih sbb aku.. berikan la aku kekuatan agar aku dpt melawan semua dugaan yg dtg..

Thursday, April 09, 2009

buat anda..

buat yg tersayang :
khas buat yg aku sayangi.. iaitu kamu....
khas buat teman-teman yg amat aku sayangi..



semoga persahabatan kita akan berkekalan hingga ke akhir nya..
luv u all !!


it is true??

aku bangun bila dikejutkan dgn call dr ayah..
rasa malas sgt nk angkat sbb nya aku tido lewat smlm..
mata nie ssh bangat nk lelap..
ayah mintak tlg check kn email..
sbb nya kat umah ada interenet tp laptop nye ngak ada..
ayah.. beli lah lagi 1..
suka ati je nk mintak2 kan..
lalala~~
after check kn email..
mata nie segar lak..
tengok katil dh xd selera..
terus on9..
bkak fb rasa cm nk jwb quiz2 yg merepek tue..
and ada quiz yg buat aku terpaku..
sbb nya the answer is true..
hahaha... and aku post kn kat sini..

seberapa lamakah/ sedalam manakah kamu mencintai seseorang itu?? and the answer is :

When you love someone - youll do anything,
Youll do all the crazy things that you cant explain,
Youll shoot the moon - put out the sun,
When you love someone - youll sacrifice,
Youd give it everything you got and you wont think twice,
Youd risk it all - no matter what may come,
Youll deny the truth - believe a lie,
Therell be times that youll believe you can really fly,
And your lonely nights - have just begun.....
When you love someone - youll feel it deep inside,
And nothin else can ever change your mind,
When you want someone - when you need someone,
When you love someone...
yea..it's me.
kdg2 geram ngn diri sendiri..
next qiuz :

what the first letter of the person you will fall in love with??

ya.. betul kah ini??



perihal itu..

aduh.. ape yg terjadi pada aku nie..
ptg tadi xbole tido..
malam nie xleh tido..
serabut nya..
mgkin terlalu byk yg aku pikirkan..
yea.. mmg banyak..
assingment.. presentation.. slide.. report.. annual dinner..
and the most important.. baju dinner aku xbeli pun lagi..
hihi...
padahal dinner lagi 3 ari je..
mmg xpatut kan..
but i don't have tyme to think bout it..
silap2 ari ada yg pki bese2 jer..
haha..
entah la..
rasa mcm xd feel pun yea nie...
tp aku ttp sokong sume org yg terlibat dlm menjaya kan dinner batch nie..
chaiyok guyz!!.. we can do it..
tggl lgi bape ari je..
pasni sume nya akn berakhir..
di situ tggl kenangan..
and seterusnya final exam..
rasa mcm baru je aku mendftr..
upe nya dh 4 tahun pun berlalu..
pelbagai dugaan and rintangan yg aku alami..
rasa lebih yakin di akhir semester nie..
yeke??
haha.. mcm x.. tp buat2 yea je lah..
dugaan yg dtg silih berganti..
aku hadapi dgn tabah..
kini aku mengerti..
ape itu erti kehidupan..
permualaan yg gembira..
xmgkin akn berakhir dgn seukir senyuman..
ia mungkin akan berakhir dgn kesedihan..
aku dh alami itu semua..
bukan sekali 2..
tp byk kali..
and kini aku dh lali dgn itu semua..
aku lebih tabah hadapi nya..
and yg paling2 aku xsangka..
kurniaan itu benar2 buat aku bersemangat..
menghadapi hari2 yg mendatang..
sekira nya di pihak yg benar..
ape yg diharap kan..
akan berlaku..
jika tidak..
sebalik nya akn terjadi..
walau ape pun..
aku ada harapan yg tinggi..
agar harapan aku itu menjadi kenyataan..
semoga..

