Wednesday, February 25, 2009

pasti ada hikmah nya

aku di duga dengan pelbagai dugaan..
teramat lah perit dan kdg2 terasa seperti tidak mampu memikul nya
air mata ini tidak berhenti mengalir di saat aku rasa kan keperitan itu
tapi.. apa yg diduga pasti ada sebab nya..
aku mengerti..
itu kehendak NYA..
aku sbg hamba harus bersyukur dgn dugaan itu
diuji..teruji.. menguji kekuatan aku sbg hamba NYA..
kini aku mengerti..
dugaan itu pasti ada hikmah nya..
selesai dugaan..
aku dikurniakan sesuatu..
membuat aku tersenyum dan ketawa..
aku mengerti..
kini aku teramat lah bersyukur dgn kehadiran dugaan itu..
aku menjadi lebih bersyukur
aku menjadi lebih redha..
aku menjadi lebih tabah
dan kini aku lebih mengerti apa itu KEHIDUPAN
thank to ALLAH..

Friday, February 20, 2009

cry in ur heart..

di kala aku kesepian..
aku rasa kn kesedihan..
eh.. xkan nk sedih je sllu kn..
penat lah plak..
tp perasaan itu dh sebati dgn aku..
aku dh xleh nk buang..
bak kata mereka mereka yg kenal aku..
kamu nie mmg sensitif yea..
"jap lagi nangis la tue.."
hehe.. itu kah aku??

btw luar xsame ngn dalaman..
aku nmpak garang+kasar..
pergh.. tapi hati lembut bebenar..
sket-sket nk nangis..
apehal?? aku pun xtau..
bg aku bila nangis bg aku kelegaan..
so nangis la.. huhu..

kmu kmu tau x cane nk buang rasa sedih tu?
yelah nk elang dr rasa nk nangis je..
aritu.. masa ada sesi luah perasaan ngn classmate..
rata2..sume ckp ala2 mcm sedih..
tapi mereka x nangis punnnn..
but i'm crying..
tengok lah aku nie..
sgt senang nk menangis..
kata org "cepat cembeng" hehe..
apa-apa pun itu la aku..
yg sgt suka menangis..
haha..

Thursday, February 19, 2009

malam yg tenang

exam dah selesai..
paper yg aku takut sgt dh pun berakhir..
tinggal debaran menanti markah je nie..
ape la agak nye kan??
lulus k?? g... ishh jauh kan lah...
erm.. apa yg penting doa adn tawakal..
dah abes effort aku taruh kan masa exam 4 ari berturut2..
smpi kn tido pun x cukup..
then now i'm at home..
nak rehat kan minda utk bape2 ari nie..
hope sgt dpt ketenangan utk mula kn class smula..
and nk berhadapan dgn assingment yg berlambak next week...
anyway.. take care of my self first..
aku nk tido.. tata semua
selamat malam~~~~

Monday, February 16, 2009

kehidupan tidak selalu indah

Hari ini aku ada 2 test.. Tapi mcm ada sepuluh test.. Mane x nyer mcm2 jadi kat aku arini.. Pagi2 lagi kepala dh berserabut sbb nyer pintu blek terkunci dari dlm.. Actually aku yg kunci tp kunci nye aku tertinggal kat dlm.. Mmg bagus kan!! Naseb baek la ada housemate aku yg laen.. So aku pn mntk lah kunci dr dia..(sori ganggu ko tido erk).. Sampai2 je dewan exam, aku pun terus cari kengkawan danau emas.. Konon nya nk ngadu la yg blek aku terkunci.. Aku mmg syg deorg sbb nyer deorg tlg cool kn aku yg tgh berserabut tadi.. Tapi kepala ni xbenti pikir cane la aku nk bkk pintu tue nnt?? "dah..dah.. jgn serabut k.. internal audit dulu.. Jap lg smbung pikir lg k.." nie lah ayt yg mereka kata kt aku dikala aku kebinggungan... haha..

Abes internal audit.. Advande audit plak ptg nya.. Pergh.. Xjwb 1 soalan la plak... Abes lah markah aku.. Tu nama nyer dh xfocus nk amik test sbb pikirkan pintu blek.. huhu.. lagi risau sbb kalo xdpt nk bkk before hari gelap mana lah aku nk tido.. =(

Selesai antar answer sheet.. ape lagi mmg xd laen dlm pale otak nie.. Pikir cane lah nk bkk pintu yg kunci nya tggl kt dlm.. "Yana tlg teman aku.. cari idea nk bkk pintu blek erk??" "ok2".. Then sesampai nyer di umah, kami pun test lah.. Housemate aku yg laen pn tlg jgk.. mcm2 kami guna.. pisau, batu lesung, sudu... Tp sume nyer xberhasil pun.. Smpi lah my dearie friend dgn kuasa HOTLINK card nye try lah jolok2 at last.. BLek ku dah terbuka!!! Wah sy kagum dgn anda YAna.. hehe.. Biasa pecah masuk erk?? hihi.. gurau je.. Teror la.. terharu pun ada.. So kami pun rehat and borak2 jap b4 yana blk.. erm and dh lama kan kita x borak cmtue.. Byk gak cita2 yg terkumpul.. anyway.. Thank yana.. LOVE YOU!!

