Thursday, March 26, 2009

di situ ada sinar nya

erm..bila dipikir2 balik..
kenapa lah aku mesti wat keputusan itu dgn tanpa berpikir panjang...
tp xpe lah..
mgkin di situ ada sinar nya..
yg aku sendiri x tahu..
hehe..
hari yg bakal aku tggu akan tiba..
seronok nya..
tggl lagi beberapa jam jer..
hari itu akan tiba...
hihi..
[senyuman itu tidak dpt lagi aku kawal..(^_^)(^_^)...]

Tuesday, March 24, 2009

hari itu

tggl lagi beberapa ari je lagi..
tidak sbr rasa nya nk menunggu hari itu tiba lagi..
hehe
setiap hari aku hitung jari jemari nie..
bilakah tiba nya hari itu..
bila ter ingat kan hari itu bkl tiba..
aku tersenyum sendirian..
huh..kalo org nmpk mesti org kata aku nie giler..
senyum sorg2..
haha..
tp aku xkesah..
sbb nya aku happy utk menanti hari itu...
oh hari yg di nanti...
segera lah tiba..
aku dah x sabar nk menanti..

Thursday, March 19, 2009

entah mengapa

selamat malam semua!!
kdg2 aku terpikir nk cerita semua tntg life aku kt dlm blog nie..
tp masa x mengizinkan aku selalu mengupdate blog nie..
final sem nie betul2 busy and xd masa utk diri sendiri pun..
so that y lah aku hanya update cerita2 sedih jer kt dlm blog nie..
actually kesedihan ini bakal berlalu pergi..
and kegembiraan akn muncul tidak lama lagi..
sbb apa tue biar la rahsia..
aku xmau nk ulas sbb nyer aku sendiri x confirm dgn hal itu sebenar nya..
apa yg aku nk semua org tau skrg..
aku xkan sedih2 lagi spt mana yg kwn2 aku kata..
kwn2 yg selalu ambik berat and comment kt blog nie..
tenkiu sgt sbb nya dgn ada nya korg lah aku terus ber"blog" wlupun cerita yg aku sllu post mmg sedih2 belaka..hehe.. tp korg rajin je nk bace kan..tenkiu~~
tapi kalo next2 tyme korg terbaca entri yg happy tue..
korg jgn lah terkejut and rasa mcm dh terslah baca blog lak..huhu
erm.. apa yg aku nk sgt kata kat sini..
aku bersyukur sgt skrg nie..
sbb nya apa yg aku nak dh dpt..
tp aku sendiri msh xpasti dgn perasaan yg aku ada skrg..
sbb nya aku masih risau and takot ats ape yg telah berlaku sblm nie..
walau apa pun..aku akn terus berdoa agar kehidupan hari ini dh juga akan dtg..
lebih baek dan sentiasa baek serta di rahmati oleh NYA..

kini

bila ditanya..
mcm mane life skrg??
tnpa rasa ragu-ragu..
aku menjawab
" it's become better"
aku berani kata begitu
sbb nya..
mmg dh bertambah better
sejak kehadiran anugerah itu..
ia benar2 buat aku
kuat utk hadapi
setiap dugaan yg dpt..
kata org kalo dh rezeki xkan kemana..
and di saat ini lah aku rasa kn
aku benar2 menghargai rezeki pemberian ILLAHi..
Alhamdullillah..
aku sgt2 bersyukur..

Monday, March 16, 2009

rezeki pemberian nya..

syukur sgt sbb di kurniakan rezeki itu
sbb nya dh lama aku mohon utk dpt kn nya..
tapi tatkala aku dpt kan nya..
aku seperti lupa..
aku leka..
dan lalai..
apa yg aku tau..
aku seronok..
dan skrg aku bahagia dgn pemberian itu..
tapi dlm bahagia ada kerisauan..
apa yg aku perlu buat skrg?
aku benar2 tidak mahu kehilangan pemberian yg amat berharga itu..
bagaimanakah cara nya??
utk aku terus dptkan pemberian itu..
tanpa rasa risau...
dan terus bersyukur..

Sunday, March 15, 2009

selamat berbahagia

Arini 14 Mac 2009..
ucu telah selamat di ijab kabul kan..
kini mereka sah menjadi suami isteri..
wah... sangat cantik ucu sy..
dia nmpk muda sekali...
hehe..
kawan2 tau..
arini jgk lah first tyme....
aku duduk dekat ngn org akad nikah..
mmg serius cuak lah tyme tue..
berdebar menanti nk jadi sah..
(tibe2 rasa nk kawen jerk.. bahagia nyer)
bagus la kawen nie.. mengelak dr buat dosa byk2..lame2 kenal pun xelok gak..
hehe..apa la aku merapu nie..hehe..
pape pun TAHNIAH ucu!!
aku seronok bg pihak dia..
aku dah ada pakcu mulai arini..
selamat dtg ke dalm keluarga kami..
hehe
**additional: thank guyz soya,sopie,anjang,and yati sbb sudi dtg yea..**

Saturday, March 14, 2009

Saturday, March 07, 2009

mgkin kesedihan ini akan berlalu

kehidupan..
kdg2 kita di bawah..
kdg2 kita di atas..
and bila kita di bawah..
kita akn rasa spt kita lemah..
tapi bila kita berada di atas..
kita seolah2 mendapat kekuatan yg sgt2 kuat..
dan di waktu itu kita mulai sedar..
erti sebuah kehidupan..
dan kini..
aku mulai mengerti..
setiap yg terjadi..
pasti ada hikmah yg tersendiri..
dan kini..
mungkin kesedihan ini akan berlalu..
(kawan2 pun dah bising..sedih je ko nie)
semoga apa yg di harapkan..
menjadi kenyataan..
amin...

Friday, March 06, 2009

050309

kenangan
ia xmungkin dpt dilupakan
wlupun ia sudah pun berakhir
tapi tetap di ingati
hargai lah sebuah kenangan
kerana ia benar-benar bermakna
ia hanya terjadi ketika itu
dan bila ia berlalu
tercipta la suatu kenangan..
aku rindu kan saat itu
teramat rindu
jika diberi peluang
aku ingin kembali
ke waktu itu......

Wednesday, March 04, 2009

adakah perlu??

bila kita ada sesuatu yg disimpan..
kita rasa mcm nk luahkan nya..
tapi bila kita mula berbicara..
terasa seperti menambahkan beban yg di tanggung..
tapi jika ia terus disimpan..
ia akan mebuatkan kita terus dihimpit..
dengan pelbagai pertanyaan dan persoalan yg mugkin kita sendiri xmampu utk menjawab nya..
tapi..
jika aku terus bercerita..
aku takut aku akan memburuk kan dia..
jika apa yg aku cuba luahkan bukan lah diri nya..
jika tanggapan aku salah..
aku telah memburukkan dia..
tapi.. perasaan aku..
tidak dpt menafikan apa yg aku rasa..
aku ingin juga rasa syak wasangka terhadap nya..
sama ada ingin percaya atau tidak..
ia masih lagi bermain di minda..

Sunday, March 01, 2009

Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...