Wednesday, April 08, 2009

untuk kamu..

di suatu ptg aku xdpt nk lelap kn mata..
mgkin terlalu kenyang smpi xleh nk lelap kn mata..
seronok jmpe mereka td..
byk cerita yg kami cerita kn..
egt blik umah dpt lah tido..
tp entah la.. mata ni segar lak.. and..
bila terpikir yg di sini ada internet connection...
aku mula rasa nk post sesuatu..
tp tdk tahu dr mana mahu aku mula kn..
ape2 pun..
aku masih terpikir akn kamu..
entah mengapa..
aku masih ragu-ragu..
setelah ape yg berlaku..
keraguan itu semakin hari semakin bertambah..
perlukah aku begitu??
kdg2 aku rasa tidak adil utk kamu..
tp keadaan memaksa aku berlaku begitu..
maafkan aku sbb tak beri peluang pd diri kamu..
sbb diriku sendiri xdpt nk beri peluang itu..
tapi..
aku mahu kamu tahu..
dirimu sentiasa aku ingati..
biar apa pun yg berlaku..
aku tetap di sini..
untuk kamu..
adakah harapan aku akn jd kenyataan??

apekah??

Sejak aku bersendiri
Tiada lagi cinta di hati
Cinta kini kan bererti
Tak mungkin akan ku ulangi
Tapi kini ku temui
Wajah dia seiras wajahmu
Membuatku terus keliru
Pandangannya buatku termanggu
uh…cinta datang lagi wajahmu terbayang
Terasa rinduku kini kan berulang
Uh…cinta datang lagi senyuman menawan
Sukar untuk aku cuba melupakan
Uh…degupan jantungku rasa kehangatan
Debaran asmara pun tidak tertahan
Uh…tunjukkan ku jalan agar sinar terang
Inikah cinta ataupun kebetulan
Ku mencari cinta abadi
Mungkinkah ianya kan datang lagi
Tak pernahku merasai
Getaran cinta sebegini
Tapi kini kisah lalu
Membuat aku rasa ragu
Cinta suci dinodai
Tak mampu ku tempuhi lagi.
Apa harus aku lakukan cinta datang lagi
Kerna diriku pernah terluka pedih
Ku lebih senang sendiri
Sejak aku bersendiri
Tiada lagi cinta di hati Cinta kini tak bererti
Tak mungkin akan ku ulangi
Tapi kini kisah lalu
Membuat aku rasa ragu
Cinta suci dinodai
Tak mampu ku tempuhi lagi.

Saturday, April 04, 2009

aku di duga

kenapa aku mesti di duga?
bila aku mula percaya..
ape harus aku laku kan..
dugaan ini amat berat..
keraguan melebihi kepercayaan..
aku binggung..
antara percaya atau ragu-ragu..
aku lebih rela pilih ragu-ragu..
supaya aku lebih berhati2..
aku x mahu hal yg sama berulang kembali..
tapi...
aku harap sgt...
hal itu tidak berlaku lagi kali ini..
harapan itu tinggi..
tinggi sgt..
aku hanya mampu doa dan terus berdoa...
semoga ia terjadi spt yg aku harap2 kan..

Thursday, April 02, 2009

the happiness

hari itu dh pun berlalu..
seronok x terkata bila hari itu tiba..
kami keluar bersama...
bercerita pelbagai topik..
kongsi masalah..
ketawa.. ceria.. senyum..
tiada lagi kesepian ketika itu.. hihi
lama xjumpe lah kata kn..
yeke lame??
hahaha..
entah lah..
tapi di akhir pertemuan..
rasa sedih sket sbb nya nk kene berpisah..
lalala~~
entah kenapa msti rasa sedih bila nk berpisah tue..
tp adat lah kn..
setiap pertemuan pasti ada perpisahan..
and after this..
xtau bila lagi bole ketemu..
mesti rindu bangat kan..
hahaha..
aku seronok ada kamu...
yg ceria.. memahami..
and paling penting..
kamu adalah kurniaan Nya..
aku doa kan kamu sentiasa dlm lindungan Nya..

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...