And esok, lusa, tulat... masih ada lg exam.. huh mmg xstudy pape lagi.. Naseb baek pintu dh bole bkk kalo x cane la nk study kn.. Itu semua dh ditentukan oleh NYA.. Alhamdullilah..

Sunday, February 15, 2009

luahan #3

Nak study tibe2 cm malas jer.. padahal byk lagi x cover nie.. Tapi still nk ngadap laptop nie.. Actually ada something nk kongsi.. Berkaitan teman2 saya yg bermasalah.. Mereka2 nie ada masalah yg biasa org laen pun ada.. Xlaen xbukan masalh cinta la.. Yg sorg nie dh ada awekz.. tapi ada lah hati kt gurlz laen.. bila tanya "ko syg x awekz ko?" jawab nya syg plak.. Tapi wt pekara yg mcm dh xsyg awekz sendiri.. Ish entah lah.. lelaki mmg suka curang.. Lagi 1 hal ada la beberapa kwn perempuan aku nie.. yg dh ada pakwe pun.. Huh.. kalo tgk deorg bercinta mcm dunia nie mereka yg punya, mcm mereka je lovely couple kat dunie nie.. Padahal si awekz tue wat scandal kt belakang.. Aku xbape nk suka kalo sorg gurlz nie dh ada bf tp gegatal ngn guyz laen... Yela.. bagi la guyz yg single2 tu pada gurlz yg single sbb mereka pun nk jgk rasa bahagia mcm yg kamu2 semua rasa.. kalo dh abes sume guyz awekz tue nk amik.. cane ngn gurlz yg still single tue.. Xkan nk amik pakwe korg plak.. jap g ada lak yg perang tarik rambut... hihi.. Aku tetap xsokong pada sesiapa yg curang nie.. Xkesah kalo nk berkawan tp kalo dh kuar smpi pagi, berdua lak tue.. Tu bukan kwn lagi dh.. tue kita panggil SCANDAL okeiii... Erm entah lah.. Biar la idup mereka aku xnk cmpur.. hanya yg mampu aku buat berceritera di sini.. hehe..
hidup aku disinari kebahagiaan.. yeke?? entah la aku pun xpasti dgn perasaan yg aku ada nie.. apa yg aku tau diri nya tercipta untukku.. hehe.. Yela tue kan..

Saturday, February 14, 2009

luahan #2

Dh tido bangun.. dah bangun tido.. itulah yg terjadi bila minggu exam.. mata nie senang sgt lah plak nk lelap nyer.. Tp bila xd exam.. smpi menangis xdapat nk tido.. Ape la mslh nyer mata nie.. Em kita ketepikan kan tentang tido dan bangun.. Yg penting sekarang dah takat mana study aku nie? Mengharap yg terbaik di kalangan yg terbaik.. to all my frenz.. Good luck jgk k.. amin..
**Em di manakah kamu berada sekarang?? sy menanti kehadiran kamu dari semalam.. Busy sangat kah kamu?? Hope kehidupan kamu berjalan dgn baek jgk..

Friday, February 13, 2009

luahan #1

wah teramat lama aku tidak "mengupdate" blog nie since aku menjadi cik tertipu..huhu..
Actually kesibukan telah melanda diri dan keputusan coverage di kawasan aku tggl.. Broadband bertukar hak milik..hihi.. Dats y aku xdpt nk on9... Ni pun curi2 je sbb dpt wireless.. hehe..
Erm bout post yg lepas rmi jgk yg antar comment.. Aku suka sgt siap ada yg bg tazkirah lagi.. Seronok nya aku baca!! At least aku dpt lah jgk idea cane nk settle kn masalah aku tu kn.. So now semua en penipu tu dh xggu edop aku lagi.. Tapi org baru lak muncul dlm idup aku.. Haha siapakah dia?? Biar lah rahsia..
Next week stat mid term test.. wah spt x percaya dh nk test.. Study masih lg berterabur.. Mcm mane nk study aku pun xtau..haha.. NAK MOOD STUDY!!!!! Saya masih tidak ada mood study, sebalik nya MOOD TIDO plak yg dtg.. (^_^)


Thank You For Reading Yahhh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...